מתי ניסיתן לאחרונה מתכון חדש לחלות?

michalgad1

New member
מתי ניסיתן לאחרונה מתכון חדש לחלות?

את המתכון קיבלתי מחברתי הילה. במקור מיועד למכונת לחם , אני מכינה במיקסר.
כוס וחצי מים פושרים
חצי פלוס כף סוכר
שליש כוס שמן
כפית וחצי מלח
כף שמרים יבשים
5 חלמונים
4.5-5 כוסות קמח עדיף קמח לחם
מערבבים הכל לבצק רך. מתפיחים עדיף פעמיים. קולעים ואחרי התפחה נוספת ביצה עם סומסום/פרג ואפיה בחום בינוני חצי שעה.
יוצאות חלות רכות ומתוקות.באחת החלות כאן גילגלתי את רצועות הבצק בתערובת קינמון וסוכר. החבר׳ה חולים פה על חלת קינמון.
היה לי עובד שתיקן מירצפות אז לא היה לי זמן להתעסק עם קליעות מאתגרות... אבל הריח הוי הריח!!
 

michalgad1

New member
מהחלבונים המיותמים הכנתי עוגת שיש שקדים ושוקולד

של קארין גורן

חומרים
לעוגה:
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות =12/3 כוסות)
150 גרם חמאה, מומסת ופושרת
1 כוס שקדים טחונים לאבקה (100 גרם)
1/2 כוס קמח (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
5 חלבונים


לתערובת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת נס קפה
2 כפות חלב (30 מ"ל)



אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה מומסת, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים חלבונים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים את התערובת לתבנית משומנת.
בקערית שמים שוקולד, נס קפה וחלב וממיסים במיקרוגל. מפזרים כפיות מהממרח מעל התערובת בתבנית ומערבבים קלות בעזרת קיסם, למראה שיש.
אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, סדוקה מעט וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ' החדר.


רוצים עוד הצעות מתוקות לניצול חלבונים או חלמונים? הנה כמה:




אלפחורס
למתכון נשיקות קפה וריבת חלב
למתכון
 
האמת שמאז הפעם הראשונה שאפיתי חלות לפני 7 שנים בערך לא ניסית

מתכון חדש.
נראה ממש מגרה.
כמה סוכר?
 

michalgad1

New member
חצי כוס פלוס כף. חבל שלא יכולה לערוך את ההודעה ולתקן


שבע שנים? ! לפי איזה מתכון?
 
אכן, מאז שעברנו לגור בשוויץ אני מכינה חלות כמעט כל שבוע,

החלות הקנויות מזכירות יותר לחם בצורת חלה.
המתכון שלי מאוד בסיסי עם טריק קטן וב"ה תמיד יוצא מוצלח אז לא רואה צורך להחליפו באחר.
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 עד 3/4 כוס סוכר
400 מ"ל מים פושרים
1/3 כוס שמן
1 ביצה
1 כף גדושה מלח
מערבבים קמח, שמרים וסוכר,
מוסיפים מים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה,
מוסיפים שמן וביצה ולשים במהירות בינונית כעשר דקות או עד שהבצק גמיש ונמתח יפה.
מכסים וממתינים כעשר דקות.
מוסיפים את המלח ולשים במהירות נמוכה כדקה עד שהמלח נטמע בבצק.
מכדררים לכדור יפה, מכסים ומתפיחים לשעה או עד להכפלת הנפח.
מחלקים למיספר החלקים הרצוי, מכדררים לכדור, מרדדים ומגלגלים לגליל.
נותנים לגלילים לנוח כחמש דקות.
מגלגלים כל גליל לנחש באורך הרצוי וקולעים חלות.
מכסים ומתפיחים שנית.
כשתפוח, בערך 45 דקות אחרי, תלוי בגודל החלה, מברישים בביצה ומפזרים פרג או שומשום.
אופים עד ששחום ויפה מכל הצדדים.

הסיפור מאחורי הטריק עם המלח: לפני תקופה הייתי אחראית על הלחמניות לשבת לבחורי הישיבה,
הייתי מכינה כל שבוע לחמניות מ6 קילו קמח,
פעם אחת אחרי שהבצק היה מוכן ותפח בצד שמתי לב שהוא תופח מידי מהר, לא הבנתי מה קרה,
חשבתי שאולי שמתי מידי הרבה שמרים... פתאום קלטתי שלא שמתי מלח, מיד הוספתי מלח לבצק ולשתי עד שנטמע והנחתי לתפיחה חוזרת.
הלחמניות באותו שבוע יצאו יותר ממושלמות.
מאז אני תמיד מחכה עשר דקות ורק אז שמה את המלח.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כיוונת לדעת גדולים - קוראת על חמים בתקופה האחרונה ועניין

הוספת המלח כעשר דקות לאחר יצירת הבצק חוזר ועולה.
 

אמרלדה

Active member
בוקר מלבב

ארז קומרבסקי הביא ראשון את הרעיון שהמלח והשמרים הם לא חברים. המלח פוגע בפעולת השמרים
ורצוי להרחיק אותו מהם. אחריו, שמענו את זה מכל קונדיטור.
לכן המגמה היום היא להכין את הבצק ורק אחרי זמן מה להוסיף את המלח.
כיוונת לדעת מקצוענים, כמו שהמהוללת אמרה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כמעט ולא יוצא (בכל פעם מחדש נזכרת ששוב שכחתי לנסות את של

חיים כהן שיעלה המליצה).
נראות נהדרות - תודה!
 
למעלה