מתי נכתב התנ"ך

vm06879

New member
מתי נכתב התנ"ך

מתי נכתב התנ"ך שאלה לשעורי בית לילדה בכיתה ד' למישהו יש ידע בנושא?

masorti

New member
הילדה בבי"ס חילוני או דתי?

התשובה לשאלתך תלויה בסוג בית הספר.

mgb

New member
בכל מקרה

בס"ד התנ"ך מחולק לתורה נביאים וכתובים. התורה ניתנה לעם ישראל במעמד הר סיני, ישנם,אמנם, פרשיות שניתנו במהלך ה-40 שנה של מסע בני ישראל בנבואה מה' למשה בדרכם לארץ ישראל. הנביאים נכתבו בעקרון ע"י נביאי אותה תקופה שהמאורעות מוזכרים בו לדוגמא שמואל ע"י שמואל הנביא , ירמיה ע"י ירמיה הנביא וכן הלאה. הכתובים כנ"ל אל שיש ספרים המשולבים במספר אישים, לדוגמא תהילים ע"י אדם, אברהם, משה, דויד ועוד. בכל מקרה כל התנ"ך גם החלק שנכתב ע"י בני אנוש נאמר בנבואה או ברוח הקודש לנביא ע"י ה' בהצלחה רבה! נ.ב תשובה זו יפה כוחה ונכונה להיאמר גם לילד\ה מבית ספר דתי וגם חילוני. לא מגיע לאמר את האמת לילד יהודי הלומד בבי"ס חילוני גם????

masorti

New member
בבי"ס חילוני, ילד שיענה כך...

ייזרק בבוז מכל המדרגות.

mgb

New member
מעניין...

בס"ד שלום לך ותודה על תגובתך! ואני תמה, לאור תשובתך, היכן הפלורליזים, זכות הבעת דיעה אחרת? שמא המורים חוששים להתמודד מול האמת או לא יודעים בעצמם את האמת?? ייצג תלמיד, לדעתו או ממה שהינו מאמין או ממה ששמע או קרא - לכן מה?? לכן ייזרק?? נשיא ארה"ב טרומן,בזמנו, לא חשש להביע את דעתו שתורת ישראל אלוקי-ת ועל סמך זאת הצביע בעד הקמת מדינה יהודית!! ומורה יהודי בבית ספר יהודי במדינת ישראל זורק מהכיתה ילד יהודי ש"מעיז לכפור" בשקר של "שיטת התעודות" ומביע את האמת המסורתית שתורה משמיים?? אלף ואחד פירכות על השיטה הנלוזה והשקרית ועדיין היום בבית ספר יהודי במדינת היהודים בארץ ישראל מעדיפים אותה . יודעים למה ?? פשוט מאוד !! אם כל התורה היא אוסף סיפורים שנכתבו ע"י אי-אלו אנשים (אמנם חכמים, יש יוסיפו) מה זה מחייב אותי לשמור את המצוות; שבת, כשרות,תפילה, פסח וכו' ??? (אגב, לולא תורה משמיים שעשרות פעמים נאמר בה שהקב"ה מבטיח שארץ ישראל שייכת לעם היהודי , מה עושים כאן כל אלה הכופרים בכך??? הרי לולא זאת אנחנו באמת כובשים!!!)

masorti

New member
למה אתה מתווכח איתי?

אני שרת החינוך? אני המפקח הראשי על לימודי התנ"ך? השואלת לא שאלה מה האמת, אלא מה התשובה לשיעורי הבית. והתשובה היא מה שהמורה חושבת שהוא האמת. העובדה היא שמורה חילונית ממוצעת לא תקבל תשובה בנוסח "התורה ניתנה בסיני". אני לא חושב שצריך לנהל את מלחמת התרבות במדינה על גבו של תלמיד בכיתה ד', ולכן אין טעם ללכת "ראש בראש" עם המורה. אגב, כשאמרתי "ייזרק בבוז" התכוונתי מטאפורית. לא יזרקו אותו פיזית מהכתה. פשוט יוסבר לו שהוא טועה, תוך רמז עבה שמדובר בדעה פרימיטיבית. משהו בנוסח "הדתיים חושבים ש... , אבל היום אנחנו יודעים ש...". סתם כהערה... האם לדעתך תלמיד בבי"ס דתי יוכל לכתוב במבחן שהתורה מורכבת מ-4 מקורות, ושספר דברים הומצא בימי יאשיהו?

תשובה להערה....

במקרה זה לא תהיה זו הבעת דעה המותרת מכח הפלורליזם החברתי אלא כפירה בדת - דבר ששום פלורליזם לא יכול לו. לומר את ההיפך בבי"ס חילוני לא יהווה כפירה בדת החילונית...

masorti

New member
בודאי שההיפך הוא כפירה בדת החילונית

הדת החילונית מניחה שאין אל, ומכאן שמעמד הר סיני הוא אגדה. הטענה שהתורה ניתנה בהר סיני מרמזת שיש בנמצא אל, ומכאן שזו כפירה חמורה בעקרונות האמונה של הדת החילונית.

masorti

New member
תשאל את אנשי שינוי..

ותראה שהם מתייחסים להשקפת עולמם האתיאיסטית ברצינות גמורה.

mgb

New member
ל-mastorti

בס"ד שלום לך! מודה שלאחר שאני רואה את תגובתי ואחריה את תגובתך נשמע(=נקרא) שכביכול אני מתווכח איתך, והאמת לא כן! פשוט "ניצלתי" את תגובתך להביע את דעתי; הדיעה המסורתית למקורות התורה. בהקשר לאקט "יזרקו אותו מהכיתה" אמנם, כך אכן הבינותי אותו, מטאפורית. רק שלמען האמת לא רואה הבדל גדול; שלילת הבעת דיעה במקרה ובנושא זה חמור דיו גם במניעת זכות ההבעה. למדתי אנכי בבית ספר יסודי ממ"ד. ילד שהביע את דעתו שכדור הארץ "יושב" על גבי 4 פילים ענקיים וצב ענק וכו' (מכירים, כן?!). "זכה" אמנם החל מהרמת גבה ועד פרץ צחוק מכמה ילדים. אבל המורה השכיל להסביר לו את השקפת התורה על פי מקורות התורה מהי בעצם צורתו של כדור הארץ ושהוא עומד בחלל וכו' וכו'. ובכל מקרה הוא לא נזרק מהכיתה ממש או מטאפורית! יודע מדוע? כי כשיש למורה את האמת וביודעו שישנן דיעות אחרות מה שיש לו כפדגוג הוא פשוט להראות את האמת כי אין לו הרי ממה לחשוש וממילא שאר הדיעות לא מוצאות את מקומן.

גרי רשף

New member
החילוניים האלה- אין גבול לחוצפתם!

ואחר כך מתפלאים שקורים אסונות כמו בניו-אורליאנס.

arandiera

New member
איזו מן שאלה זו לכיתה ד'?

התשובה על פי המסורת ניתנה לך בפירוט ובהרחבה מאד יפה. אם הילדה לומדת בבית ספר חילוני ויש צורך בתשובה שתואמת את המחקר, אפשר לומר בתמצות שהטקסטים השונים מהם מורכבים חמשת חומשי תורה (ולא התנ"ך כולו) התחברו בין המאה העשירית לפני הספירה למאה החמישית לפני הספירה (ראשית בית שני), ושהספרים נערכו בצורה של חמישה חומשי תורה, ככל הנראה בתקופת בית שני. אבל אני חושבת שזה עוול רציני לגרום לילדה בכיתה ד' להתעסק עם חקר המקרא. אם אני הייתי האמא של הילדה הייתי רוצה להשיב בשמה: א. לפי המסורת עיקר התורה ניתנה על ידי משה בסיני, אבל התורה כולה נאמרה במשך תקופת המדבר (פירוט יפה כבר ניתן לך לעיל). ב. המחקר אומר אחרת. ג. כשאהיה גדולה אלמד מה המחקר אומר.

למעלה