מתי נפתח העוקף החדש של בני ציון?

amithi1

New member
מתי נפתח העוקף החדש של בני ציון?

עד לפני כחצי שנה, אני זוכר שהעוקף של בני ציון, ממחלף הדרים עד למפגש הרכבת של געש היה כביש משובש יחסית (לפחות בחלקו המזרחי). היום נסעתי בו לאחר תקופה ארוכה בה לא נסעתי בו, והוא כעת סלול בצורה טובה ללא בורות ומהמורות, באופן שמאפשר לסוע בו במהירות של כ90 קמ"ש (אני חושב שמבחינה חוקית מותר 80 או 70 בחלקו). כעת כל מה שנותר הוא לבצע סלילה מחדש לחלקו המערבי של הכביש, ממפגש הרכבת ועד לכביש המקשר לכביש החוף - קטע של כ700-800 ק"מ והכביש יהיה מושלם. מדובר באלטרנטיבה חשובה לתושבי השרון בהגעה מכביש 4 לכביש 2, לעומת נסיעה דרך 553, כולל צומת דרור ומחלף פולג העמוסים לעייפה, או דרך הרמזורים הרבים של רעננה/הרצליה.

זו דרך חקלאית ולא כביש רשמי

הפתרון הרשמי יהיה בסלילת כביש 541 בעתיד.

כל הנושא של סלילת דרכים חקלאיות באספלט והפיכתן למעשה לכבישים הוא לדעתי נושא בעייתי מבחינה חוקית, ואני לא יודע אם עמד בעבר במבחן משפטי.

amithi1

New member
עד ש541 ייסלל, כבר יהיו פתרונות אחרים

מי שצריך להגיע להרצליה/געש/ת"א, ייסע דרך 531, ומי שצריך להגיע לכיוון נתניה או צפונה יותר על כביש החוף, ישתמש במחלף דרור. כביש 541 ישמש בעיקר את תושבי מרכז וצפון רעננה הנדרשים להגיע לאזור געש או צפונה.

אורי404

New member
הם לא כל כך אוהבים, כאשר אתה נוסע שם...

יש באזור הזה כל מיני שלטים של "דרך משובשת - נא להשתמש בדרכים אחרות" או משהו דומה.
תושבי בצרה ובני ציון לא ממש נלהבים, מזרים, שחולפים בתחום מושביהם.
לכן לא הייתי מצפה לסלילה טובה יותר.

amithi1

New member
כנראה שאתה מדבר על הדרך שעוברת בתוך המושב

יש דרך שעוברת בתוך בצרה ובני ציון, ומתחברת ליד בית הספר היסודי שלהם לדרך הנ"ל.
אני מדבר על הדרך העוקפת את המושבים, כלומר אם אתה מגיע ממחלף הדרים, אתה ממשיך מערבה בכיכר ולא פונה שמאלה. מחיפוש באינטרנט המושבים הם למעשה אלו שקידמו את סלילתה כדי למנוע מעבר דרך היישובים עצמם.

אורי404

New member
נכון, אתה צודק עמית

אני מכיר גם את הדרך, שכתבת.
סתם בלבול שלי.

למעלה