מתי פעם אחרונה חוויתם אורגזמה

צליליתה1

Well-known member
בעור?

מה שבשפה מקצועית נקרא frisson?

תופעה של מעין רעד, התרגשות, צמרמורת בעור, שאנו חווים ממוסיקה מסוימת, יצירת אמנות, שקיעה מרגשת, ועוד.

יש גם הסבר לתופעה, אבל בשביל מה לחפור, אם אפשר לחוות

קראו כאן הסברים מלומדים וקבלו פלייליסט של 715 שירים שאספו עבורכם קבוצת מדענים.
/

הקשבתי (לא הכל...) למען גילוי נאות המוסיקה הקלאסית לא עשתה לי הרבה, לעומת כמה מהשירים היותר פופולארים, שממש הרעידו את עולמי. בשוטף שלי, אני אוהבת מוסיקה קלאסית ושומעת לא מעט. אבל האורגזמה הנשית חמקמקה, לא הכל אפשר להסביר

דקל נור*

Well-known member
לא הכרתי את הביטוי. לא הייתי משייכת את זה לעור דוקא. מוזיקה גורמת לי להתרומם קצת באויר ואילו נוף מרהיב או יצירת אמנות מרחיבים את הלב וחלל החזה😏

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעור?

מה שבשפה מקצועית נקרא frisson?

תופעה של מעין רעד, התרגשות, צמרמורת בעור, שאנו חווים ממוסיקה מסוימת, יצירת אמנות, שקיעה מרגשת, ועוד.

יש גם הסבר לתופעה, אבל בשביל מה לחפור, אם אפשר לחוות

קראו כאן הסברים מלומדים וקבלו פלייליסט של 715 שירים שאספו עבורכם קבוצת מדענים.
/

הקשבתי (לא הכל...) למען גילוי נאות המוסיקה הקלאסית לא עשתה לי הרבה, לעומת כמה מהשירים היותר פופולארים, שממש הרעידו את עולמי. בשוטף שלי, אני אוהבת מוסיקה קלאסית ושומעת לא מעט. אבל האורגזמה הנשית חמקמקה, לא הכל אפשר להסביר

עברתי על חלק מהרשימה ולצערי ס 'איז נישט !

כנראה שאני אמשיך עם השיטה הישנה.

אבח"י

Well-known member
אני מכיר את החוויה הזו מאוד.
כשיצאתי מ"זכרונות" של פליני, זה מה שהרגשתי
כשקראתי את "אלה תולדות" של מורנטה
כששמעתי את הביצוע המטריף של "וידוי" [ בניה סרי]
כשאני קורא שירים מסוימים
מעולם לא נתתי להרגשה הנפלאה הזו שם, למעט "ריחוף" משהו בה מרים אותי גבוה מעל פני הקרקע, לרגע אני מפסיק להיות "אדם" והופך למשהו רוחני לגמרי.

סופהו 1

Well-known member
אני מכיר את החוויה הזו מאוד.
כשיצאתי מ"זכרונות" של פליני, זה מה שהרגשתי
כשקראתי את "אלה תולדות" של מורנטה
כששמעתי את הביצוע המטריף של "וידוי" [ בניה סרי]
כשאני קורא שירים מסוימים
מעולם לא נתתי להרגשה הנפלאה הזו שם, למעט "ריחוף" משהו בה מרים אותי גבוה מעל פני הקרקע, לרגע אני מפסיק להיות "אדם" והופך למשהו רוחני לגמרי.

נ.ב: נדמה לי שלא בניה סרי:)

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
סרי, ברבי, מה זה משנה ?
בפוליטיקת הזהויות בת זמננו, כשאחד בשם דר' אבישי בן חיים [להלן, אב"ח] מפמפם העדפות, השפלות ומה לא, וברקע תעלומות ילדי תימן הגנובים - ברבי אינו סרי. כמו שרומני לעולם לא פולני ;-)

למעלה