מתי צפויה פעימה שתבטל את קו 1?

luisluis

Active member
יש כל כך הרבה בזבוז בקו 1 , 50 והרכבת הקלה בעוד שקווים אחרים סובלים ממחסור חמור.
אני לא מבין את ההיגיון הזה של משרד התחבורה

Ccyclist

Well-known member
אולי זה מקרה קלאסי של ביצה ותרנגולת.
כל עוד יש אלטרנטיבה - לא ישתמשו ברכבת אט שישתמשו פחות

בלונדון יש קווי אוטובוס במקביל לתחתית. ההבדל הוא שיש להם יותר תחנות. הדגמתי למשל מקטע בן 4 תחנות תחתית ו כ 20 תחנות אוטובוס. התפקיד של האוטובוסים במקטע המקביל הוא פיזור מקומי והנגשת הרשת במקומות המרוחקים מרחק הליכה לא סביר או לא נעים מתחנות התחתית.

הפתרון הוא להוסיף תחנות אוטובוס ומי שזמנו יקר לו יעבור לרק"ל. בנוסף - אפשר לפצל את קו 1 הנוכחי כי לא צריך לכסות את כל המסלול באופן רציף. יש לו מספר מקטעים שונים מהרק"ל סביב פלורנטין וכן בפתח תקווה ובת ים שאולי יש להם הצדקה כקווים אחרים או כתיגבור לקווים העוברים שם.

luisluis

Active member
הבעיה ברכבת הקלה היא שלוקח לא מעט זמן להכנס לתחנה והתחנות עצמן אינן נגישות בצורה קלה.
תמיד צריך ללכת הרבה כדי להגיע לכניסה שלהן. פשוט תכננו אותם בצורה לא טובה.
אני משתמש ברכבת הקלה רק אם אני צריך לנסוע מרחק, אם זה 2-3 תחנות אני מעדיף אוטובוס

luisluis

Active member
לפי אפליקציית אוטובוס קרוב קו 1 הפסיק לעבוד במוצש

המון קווים הפסיקו לעבוד במוצש, יש פה שרשור גם על הפסקת קו 36
זה לא קשור לעניין המדובר, זה יותר קשור לזה שמשרד התחבורה מקצץ באופן עקבי בשירות במוצש כאג׳נדה.

נערך לאחרונה ב:

Ccyclist

Well-known member
המון קווים הפסיקו לעבוד במוצש, יש פה שרשור גם על הפסקת קו 36
זה לא קשור לעניין המדובר, זה יותר קשור לזה שמשרד התחבורה מקצץ באופן עקבי בשירות במוצש כאג׳נדה.

תשמרו שישי, תשמרו מוצ"ש. כפי שאמר אוסקר ווילד - "עכשיו שאני יודע מה את - אני מתמקח".

luisluis

Active member
זה בדיוק העניין הם לא מפרסמים את זה. הם פשוט מבטלים, לרוב בתוך הודעה על תגבור קווים בימי חול כדי להצניע את זה.

ראה
וגם

ראה

oshri1987sg

Active member
קו 1 לא הפסיק לפעול במוצאי שבת,בישומונים הוא מופיע במוצאי שבת במסלול נסיעה אחר עקב החסימת כבישים שנגרמת מההפגנות בקפלן ושאול המלך
יחד עם זאת לדעתי היו צריכים לעשות שינויים בקו בצורה הבאה
1.שינוי זמני הפעלת הקו כך שיפעל משעה 22.00 בערב עד 5.00 בבוקר בלבד ובמוצאי שבת בלבד.
2.שינוי מספרו של קו 1 למספר אחר

למעלה