מתי צריך לראות רופא התפתחותי?

peach20

New member
מתי צריך לראות רופא התפתחותי?

הילד שלנו בן חמש בערך, אוטיסט ברמה בינונית. מקבל קבצה 100% מביטוח לאומי. היה במילמן ועכשיו בגן תקשורתי. הוא כבר אובחן בגיל שנתיים.
בכל מקרה, האם בשביל ביטוח לאומי אנחנו צריכים ליזום הליכה לרופא התפתחותי (שזו חוויה לא נעימה לילד...) בשביל שימשיכו לשלם קצבה או שצריך לחכות להודעה מהם? יש כמובן דוחות של פסיכולוגית התפתחותית ושל הגננת.

אנחנו היינו 3 פעמים.

בגיל 2 באבחון. בגיל 4 ולא מזמן בגיל 6. בדרך כלל נהוג ללכת לפני המעבר לכיתה א. בכל מקרה לנו דווקא כן חשוב שיהיה מעקב רציף ודוחות מסודרים. כי תמיד מבקשים... גם אם לא ביטוח לאומי. ממה שזכור לי הקצבה ניתנה לנו איזה 6 שנים קדימה. עד 2018. בכל מקרה לדעתי מומלץ גם אם החוויה לא כך כך נעימה. בהצלחה...

peach20

New member
מה הכוונה מומלץ ולמה?

זה גורם לילד חוסר נוחות משוועת. עשינו אבחון בגיל שנתיים ועוד אחד יותר מאוחר (אני מדברת על רופא התפתחותי). יש המון דוחות מסודרים של הגננת, של פסיכולוגית חינוכית ומעקבים אחרים (גם אחד של הרופא ההתפתחותי של הגן). כרגע הילד בן חמש, לא בטוח שבשנה הבאה יוכל ללכת לכיתה א' (הגיוני שלא וישאר עוד שנה בגן)- האם חובה ללכת עכשיו לרופא התפחותי או אפשר לחכות קצת?

TikvaBonneh

New member
דוח רפואי

אם הגן של העמותה לילדים בסיכון אז את יכולה לבקש שפסיכיאטרית מטעמם תבוא לתצפית ותכין דוח, וכך יהיה לך דוח רפואי עבור ביטוח לאומי.

peach20

New member
זה גן תקשורתי (עירוני)- הבן שלי אוטיסט

גם שם אפשר להביא רופא התפתחותי?

שושו126

New member
אפשר לדעת מה הוביל אותכם לאיבחון?

בן שלי בן שנה ו7 חוד' עדיין לא מצביע ולא מדבר אומנם כל הזמן מקשקש בשפה תינוקית אבל חוץ ממאמא,טאטא ועד כל מיני קישקושים לא אומר כלום.גם אותנו הפנו לאיבחון שם נאמר ע"י פסיכולוגית וקלינאית תקשורת שיש עיכוב משמעותי בהתפתחות.אני עדיין מקווה שלא יאובחן על ספקטרום יש לו נוזלים באוזניים והיו גם פקקי שעווה ז"א הילד היה כמו חירש.הוא משחק עם ילדים בפארק,הוא נהינה ממשחק עם אחותו הגדולה ההפך הוא בכלל לא אוהב להיות לבד צוחק איתנו יוצר קשר עין.כש הוא צריך אותי הוא לוקח את היד שלי ומביא אותי למקום שהוא צריך,אם הוא רוצה שאשב פשוט מושך את היד שלי כלפי מטה.
ומה היה אצלכם?

למעלה