מתי שלטו המדינות הקולוניאליות

• פותח הנושא es4
  • פורסם בתאריך

es4

New member
מתי שלטו המדינות הקולוניאליות

ברצות צפון אפריקה ובארצות המזרח התיכון??

pertal

New member
מזתומרת מתי שלטו??

אני יודע ש: צרפת שלטה ב- טוניס, מרוקו, אלג'יר, סוריה, לבנון בריטניה שלטה ב-עבר הירדן המזרחי,א"י, מצרים, עיראק ואיטליה שלטה בלוב. כל השלטון הזה התרחש אם אני לא טועה בין השנים 1800+ ל1930 בערך, אולי אחרי אבל רצית תאריכים מדוייקים של מתי המדינות השתחררו מהשלטון ומתי נכבשו?? אני לא חושב שאתה צריך את זה, במיוחד כשהשאלות האלה מלאות בחומר אחר שאפשר לכתוב.

Mighty Morphin

New member
בין שתי מלחמות העולם

אבל גם הרבה לפני זה. צרפת, לדוגמא, כבשה את אלג'יר ב-1830 אם אני לא טועה. בכל מקרה - זה לא ממש צריך לעניין לבגרות חוץ מזה שהם שלטו בין שתי מלחמות העולם (בשנות ה-20 וה-30).

ובנוסח קצת אחר

אכן כל ארץ נכנסה תחת עול הקולוניאליזם בשלב אחר. ההתמקדות היא , אכן,בתקופה שבין מלחמות העולם. אלג'יריה, למשל היתה תחת שליטת צרפת (כםי שצויין לעיל) מ1830. אבל, התנופה של הקולוניאליזם החלה בשנות השבעים של המאה ה19. וב1885 אפילו הסדירו ביניהן המעצמות (בקונגרס ברלין) את חלוקתה של אפריקה ביניהן. ארצות האסלאם שנשלטו ע"י צרפת ובהן חיו קהילות יהודיות משמעותיות היו: ממערב למזרח: מרוקו, אלג'יריה, טוניס, לבנון וסוריה (בשתי האחרונות היה זה שלטון של מנדט צרפתי) בשליטה בריטית היו: מצרים (פרוטקטורט), ועיראק (מנדט), שבהן חיו קהילות יהודיות משמעותיות. כמו כן התקיימה שליטה בריטת בחלקים מתימן שגם בה היתה קהילה יהודית גדולה.

es4

New member
כי...

במחברת שלי רשום שעד תום מלה"ע ה-1 נשלטו מרבית ארצות המזרח התיכון וארצות צפון אפריקה על ידי המדינות הקולוניאליות. אז איך יכול להיות כי גם למדנושמלחה"ע ה-1 הייתה הסתיימה ב-1918 ופה (בנושא המדינות הקולוניאליות) בכלל מדובר על שנות ה-30 למה יש פה סתירה??

zahico

New member
תשובה

בסיומה של מלחמת העולם הראשונה מדינות צפון אפריקה נשלטו ע"י 3 מעצמות אבל הם נכבשו הרבה לפני למשל צרפת כבשה את אלג'יריה בשנת 1830 בריטניה כבשה את צרפת ב1882 ואיטליה כבשה את לוב ב1911 מקווה שעזרתי:)

es4

New member
מה?

בריטניה כבשה את צרפת? הם לא היו בעלות ברית?

zahico

New member
סליחה

סליחה התבלבלתי תיקון: בריטניה כבשה את מצרים ב1882 מקווה שעזרתי:)

אביגל ג

New member
תשובות:

צרפת אלג'יריה-1930 מרוקו-1912 סוריה ולבנון-1920 תוניסיה-1881 בריטניה א"י-1917 עדן-1935 מצריים-1882 עיראק-1920 איטליה לוב-1911 אתיופיה-1935

תשמעי...

נראה לי שאת חוסכת לי כאן עבודה
ואת עושה את זה לא רע בכלל.

אביגל ג

New member
../images/Emo9.gif

תודה תודה... אני מנסה כמה שיותר לעזור, אני אוהבת לעזור בסך הכל ואני עושה את זה כמה שאני יכולה...

למעלה