מתכדרת שלא יכולה להרוג?

MOP1991

New member
מתכדרת שלא יכולה להרוג?

היי.. יש לי מתכדרת בת שנה, שבזמן האחרון עשתה בעיות אכילה, וניראתה כאילו היא כן רעבה אבל ברגע האחרון לפני שניראה כאילו תפשה את העכבר, היא ויתרה ולא נגעה בו (העכבר נשאר חי), הבאתי לה עכבר היום,חי והיא לא הסכימה לאכול אותו אז החלטתי להרוג אותו בשבילה (בדרך הומנית עד כמה שאפשר) וברגע שהכנסתי אותו חזרה היא התנפלה עליו ואכלה. יש סיכוי שהיא פשוט פוחדת להרוג? חשוב לציין כי היא לעולם לא ננשכה ע"י עכבר או כל דבר אחר. אני יודע שעדיף עכבר מת, אבל אני ממש לא אוהב את הקטע של הרג עכברים בידיים שלי. אז מה אתם אומרים? תודה לעונים!

אילון פ

New member
נמשע דווקא טוב

אולי עכברים זה לא כל כך נורא להכניס חיים לטרריום, אבל אם וכאשר תרצה לעבור לחולדות זה יכול להועיל.

רן333

New member
קודם כל, התיאור שלך לא כל כך ברור:

למה הכוונה ב"בזמן האחרון"? האם אתה מתכוון לחודשי החורף? (אם כן - סביר להניח שלא מדובר בבעיות אכילה, אלא בדפוס האכילה הנורמלי של פיתונים מתכדרים, נושא שעליו נכתב כאן בפורום לא מעט.) לא ברור לי גם למה בדיוק התכוונת כשכתבת את הדבר הבא: "ברגע האחרון לפני שניראה כאילו תפשה את העכבר". האם הנחשה חנקה ועזבה? האם היא כלל לא נשכה את העכבר? חוץ מזה - רצוי היה לספר איך בדיוק היא תפסה את העכבר המת. האם היא חנקה אותו בצורה הרגילה? עקרונית, להתנהגות מהסוג שאתה מתאר יכולות להיות סיבות שונות. יכול להיות, למשל, שהנחשה שלך לא כל כך רעבה. יכול להיות שיש לה העדפה מסויימת לטרף מת, ומכיוון שהתיאבון שלה גבולי - הריגת העכבר הייתה מה ששיכנע אותה לאכול. יכול להיות גם שאין לה העדפה כזו, ושמה ששכנע אותה לאכול היה הוצאת העכבר מהכלוב והחזרתו, ללא קשר להרג העכבר.

MOP1991

New member
טוב אני אנסח את זה אחרת.

קודם כל, בחורף היא לא אכלה בכלל. אחרי החורף אכלה מייד.. ובאמת במהירות, אוקי היא לא תפשה את העכבר, היא לא חנקה אותו, היא שוט נכנסה למצב S שבר"כ לפני התפה אבל ברגע האחרון היא סתם התקרבה אליו ולא קרה כלום. זה לא קרה פעם אחת(!). אז החלטתי להרוג, והיא אכלה ללא חניקה. היא פשוט תפשה אותו ואכלה.

MOP1991

New member
תיקונים

שבר"כ-שבד"כ. התפה-התקפה. וד"א היא לא אכלה שבועיים שלוש..

רן333

New member
או. קיי. עכשיו זה ברור יותר.

ועדיין - לדעתי, הסיבות הסבירות ביותר להתנהגות שאתה מתאר הן אלה שתיארתי בהודעה הקודמת. ובפרט: עניין ההעדפה לטרף מת.

MOP1991

New member
אוקיי

טוב בכל מיקרה אני מקווה שזה לא מהווה בעיה כלשהי. ובכל מיקרה- תודה רבה!

רן333

New member
אם אין לנחש בעיית צוואר ניכרת כלשהי

(משהו שמגביל את התנועה של הנחש בצורה בולטת), אז הסבירות לכך שאכן יש בעיה אינה גבוהה.

למעלה