מתכוון לקנות קורא דיגיטלי בBlack Friday

apocalipto

New member
מתכוון לקנות קורא דיגיטלי בBlack Friday

לא מתכוון לקנות קינדל כי הוא בעייתי עם פורמטים וסגור, פחות אופציות לtweaking
אני אשתמש בו לקריאה באנגלית(מה שאין או גם מה שיש בעברית) כי יש הרבה סדרות חשובות בז'אנר שלא מתורגמות, ולקריאת מנגה.
Kobo Aura HD האחד שנראה הכי מתאים. רזולוציית מסך גדולה מרוב האחרים חשובה בשביל המנגה, תמיכה בפורמטים וגודל מסך רגיל(אני משער)
בכל זאת רציתי לשמוע אולי יש משהו שכדאי לשקול, אולי יש רידר יותר טוב?

avivs

New member
מנגה לא מומלץ בקורא אלקטרוני

עדיף טאבלט של 7 אינץ'.
יש את הנקסוס 7 ואת הקינדל פייר.
הם מציעים חווית קריאה טובה, ומעולים לקבצים עם צבע.
&nbsp
ה NOOK וה KOBO הם הכי טובים מבחינת קוראים אלקטרוניים, אם אתה לא רוצה קינדל. אבל חשוב לציין, לא צריך הרבה tweaking בקורא אלקטרוני. מדובר במכשיר מאוד בסיסי שנועד לעשות משהו אחד בלבד, והוא עושה אותו טוב. הקינדל של אמאזון (עם התאורה), שעולה 119$ הוא יופי של מכשיר, ונחשב למוביל בקטגוריה הזו. (הגרסה החדשה הזו מציעה גם כפתורים בצד, אבל יקרה יותר בצורה משמעותית).
&nbsp
ממליץ להסתכל על סרטוני השוואה ביוטיוב, כי יש מלא כאלה.

apocalipto

New member
הקטע בטבלט

הוא מסך לד לעומת מסך E-INK ברידרים..
מה שמעייף בקריאה לאורך זמן של ספר או מנגה

זמן הרפרש ארוך ברידר ולכן באמת יותר קשה לקרוא בו מנגה

שיקולים בעד\נגד רידר
+מסך נאמן יותר לנייר ושאפשר לקרוא בו באור
+לא מעייף את העיניים
+זול יותר
+הכי טוב לספרים

-קשה יותר לקרוא בו מנגה

שיקולים בעד\נגד טאבלט
+לקרוא מנגה בנוחות עם זומים או הפיכה של המסך לאופקי בדף פרוס
+מכשיר רב תכליתי

-יקר יותר
-אני לא צריך אותו לשימושים אחרים של גלישה או סרטים
-בטריה
-מעייף את העיניים

וואסאבי הזכיר צבעים. אז יש דפי צבע במנגה לפעמים אבל החוויה לא כזאת שונה אם אני קורא אותם אחר כך במחשב. הצבע נחמד אבל במילא רוב המנגה בשחור לבן.

אני באמת צריך פידבק לגבי העניין של עד כמה זה מעייף את העיניים..
למה רידר לא מומלץ למנגה? דווקא לא שמעתי תלונות בפורום של אנימה ומנגה כשביקשתי המלצה לרידר.

morashty

New member
הבעיה העיקרית

היא הגודל של המסך, הוא בד"כ קטן מדי מכדי שיהיה אפשר לקרוא בו מנגה בנוחות. יצא לי לקרוא כמה וכמה מנגות על הקינדל שלי (Kindle 6) ובמקרים בהם הפאנלים קטנים מדי או שהפונט עצמו היה קטן אן בהיר מדי לא תמיד היה אפשר לקרוא מה שכתוב.
בעיה נוספת היא הרפרוש, במיוחד בדפי מנגה הדיו האלקטורני נוטה להשאיר סימנים שנשארים גם שעוברים לדף הבא, ומנסיוני לפעמים צריך לרפרש פעם-פעמיים עד שהעמוד נטען חלק.
שוב, אלה לא בעיות שאי אפשר להתמודד איתן, אבל כדאי לקחת את זה בחשבון.

haimgds

Member
לדעתי עדיף טאבלט (לפי ההגדרה שלך)

בהתחלה היה לי קורא ספרים (Boox) וכיום אני משתמש ב Nook HD+ שהוא קורא מתקדם/טאבלט מנוון, שניהם בגודל של 9.7 אינץ'.
הנוק עדיף לטעמי אפילו אם יש צורך רק במעט סוגי מדיייה, אע"פ שהוא טאבלט מנוון (B&N עדיין מגדירים אותו כקורא...) הוא מריץ אנדרואיד וניתן לבחור את התוכנות הנדרשות (כגון קריאת ספרים וצפיה במסמכים) מתוך המגוון העצום של תוכנות אנדרויד.
&nbsp
-הדיו האלקטרונית בבוקס הייתה סיוט אמיתי כי כל מספר דפים היה צורך לרענן את המסך (שנייה או שתיים), בקריאת טקסט זה נסבל (בקושי) אך בצפיה בתמונות (אצלי זה היה שירטוטי מעגלים אלקטרונים בפורמט GIF בשחור לבן) זה היה בלתי נסבל.
-קריאת טקסט (לאו דווקא ספרים) מתבצעת במגוון רחב של פורמטים, החל בקבצי TXT ו HTML פשוטים ועד לפורמטים המתקדמים כגון PDF, MOBI וכו'. אחרי הניסיון המר שלי עם הבוקס גיליתי כי רוב הקוראים מגיעים עם תוכנת קריאה פנימית (אחת או יותר) וזהו, מה שגורם ללא מעט בעיות כאשר מנסים לקרוא את כל המגוון.
-ניהול קבצים הרבה יותר נוח, אם אתה מתכוון לאחסן ולהשתמש בהרבה קבצים (נאמר קומיקס בקבצי JPEG) אז זה הכרחי.
-איכות צפייה בתמונות/סריקות טובה מאוד. בנוק למשל ישנה רזולוצייה של FullHD ומעבד מהיר מספיק לדילוג בין תמונות (סרקתי מספר חוברות "פנטסיה 2000" ונוח לי לקרוא אותן בנוק)
-ישנן תוכנות אנדרואיד לצפיה בקבצי קומיקס (קבצי CBR אאל"ט)
&nbsp
אם אתה יכול אז עדיף שתשתמש קצת במכשיר לפני קנייה, חלק מהיתרונות/חסרונות הם סובייקטיבים (איכות תמונה למשל) ורק כשתבצע אותם תגלה אם המכשיר מתאים לך.

אני לא מבין איך אפשר לקרוא בנוחות קומיקס בטאבלט.

בסופו של דבר הפונט של הטקסט בקומיקס הוא קטן ולכן בעצם קשה לקרוא ברגע שהתמונה קטנה מהגודל האמיתי של המקור, וחוברת קומיקס גדולה יותר מטאבלט.

Y. Welis

New member
ממליץ כתמיד על טאבלט מלא, אייפאד מיני או נקסוס 9

יש להם מסך איכותי יותר (רזולוציות גבוהות וגודל פיקסל כמעט בלתי נראה), וכמובן מבחר גדול של תכנים (אפליקציות ל-קובו, קינדל, 'עברית' ועוד, כמו גם כל קובץ שתשיג ממקור אחר).
&nbsp
אגב בלאק פריידי - אחד המבצעים שהוצגו בחדשות CBS אתמול (בחנות אחת) היה טלוויזיה 50 אינץ' של פנסוניק ב-200 דולר... שווה. שווה.

apocalipto

New member
תודה על התשובות

עבר יום שישי השחור ואני עדיין בודק מה טוב לי. מסתבר שזה לא פשוט כמו שהיה נראה לי. בכל מקרה לא הייתה הנחה על הקורא הזה אז לא פספסתי

Y. Welis

New member
מחר סייבר מאנדיי - יש עוד מה לבדוק (אולי יותר) + בשבת שלפני

הקריסמס - 20.12 (יום הולדת אגב).

למעלה