מתכוונים להכניס את התסמונת הקדם וסתית ל-DSM

מתכוונים להכניס את התסמונת הקדם וסתית ל-DSM

תסמנות קדם וסתית מוכרת לנשים רבות (PMS), והיא כוללת כאבים לפני מחזור, שינויים במצב הרוח, כאבי רגליים, או גב, ובעיקר כאבי בטן, גודש בשדיים ועוד תסמינים חביבים..
מתברר,שאיגוד הפסיכיאטרים רוצה להכניס את התסמונת הזאת ל-DSM 5, שהוא ה"תנ"ך" של הפסיכיאטרים, ובו כתובים כל הסימפטומים והדרכים לאבחן מחלות נפש. אז.. כן, רוצים להכריז שהתסמונת הקדם-וסתית שייכת לסוג מחלות הנפש. מה דעתכן? והנה כתבה שפורסמהעל העניין, המדגישה שאף שנמצא גן שאחראי ליצירת התסמנות הזאת, עדיין מתכוונים להכניס אותה לדי-אס-אמ. http://jezebel.com/5472291/will-pms-be-in-the-dsm

kikona126

New member
אוף איתם!

עכשיו זה יהיה רשמי שיש לי הפרעה... לא יאומן! קצת קשה לי להגיב בנושא, כי ניראה לי מוזר שהולכים להכיר בבעיה שיש לאחוז מאוד גדול מהנשים כהפרעה נפשית. זה משהו שהוא בלתי נתפס. וגרוע מזה, זה יתן לגטימציה לכל הרופאי נשים שניסו לשלוח אותי לפסיכולוג כי המשכתי להתלונן על כאבי מחזור (גם קדם וסתיים)... אז עכשיו אנחנו מדברים על ההדרת נשים כלל עולמית? ומה לגבי הicd? גם הוא הולך להכיר בזה כהפרעה נפשית? אותי זה מאוד קומם כששמעתי על זה ביום ראשון! ותודה על ההודעה, אני הייתי פותחת מגילה...

ענתר

New member
בקיצור אם לא למטבח

אז לבית משוגעים היגיע הזמן שנדיר את עצמנו מהגברים

kikona126

New member
נו באמת, זה הכי קל לקטלג את כל הנשים

בעולם כמופרעות נפשית... בכל מקרה הבעיה היא עמוקה יותר, כי אחוז הנשים שסובלות מהתסמונת הקדם וסתית היא מאוד גדולה. אני מקווה שיקום קול נשי שיתנגד לזה...

kikona126

New member
כשאני חושבת על זה...

אני לא חושבת שזה נכון לעשות את זה (לא שחשבתי אחרת לפני כן) אבל התסמונת הקדם וסתית היא אופיינית בקרב בנות עם אנדו, ואל מול אלו שנכנסות לדיכאון אנחנו גם מוצאות את הצד האופטימי יותר. התסמינים האלו הם הורמונליים, ואצלנו יכולים גם להגיע שבועיים לפני המחזור או להיות שם במשך כל החודש... עם זאת נשים רבות מצליחות להחזיק את הפגיעות ואת העצבים והדמעות... יש משהו שלא מסתדר לי, אומרים שלמוח יש השפעות רבות על המחלות הנפשיות, ויש גם דיעות בקשר לכך שאנטי סוציאליות זאת הפרעה שנולדים איתה, אבל כשמדובר באנטי סוציאליות מדברים בגורם שיכול להזיק לסביבה, כמה אישה עם תסמונת קדם וסתית יכולה להזיק לעצמה או לסביבה?

למעלה