1מדינת ישראל
New member
מתכון: אגריסטדה
לבולגרים שבינינו ולאוהבים לחדש, אגריסטדה הוא מין רוטב סמיך בסגנון מיונז המתאים כמצע למאכלים מטוגנים כמו: מוח, דגים, קציצות מחזה עוף. טעים מאוד ומומלץ. החומרים 4 ביצים 4 כפיות קמח 2 כוסות מים ¼ כוס שמן 1 כפית מלח 2 כפיות סוכר מיץ מ- ½ 1 לימונים אופן ההכנה בסיר אמאיל טורפים את הביצים ומערבבים לתוכו את הקמח, משתדלים שלא ייווצרו גושים מוסיפים את המים, השמן, המלח, הסוכר ומיץ הלימון. שמים על אש קטנה ובוחשים (כל הזמן) בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה לרתיחה. מורידים מהאש, ממשיכים לבחוש עוד דקה אחת ומכסים במכסה (כדי שלא ייווצר קרום למעלה) מקררים לפני ההגשה.
לבולגרים שבינינו ולאוהבים לחדש, אגריסטדה הוא מין רוטב סמיך בסגנון מיונז המתאים כמצע למאכלים מטוגנים כמו: מוח, דגים, קציצות מחזה עוף. טעים מאוד ומומלץ. החומרים 4 ביצים 4 כפיות קמח 2 כוסות מים ¼ כוס שמן 1 כפית מלח 2 כפיות סוכר מיץ מ- ½ 1 לימונים אופן ההכנה בסיר אמאיל טורפים את הביצים ומערבבים לתוכו את הקמח, משתדלים שלא ייווצרו גושים מוסיפים את המים, השמן, המלח, הסוכר ומיץ הלימון. שמים על אש קטנה ובוחשים (כל הזמן) בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה לרתיחה. מורידים מהאש, ממשיכים לבחוש עוד דקה אחת ומכסים במכסה (כדי שלא ייווצר קרום למעלה) מקררים לפני ההגשה.