מתכון: אוסובוקו חזיר

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מתכון: אוסובוקו חזיר

מתכון: אוסובוקו חזיר החומרים: 6 יחידות אוסובוקו חזיר 1 כף כמון 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 1 כפית כורכום 5 גרעיני הל 1 כוס מים שמן זית שמן לטיגון אופן ההכנה: 1. מחממים את השמן לטיגון במחבת ומטגנים את האוסובוקו במשך דקה מכל צד. 2. בקערה, מערבבים יחדיו את כל התבלינים עם שמן הזית. 3. מורחים את האוסובוקו בתערובת ומניחים את החתיכות בסיר. 4. מוזגים את התערבות על האוסובוקו בסיר ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. *מדי 20 דקות הופכים את האוסובוקו ברוטב. הערות: מקור המתכון: ני רצוק
 

clcl

New member
מתכון: צוואר טלה ממולא

מתכון: צוואר טלה ממולא החומרים: 1 צוואר טלה (לבקש מהקצב לחצות אותו לאורכו) למילוי: 100 גר' צנוברים 100 גר' בשר טלה טחון דק 1 כוס אורז 1 כפית מלח 1/2 כפית תערובת בהרט 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון 1/4 כפית הל טחון 1/4 כפית פלפל שחור טחון שמן לטיגון אופן ההכנה: 1. מטגנים את הצנוברים עד להזהבה, ומעבירים לנייר סופג. 2. מטגנים את הבשר כשלוש דקות, מעבירים לקערה ומצננים. 3. בסיר רחב מטגנים את האורז עד שהוא משנה את צבעו, מוסיפים שתי כוסות מים ומבשלים עד שהאורז מבושל למחצה. 4. מוסיפים את הבשר והצנוברים, מערבבים היטב. 5. מוסיפים את מחצית מכמות התבלינים היבשים למלית מערבבים ומצננים. 6. יוצרים בעזרת סכין חדה "כיס" בין בשר הצוואר לעצמות, ולאחר שמלית האורז התקררה ממלאים בה את הצוואר. 7. מפזרים את יתרת התבלינים על הנתח כולו, עוטפים אותו בנייר כסף ומניחים בתבנית עמוקה. 8. מוסיפים כ-4 כוסות מים ואופים כ-3 שעות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. 9. מגישים את הנתח בשלומותו. הערות: מקור המתכון: שף אריק פורת/מלון דן אכדיה
 
למעלה