מתכון אורז ועוף עם שעועית ופטה כבד

עיריתד

New member
מתכון אורז ועוף עם שעועית ופטה כבד

מבשלים 2 כוסות אורז לבן בצורה פשוטה חותכים 4 יחידות של חזה עוף לקוביות קטנות כמו סיני מבשלים חצי שקית שעועית ירוקה שלמה של סנפרוסט במים עם מלח עד שיתרכך ומכבים מוציאים מהמים במחבת עמוקה (או ווק או אליפס) מטגנים להלבנה במעט שמן את העוף עד שמוכן ומוסיפים רוטס סויה מתוק על בסיס סוכר חום (יש גם על בסיס מולסה) סך כל כמות הסויה בכל התבשיל ששמים היא בין רבע לשליש בקבוק. עובדים בהדרגה וכל פעם שמים קצת ומערבבים לאחר מכן מוסיפים את האורז שופכים עוד מעט סויה ומערבבים עם העוף לאחר שקיבל צבע חום בהיר והכל עורבב(בעדינו) מוסיפים שעועית וממש בעדינות מערבבים עם עוד מעט סויה. (מי שאוהב יותר מתובל יכול להוסיף לעוף כפית רוטה סויה רגיל של קיקומן) זהו בהצלחה פטה כבד מטגנים בצל גדול קצוץ בכמות נדיבה של שמן זית לאחר שמזהיב מוסיפים חצי קילו כבד מוכשר מטגנים יחד מוסיפים מלח פלפל וברנדי (פקק אחד) בשלב זה טוחנים (עדיף במקל של בראון ודומיו) למחית אחידה טוב טוב מכניסים לכלי מאורך וצר בתוך ניילונית ומקררים מגישים על טוסטים קטנים וריבת בצל ליד (אם צריך אביא מתכון בהמשך)
 

יוכי68

New member
עירית ברוכה הבאה, יופי של מתכונים ..תודה../images/Emo140.gif

תמיד רציתי להכין פטה כבד ופוחדת שלא יאכל לי.........האם זה טעים?
 

עיריתד

New member
הי יוכי אני מתפעלת הרבה זמן מהמתכונים שלך...

פטה כבד הוא פשוט גרסה קצת יותר עשירה מכבד קצוץ אבל מאוד פשוטה להכנה ולכן אוכלים בכמות קצת יותר קטנה אבל ריבת הבצל שאולי נשמעת מוזרה היא השוס המוחלט בכל הסיפור וגם ילדים קטנים בד"כ מתלהבים.. טוב כמובן תלוי מי
 

shalhevet2

New member
ריבת בצל

אני בד"כ טוחנת את הכבד והבצל כבר עם הריבת בצל והוא יוצא מתקתק וטעים. מוגש על טוסטים קטנים-אפשר לזלף יפה וזו מנת פתיחה מרישמה טעימה ויפה. ריבת בצל: חותכים 6 בצלים גדולים לטבעות דקות. מחממים מעט שמן בסיר עמוק ומכניסים את הבצלים. מערבבים כל הזמן עד שהבצלים הופכים להיות שקופים ורכים. מוסיפים חצי כוס סוכר רגיל וחצי כוס סוכר חום. מערבבי םהיטב. מוסיפים רבע כוס יין אדום יבש ומערבבים. מנמיכים את האש ומערבבים כל הזמן. גמר הבישול-כשהנוזלים מצטמצמים לגמרי והריבה מסמיכה. אפשר להוסיף את הריבה גם לאורז לבן ואני מכינה עם זה עוף בתנור.
 

עיריתד

New member
מתכון נוסף לריבת בצל

בצלים סגולים עדיפים כי הם יותר עדינים חתוכים לחצאי טבעות חצי קילו ומזהיבים כשמזהיב מוסיפים חצי כוס יין אדום ו125 גר' סוכר חום . מבשלים כרבע שעה בלי מכסה מתחיל להשחיר (התוצאה הסופית ממש שחורה) ואז מוסיפים 100 מ"ל חומץ בלסמי ומבשלים עוד כ חצי שעה בלי מכסה על אש לא גדולה עד שנהיה די ריבתי המתכון משום פלפל ושמן זית של חיים כהן בעיני הריבה על יד עדיפה כי היא מאפשרת שליטה במידת המתיקות שכל אחד אוהב
 

חנהפ

Active member
ריבת בצל

מתכון: ריבת בצל רכיבים: 3בצלים גדולים חתוכים לכפיסים דקים, 50 גר' חמאה , 3-5 כפות סוכר (לפי הטעם), 1 כוס יין אדום (לפחות ) 3-5 כפות חומץ בלסמי מלח פלפל אופן הכנה: מזהיבים בצלים בחמאה מוסיפים סוכר מקרמלים, מוסיפים יין, בלסמי ותבלינים ומצמצמים. טועמים (לוקחים טעימה עם מזלג עושים המון פווווווו שלא תכבה הלשון ורק אז טועמים) ומתקנים לפי הטעם.
 
למעלה