מתכון בבקשה ל-6 קישואים :

ויוי 25

Well-known member
נותרו לי במקרר 6 קישואים ,בחום הזה כמובן שהכנת מרק ירדה מהפרק ,
אשמח לקבל מתכון מוצלח מקישואים.
 

עדיקים

Active member
פשטידת קישואים של קובי בר

חומרים:

5 קישואים גדולים, קלופים ומגורדים גס

3 בצלים גדולים קצוצים

1.5 כוסות קמח תופח

שלושת רבעי כוס מים

שלושת רבעי כוס שמן

3 ביצים

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני – 180 מעלות.

סוחטים היטב את הקישואים (לאחר שגורדו) ושמים בקערה גדולה.

מוסיפים את הבצלים, הקמח, המים, השמן, הביצים ואבקת המרק ובוחשים לתערובת אחידה.

מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים שנית.

משמנים את התבנית

אופים 50 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אשמח לקבל מתכון מוצלח מקישואים.
כבד קישואים:

לקלף ולרסק בפומפיה עבה את הקישואים.
לטגן בצל עד שמתחיל להצהיב ולהוסיף את הקישואים ולטגן עד שהכל משחים.
לתבל במלח ופפ"ש ולהוסיף לכמות שציינת כשתי ביצים ולהמשיך לטגן עד שהביצה מקרישה ולא נשאר שום נוזל.
מתאים להגשה קר או חם.

סלט מבושל של קישואים ועגבניות:

לטגן בצל עד תחילת ההזהבה.
להוסיף קוביות קישואים ועגבניות ולטגן עד שהכל רך אבל לא נמס לגמרי.
לתבל במלח, פפ"ש ופפריקה חריפה (לא חובה).
טעים חם, קר, ופושר.
 
למעלה