מתכון בהשראה של מנה שמעולם לא הצלחתי לאכול
לפני כמה חודשים נסעתי לניו-יורק.
חיפשתי המלצות על מסעדות ומנות ספציפיות שאסור לי לפספס.
בגזרה האיטלקית חזרה על עצמה המלצה על מנה ספציפית במסעדה שנקראת Carbone. התמונות של המנה לא השאירו לי ספק שאני חייב לנסות.
הגעתי למסעדה בצהריים והם נחרו לכיווני בבוז כשעניתי שלא הזמנתי מקומות מראש.
אז בתכלס לא יצא לי אף פעם לאכול את ה spicy rigatoni vodka, אבל התמונות של המנה מהאינטרנט לא יצאו לי מהראש.
תקופה ארוכה זממתי להכין בבית את הגרסא שאלתרתי מתוך קריאת הרבה מתכונים ותיאורים שונים של המנה באינטרנט.
היום הכנתי אותה בפעם הראשונה. למרות שאין לי איך להשוות למקור - ממליץ על המתכון בחום רב!
המצרכים:
75 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
1 קופסת עגבניות תמר שלמות (400 מ"ל) מיובאות.
1 כוס וודקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש (כמו בפיצריות)
1/3 כוס פקורינו רומנו מגוררת דק מאד
1 כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את הצ'ילי בכוס וודקה ומשאירים לעמוד כ-30 דקות.
2. במחבת שטוחה מטגנים/מאדים על להבה את הבצל עם 25 גרם חמאה במשך 45 דקות עד שהוא מתרכך לגמרי.
3. מעבירים את תכולת המחבת לכלי עמוק וטוחנים עם בלנדר סטיק עד שהופך למחית חלקה ככל הניתן.
4. מחזירים את המחבת לאש (שוב להבה נמוכה) וממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בלי הפסקה עד שהופך למסה אחידה. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד לאיחוד המסה (רוטב בשמל קלאסי).
5. מוסיפים למחבת את מסת הבצל הטחון ומערבבים.
6. לקערה שבה היה הבצל שופכים את תכולת קופסת השימורים וטוחנים את העגבניות עם הבלנדר סטיק. מוסיפים למחבת את העגבניות, המלח, הפקורינו ואת הוודקה עם הצ'ילי.
7. מגבירים את הלהבה לבינונית ומביאים לרתיחה.
8. מכניסים את הפסטה לסיר עם מים רותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן.
9. רגע לפני שמסננים את הפסטה מעבירים חצי כוס ממי הבישול למחבת הרוטב ומערבבים היטב.
10. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת הרוטב לכמה שניות שהרוטב ייספג בפסטה.
לפני כמה חודשים נסעתי לניו-יורק.
חיפשתי המלצות על מסעדות ומנות ספציפיות שאסור לי לפספס.
בגזרה האיטלקית חזרה על עצמה המלצה על מנה ספציפית במסעדה שנקראת Carbone. התמונות של המנה לא השאירו לי ספק שאני חייב לנסות.
הגעתי למסעדה בצהריים והם נחרו לכיווני בבוז כשעניתי שלא הזמנתי מקומות מראש.
אז בתכלס לא יצא לי אף פעם לאכול את ה spicy rigatoni vodka, אבל התמונות של המנה מהאינטרנט לא יצאו לי מהראש.
תקופה ארוכה זממתי להכין בבית את הגרסא שאלתרתי מתוך קריאת הרבה מתכונים ותיאורים שונים של המנה באינטרנט.
היום הכנתי אותה בפעם הראשונה. למרות שאין לי איך להשוות למקור - ממליץ על המתכון בחום רב!
המצרכים:
75 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
1 קופסת עגבניות תמר שלמות (400 מ"ל) מיובאות.
1 כוס וודקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש (כמו בפיצריות)
1/3 כוס פקורינו רומנו מגוררת דק מאד
1 כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את הצ'ילי בכוס וודקה ומשאירים לעמוד כ-30 דקות.
2. במחבת שטוחה מטגנים/מאדים על להבה את הבצל עם 25 גרם חמאה במשך 45 דקות עד שהוא מתרכך לגמרי.
3. מעבירים את תכולת המחבת לכלי עמוק וטוחנים עם בלנדר סטיק עד שהופך למחית חלקה ככל הניתן.
4. מחזירים את המחבת לאש (שוב להבה נמוכה) וממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בלי הפסקה עד שהופך למסה אחידה. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד לאיחוד המסה (רוטב בשמל קלאסי).
5. מוסיפים למחבת את מסת הבצל הטחון ומערבבים.
6. לקערה שבה היה הבצל שופכים את תכולת קופסת השימורים וטוחנים את העגבניות עם הבלנדר סטיק. מוסיפים למחבת את העגבניות, המלח, הפקורינו ואת הוודקה עם הצ'ילי.
7. מגבירים את הלהבה לבינונית ומביאים לרתיחה.
8. מכניסים את הפסטה לסיר עם מים רותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן.
9. רגע לפני שמסננים את הפסטה מעבירים חצי כוס ממי הבישול למחבת הרוטב ומערבבים היטב.
10. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת הרוטב לכמה שניות שהרוטב ייספג בפסטה.