מתכון בהשראה של מנה שמעולם לא הצלחתי לאכול

yair_bar

New member
מנהל
מתכון בהשראה של מנה שמעולם לא הצלחתי לאכול

לפני כמה חודשים נסעתי לניו-יורק.

חיפשתי המלצות על מסעדות ומנות ספציפיות שאסור לי לפספס.

בגזרה האיטלקית חזרה על עצמה המלצה על מנה ספציפית במסעדה שנקראת Carbone. התמונות של המנה לא השאירו לי ספק שאני חייב לנסות.

הגעתי למסעדה בצהריים והם נחרו לכיווני בבוז כשעניתי שלא הזמנתי מקומות מראש.

אז בתכלס לא יצא לי אף פעם לאכול את ה spicy rigatoni vodka, אבל התמונות של המנה מהאינטרנט לא יצאו לי מהראש.

תקופה ארוכה זממתי להכין בבית את הגרסא שאלתרתי מתוך קריאת הרבה מתכונים ותיאורים שונים של המנה באינטרנט.

היום הכנתי אותה בפעם הראשונה. למרות שאין לי איך להשוות למקור - ממליץ על המתכון בחום רב!

המצרכים:
75 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
1 קופסת עגבניות תמר שלמות (400 מ"ל) מיובאות.
1 כוס וודקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש (כמו בפיצריות)
1/3 כוס פקורינו רומנו מגוררת דק מאד
1 כף שטוחה מלח

אופן ההכנה:



1. משרים את הצ'ילי בכוס וודקה ומשאירים לעמוד כ-30 דקות.
2. במחבת שטוחה מטגנים/מאדים על להבה את הבצל עם 25 גרם חמאה במשך 45 דקות עד שהוא מתרכך לגמרי.
3. מעבירים את תכולת המחבת לכלי עמוק וטוחנים עם בלנדר סטיק עד שהופך למחית חלקה ככל הניתן.
4. מחזירים את המחבת לאש (שוב להבה נמוכה) וממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בלי הפסקה עד שהופך למסה אחידה. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד לאיחוד המסה (רוטב בשמל קלאסי).
5. מוסיפים למחבת את מסת הבצל הטחון ומערבבים.
6. לקערה שבה היה הבצל שופכים את תכולת קופסת השימורים וטוחנים את העגבניות עם הבלנדר סטיק. מוסיפים למחבת את העגבניות, המלח, הפקורינו ואת הוודקה עם הצ'ילי.
7. מגבירים את הלהבה לבינונית ומביאים לרתיחה.
8. מכניסים את הפסטה לסיר עם מים רותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן.
9. רגע לפני שמסננים את הפסטה מעבירים חצי כוס ממי הבישול למחבת הרוטב ומערבבים היטב.
10. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת הרוטב לכמה שניות שהרוטב ייספג בפסטה.
 

נטעליג

New member
ומוסיפה המלצה לרוטב עגבניות-וודקה של בת אלון מספר הפסטה

(אצלה יש שמנת במקום חלב-קמח-חמאה. מה היתרון של הצירוף הזה, קליל יותר?
 

yair_bar

New member
מנהל
יש גרסאות עם שמנת ויש עם בשמל

במקרה הזה מדובר למעשה ב Soubise sauce שזה שילוב של בשמל עם מחית בצל
 

yair_bar

New member
מנהל
אני מניח שניתן היה לשלב את מחית הבצל גם עם שמנת

פשוט רוטב על בסיס בשמל מקבל מרקם מעט שונה משמנת.
&nbsp
גם אני ב-90% מהמקרים משתמש בשמנת כבסיס לרוטב לפסטה.
&nbsp
כאמור, קראתי הרבה על המנה הספציפית והרושם שקיבלתי הוא שמשתמשים בבשמל וכך עשיתי.
&nbsp
אגב, הרוטב יצא ממש טעים ומיוחד
 

gastro101

New member
הזכרת לי נשכחות- לפני כ20 שנה זו היתה מנת הדגל שלי

משום מה הפסקתי להכין. נחזיר לרפרטואר. בכלל הספר של בת אילון מצוין
 

שרי 55510

New member
TCHM תוכל להסביר בקצרה,איך אתה מכין פנה ברוטב וודקה ?

המנה שצילמת נראת מאוד מרשימה.
 

gastro101

New member
בדקתי את האתר- אין מחירים, האם הספקת לראותם בטרם ניפרדתם ?

 

yair_bar

New member
מנהל
הסתכלתי אך אני לא זוכר. מניח שהמחיר ש TCHM ציין מדוייק

או אולי כמה דולר גבוה יותר.
&nbsp
זו אכן מסעדה יקרה למדי.
&nbsp
אגב, להפתעתי כל ניו יורק התגלתה כיקרה מאד החל ממחיר הלינה, המזון (שלא לציין את הטיפים הגבוהים) ואף רכישת דברים אחרים שעליהם יש מיסים עירוניים גבוהים
 

yair_bar

New member
מנהל
אם בא לך "מנייה בטוחה" בסגנון איטלקי

לא פנסי ולא נחשב, אבל מאד אהבתי את Eatly.
&nbsp
גם כיף להסתובב במתחם, לקנות דברים וגם לאכול באחת המסעדות במקום.
&nbsp
אני חזרתי 3 פעמים למסעדה הפנימית עם הפיצות המצויינות ועם מנת ה cacio e pepe המשמחת תמיד.
&nbsp
אחר כך גלידה איטלקית בדוכן הגלידות, אספרסו בדוכן הקפה...
 

gastro101

New member
רעיון !! טרם בקרתי שם ואהיה בחברת חובב קפה מושבע. תודה

 

yair_bar

New member
מנהל
אם טרם ביקרת אז בכלל מומלץ

בפעם הראשונה שהגעתי למתחם מהסוג הזה והרגשתי שעשו את זה כמו שצריך.
&nbsp
ובהקשר אחר דווקא התאכזבתי מההמבורגרים בניו יורק. ניסיתי כמה מהשמות המובילים ולא התחברתי (להפתעתי ואכזבתי הרבה) לסגנון
 
למעלה