מתכון השומשומיות

מתכון השומשומיות


השומשומיות שהבאתי אתמול לקוחות מעמ' 156 בספר האלמותי "עוגות לכל עת" של נירה שויאר.

הנה המתכון עם טיפים שלי


1/3 כוס סוכר, כף דבש – לחמם בסיר בינוני עד שהסוכר נמס. בינתיים מכינים תבנית בגודל 30X30 או 25X35 או גודל דומה, מרוחה בשכבה דקה מאד של שמן (לא זית). עדיף להשתמש בתבנית פיירקס או בתבנית מתכת מצופה אמייל.
מוסיפים 2 כוסות שומשום (מדדתי הכול בכוס מדידה שהנפח שלה הוא 250 מ"ל אבל לא משנה במה תשתמשו, בתנאי שמודדים הכול באותו נפח כוס) ממשיכים לבשל על אש מוחלשת, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר והשומשום מזהיבים אך לא משחימים. יוצקים לתבנית בזהירות (זה לוהט), משטחים ומהדקים לשכבה אחידה בעזרת הצד הקמור של כף שגם היא משומנת במעט שמן.
אני משתמשת במין מערוך קטנטן בעל ידית (משומן גם הוא כמובן, שלא יידבק לשומשום), שקיבלתי במתנה מאחותי חובבת הפטנטים למטבח ותמיד יודעת למצוא פטנט מעולה. אידיאלי לרידוד דברים שנמצאים בתוך תבנית.
חותכים מיד לריבועים או למעוינים וכאשר מתחיל להתקרר, משחררים בעדינות מהתבנית. משאירים עד לקירור מוחלט ומעבירים לאחסון בכלי אטום היטב.
להדחת הסיר – ממלאים במים ומשאירים זמן מה עד שהכל נמס.
 
למעלה