בכיף! המתכון כאן
אז מה צריך?
 
לקאפקייקס (~50 מיני קאפקייקס):
 
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
2 ביצים
150 גרם סוכר (כוס וחצי)
350 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
כוס חלב
תבנית מיני קאפקייקס
חיוך (כי הכי חשוב לאפות כשכיף לנו)
מחממים תנור ל180 מעלות
 
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר.
 
מגרדים את דפנות הקערה (חשוב!) ומוסיפים את הביצה הראשונה. מערבבים ומוסיפים את השניה. מגרדים את דפנות הקערה שוב.
 
מוסיפים חצי מכמות הקמח, ומערבבים בעזרת מרית (לא בעזרת המיקסר* ). מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את יתרת הקמח ויתרת החלב ומערבבים שוב.
 
* למה מערבבים בעזרת מרית? כי אנחנו מוסיפים טעמים ומערבבים שוב. אם נערבב במיקסר ואז נוסיף את הטעמים ונערבב שוב במיקסר – הבלילה תצא כבדה מדי והקאפקייקס יצאו חונקים.
 
החלק הכיפי הגיע:
 
ועכשיו לבחור את הטעם הרצוי: (שימו לב – הטעמים מתייחסים אם אתם רוצים להשתמש בכל הבלילה לטעם אחד. במידה ואתם רוצים לשלב טעמים, הקפידו להפחית כמויות בהתאם)
 
תותים: הוסיפו חצי חבילה (250 ג') של תותים חתוכים לקוביות קטנות (עדיף להשתמש בבלנדר אם יש) יחד עם 50 גרם קמח (חצי כוס פחות 2 כפות) וערבבו. הבלילה תצבע באדום-ורוד יפייפה
 
חמאת בוטנים: הוסיפו 5 כפות גדושות של חמאת בוטנים לבלילה וערבבו להטמעה
 
וניל: הוסיפו 2 כפיות תמצית וניל וערבבו
 
שוקולד: בקערה קטנה ערבבו 3 כפיות קקאו יחד עם חצי כוס מים פושרים. הוסיפו לבלילה וערבבו
 
בננה: מועכים 2 בננות ומערבבים לתוך הבלילה
 
קפה: בקערה קטנה מערבבים כפית וחצי קפה נמס עם רבע כוס מים פושרים. הוסיפו לבלילה וערבבו
 
תפוחים: חותכים שני תפוחים (לא משנה איזה סוג) לקוביות קטנטנות (משתמשים בבלנדר אם יש), מוסיפים לבלילה ומערבבים
 
עדכון: סילאן: מוסיפים 4 כפות סילאן לבלילה ומערבבים היטב
 
אחרי שבחרנו טעם, הוספנו לבלילה הרצויה וערבבנו היטב, ממלאים את השקעים בתבנית מיני קאפקייקס כמעט עד הסוף. הם תופחים מעט, אבל אם נמלא את השקעים עד הסוף – תצא צורה של פטריה והם יצאו פחות יפים (אבל עדיין טעימים!)
 
אופים למשך 11-12 דקות או עד שהן קפיציות למגע, כלומר כשנוגעים בראש הקאפקייק ולוחצים מעט, הקאפקייק קופץ למעלה ולא נשאר שקוע.
 
מצננים לחלוטין על רשת
 
מגישים באהבה