מתכון חדש - מיני קאפקייקס בשלל טעמים

MisterCupcake

New member
מתכון חדש - מיני קאפקייקס בשלל טעמים

אני מאוד אוהב להכין קאפקייקס ולאחרונה קניתי תבנית של מיני קאפקייקס
חייב להגיד, זה הפך את הכנת הקאפקייקס לדבר הכי פשוט שיש!
(לא שלפני זה היה כזה מסובך
)
אז השבוע הכנתי מיני קאפקייקס ב-8 טעמים
המתכון בקישור:
http://www.mistercupcake.net/mini_cupcakes/
בתיאבון!

 

bali

New member
מנהל
תודה על השיתוף אבל אצלנו מעלים מתכונים מלאים לפורום עצמו

ולא רק קישורים לבלוגים או אתרים.

נשמח אם תשתף עד הסוף
 

MisterCupcake

New member
בכיף! המתכון כאן


אז מה צריך?
&nbsp
לקאפקייקס (~50 מיני קאפקייקס):
&nbsp
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
2 ביצים
150 גרם סוכר (כוס וחצי)
350 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
כוס חלב
תבנית מיני קאפקייקס
חיוך (כי הכי חשוב לאפות כשכיף לנו)
מחממים תנור ל180 מעלות
&nbsp
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר.
&nbsp
מגרדים את דפנות הקערה (חשוב!) ומוסיפים את הביצה הראשונה. מערבבים ומוסיפים את השניה. מגרדים את דפנות הקערה שוב.
&nbsp
מוסיפים חצי מכמות הקמח, ומערבבים בעזרת מרית (לא בעזרת המיקסר* ). מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את יתרת הקמח ויתרת החלב ומערבבים שוב.
&nbsp
* למה מערבבים בעזרת מרית? כי אנחנו מוסיפים טעמים ומערבבים שוב. אם נערבב במיקסר ואז נוסיף את הטעמים ונערבב שוב במיקסר – הבלילה תצא כבדה מדי והקאפקייקס יצאו חונקים.
&nbsp
החלק הכיפי הגיע:
&nbsp
ועכשיו לבחור את הטעם הרצוי: (שימו לב – הטעמים מתייחסים אם אתם רוצים להשתמש בכל הבלילה לטעם אחד. במידה ואתם רוצים לשלב טעמים, הקפידו להפחית כמויות בהתאם)
&nbsp
תותים: הוסיפו חצי חבילה (250 ג') של תותים חתוכים לקוביות קטנות (עדיף להשתמש בבלנדר אם יש) יחד עם 50 גרם קמח (חצי כוס פחות 2 כפות) וערבבו. הבלילה תצבע באדום-ורוד יפייפה :)
&nbsp
חמאת בוטנים: הוסיפו 5 כפות גדושות של חמאת בוטנים לבלילה וערבבו להטמעה
&nbsp
וניל: הוסיפו 2 כפיות תמצית וניל וערבבו
&nbsp
שוקולד: בקערה קטנה ערבבו 3 כפיות קקאו יחד עם חצי כוס מים פושרים. הוסיפו לבלילה וערבבו
&nbsp
בננה: מועכים 2 בננות ומערבבים לתוך הבלילה
&nbsp
קפה: בקערה קטנה מערבבים כפית וחצי קפה נמס עם רבע כוס מים פושרים. הוסיפו לבלילה וערבבו
&nbsp
תפוחים: חותכים שני תפוחים (לא משנה איזה סוג) לקוביות קטנטנות (משתמשים בבלנדר אם יש), מוסיפים לבלילה ומערבבים
&nbsp
עדכון: סילאן: מוסיפים 4 כפות סילאן לבלילה ומערבבים היטב
&nbsp
אחרי שבחרנו טעם, הוספנו לבלילה הרצויה וערבבנו היטב, ממלאים את השקעים בתבנית מיני קאפקייקס כמעט עד הסוף. הם תופחים מעט, אבל אם נמלא את השקעים עד הסוף – תצא צורה של פטריה והם יצאו פחות יפים (אבל עדיין טעימים!)
&nbsp
אופים למשך 11-12 דקות או עד שהן קפיציות למגע, כלומר כשנוגעים בראש הקאפקייק ולוחצים מעט, הקאפקייק קופץ למעלה ולא נשאר שקוע.
&nbsp
מצננים לחלוטין על רשת
&nbsp
מגישים באהבה :)
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה, רק הבהרה/שאלה לגבי הסוכר

עד כמה שידוע לי, 150 גרם סוכר שווה ל 3/4 כוס סוכר, לא כוס וחצי. אז מה מהם נכון, 150 גרם או הכמות בכוסות?
 

MisterCupcake

New member
כוס סוכר

היא 200 גרם לפי הכמויות האוניברסליות
יש לך משקל בבית? הכי טוב ללכת לפי הגרמים
 

bali

New member
מנהל
סבבה, אז מציעה לך לתקן את ההערה בסוגריים

שמדובר על כוס וחצי של סוכר, כי זו טעות משמעותית.
לי יש משקל מטבח, למי שאין ומסתמכים על כמויות בכוסות, מדובר בכמות כפולה ממה שצריך בפועל לפי מה שרשום כאן במתכון.
 

bali

New member
מנהל
טוב מאד שעשית את זה.

ועדיין, מכיוון שאפשר לערוך בבלוג, לדעתי חשוב שתמחק את הערת הכוס וחצי ליד כמות הסוכר, אחרת תקבל הערות מאנשים שלא משתמשים במשקל מטבח, שהקאפקייקס יצאו להם מתוקים מדיי והם לא מבינים למה כי הם פעלו בדיוק לפי המתכון
 
למעלה