מתכון חדש שניסיתי ונחל הצלחה
לביבות קינואה ועדשים. מבשלים כוס קינואה עד שהיא מתרככת מאוד. אם נותרים מים בסיר, מסננים היטב. מבשלים כוס עדשים שחורות עד שהן מתרככות. במחבת מחממים שתי כפות שמן זית, מוספים כפית חוויאג' וחצי כפית גרגרי חרדל. מוסיפים בצל קצוץ ושום קצוץ. מטגנים עד שמשקיף. במעבד מזון מרסקים חצי מכמות העדשים, לממרח חלק. מערבבים את הקינואה, עם ממרח העדשים, עם העדשים השלמות, עם הבצל. מתבלים במלח, ופלפל, (אני הוספתי גם כפית גדושה של סחוג חריף). מוסיפים ביצה (טבעונים יכולים להוסיף במקום כף טחינה), ושתי כפות פרורי לחם. מערבבים היטב. מקררים במקרר לשעה בערך. ואז יוצרים "קציצות המבורגר" גדולות ושטוחות. ומניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה עד שמשחים. הופכים באמצע האפייה.
לביבות קינואה ועדשים. מבשלים כוס קינואה עד שהיא מתרככת מאוד. אם נותרים מים בסיר, מסננים היטב. מבשלים כוס עדשים שחורות עד שהן מתרככות. במחבת מחממים שתי כפות שמן זית, מוספים כפית חוויאג' וחצי כפית גרגרי חרדל. מוסיפים בצל קצוץ ושום קצוץ. מטגנים עד שמשקיף. במעבד מזון מרסקים חצי מכמות העדשים, לממרח חלק. מערבבים את הקינואה, עם ממרח העדשים, עם העדשים השלמות, עם הבצל. מתבלים במלח, ופלפל, (אני הוספתי גם כפית גדושה של סחוג חריף). מוסיפים ביצה (טבעונים יכולים להוסיף במקום כף טחינה), ושתי כפות פרורי לחם. מערבבים היטב. מקררים במקרר לשעה בערך. ואז יוצרים "קציצות המבורגר" גדולות ושטוחות. ומניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה עד שמשחים. הופכים באמצע האפייה.