מתכון חלבי- פאי נוטלה!
מתכון חלבי- פאי נוטלה!
לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק הפריך:
280 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
150 גרם חמאה
80 גרם סוכר
1 חלמון ביצה
גרידה מתפוז אחד
חומרים למלית השוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
40 גרם סוכר
2 ביצים
חומרים לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם אחיד.
2. מקררים את הבצק במשך לילה, או במשך שעתיים - אם מכינים הכל באותו יום.
3. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, ומרפדים תבנית של פאי. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
4. אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 12 דקות. צבע הקלתית אמור להיות חיוור, על סף הזהבה.
הכנת המלית:
1. מרתיחים את השמנת המתוקה עם הסוכר והחמאה.
2. מכניסים לקערה שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות ככל האפשר.
3. שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק.
4. שופכים פנימה את הביצים, תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב כל הזמן, ולשפוך את הביצים בהדרגתיות, על מנת שהן לא יתבשלו ויהפכו לחביתה.
5. יוצקים את המלית על הפאי.
6. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
הכנת הציפוי:
ממיסים בקערה במיקרו את שני המרכיבים, מערבבים ומצפים את הפאי המצונן
מתאים לאירועים לקייטרינג חלבי.
מתכון חלבי- פאי נוטלה!
לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק הפריך:
280 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
150 גרם חמאה
80 גרם סוכר
1 חלמון ביצה
גרידה מתפוז אחד
חומרים למלית השוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
40 גרם סוכר
2 ביצים
חומרים לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם אחיד.
2. מקררים את הבצק במשך לילה, או במשך שעתיים - אם מכינים הכל באותו יום.
3. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, ומרפדים תבנית של פאי. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
4. אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 12 דקות. צבע הקלתית אמור להיות חיוור, על סף הזהבה.
הכנת המלית:
1. מרתיחים את השמנת המתוקה עם הסוכר והחמאה.
2. מכניסים לקערה שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות ככל האפשר.
3. שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק.
4. שופכים פנימה את הביצים, תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב כל הזמן, ולשפוך את הביצים בהדרגתיות, על מנת שהן לא יתבשלו ויהפכו לחביתה.
5. יוצקים את המלית על הפאי.
6. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
הכנת הציפוי:
ממיסים בקערה במיקרו את שני המרכיבים, מערבבים ומצפים את הפאי המצונן
מתאים לאירועים לקייטרינג חלבי.
