חמין או טשולנט בעברית אידישאית..
מטגנת בצל גדול עם שמן בנדיבות. אחרי שהבצל מקבל שקיפות מוסיפה כף דבש. ואז לפי הסדר הבא: קוביות בקר (אני משתמשת בשריר הזרוע) אבל אפשר גם בכייף לשים כרעיים או מעדיפים. 3-4 שיני שום בשלמותן קטניות קשות (חומוס, שעועית) קוביות תפוחי אדמה גריסי פנינה לא למלא את הסיר עד למעלה המוצרים כי הגריסים תופסים נפח. לשים מיים עד לכיסוי אבל לא הרבה מעל. רק לכסות. אבקת מרק. מלח פלפל והרבה פפריקה. להרתיח ולהעביר לאש קטנה לבישול איטי. אחרי הרתיחה ניתן להוסיף ביצים קשות וקודל לחמין שמתכון נתתי לפני כמה ימים ואם לא תמצא אני אתן שוב.