מתכון:טלה עם אורז וירקות

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מתכון:טלה עם אורז וירקות

מתכון:טלה עם אורז וירקות המרכיבים (8 מנות): 8 פרוסות שוק טלה בעובי של כ- 2-3 ס"מ 2 כוסות אורז 3 בצלים קצוצים 1/2 כוס שמן זית 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 פלפל אדום ואחד ירוק, חתוכים לקוביות 1 שורש סלרי חתוך לקוביות אף הוא 8 שיני שום קצוצות 3 כוסות מרק עוף או ירקות 2 כפות רוטב סויה מעט מלח ופלפל 4-5 גרגרי הל (לשבור מעט) כ- 100 גרם חמוציות יבשות 1/2 כפית פלפל אנגלי קורט קנמון לקישוט: תערובת של שמיר וכוסברה קצוצים דק אופן ההכנה: נתבל את נתחי הטלה בפלפל, פלפל אנגלי וקינמון. נחמם את השמן ונטגן אותם מספר דקות מכל צד. נוסיף לכבודה את הבצל והשום, מעט מלח וכוס אחת מהמרק. נביא לרתיחה ונמשיך לבשל על אש קטנה כ- 40 -50 דקות (אם חסרים נוזלים, נוסיף מעט מים רותחים). בינתיים נשטוף את האורז ונכניס לקדירה שיכולה להיכנס לתנור. מעליו נפזר את כל שאר הירקות (את החמוציות כדאי להשרות בסויה ומעט מנוזלי המרק למספר דקות) נניח על כל אלה את פרוסות הטלה, נשפוך גם את כל מה שנשאר בסיר בו בישלנו את הטלה, נוסיף את שאר כוסות המרק (רותח), נכסה היטב ונכניס לתנור לבערך שעה ב-160 מעלות. נוציא, נשאיר את המכסה לעוד מספר דקות, נקשט בשפע הירק הטרי ונגיש. הערות: מקור המתכון: רפי אהרונוביץ
 

clcl

New member
מתכון: כרעי עוף עם שפע לימון ויין לבן

מתכון: כרעי עוף עם שפע לימון ויין לבן המרכיבים (6 מנות): 6 כרעיים של עוף, להקפיד שהעור יהיה שלם 1 כוס יין לבן יבש 1/3 כוס מיץ לימון טרי 8 שיני שום כתושות בערך 1/2 כוס לימונים כבושים חתוכים לקוביות (אם משתמשים בקנויים, חשוב מאוד להוציא את הגרעינים) צרור גדול מורכב מבזיליקום, פטרוזיליה, שמיר ותימין קצוצים דק מאוד מלח ופלפל 1 כפית גרגרי כוסברה 1 כפית צלפים 1/2 כוס שמן זית אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי המשרה בסיר, שופכים על כרעי העוף, מעסים מעט, מכסים ומשאירים ללילה שלם במקרר. מסננים את הכרעיים, מנגבים ומטגנים בסיר בשמן זית משני הצדדים. יוצקים לסיר את כל חומרי המשרה, מביאים לרתיחה ומשפרים תיבול (*)מבשלים על אש קטנה, כשעה פלוס, או עד שהעוף רך. לקראת הסוף מורידים את המכסה, על מנת שהרוטב יצטמצם מעט. מגישים על פולנטה, יוצקים מלמעלה מעט שמן זית טרי. אם העוף יצא לכם חמצמץ, פיקנטי וקצת פריך, סימן שהמתכון הצליח. אפשר בהחלט להוסיף לתוך הרוטב כ- 20 זיתים ירוקים מגולענים. הערות: (*) הגברת נשבעה לי שחסר פלפל חריף, אז היא הוסיפה כפית של פלפלצ'ומה שזה פלפל אדום חריף כתוש עם שום ושמן. מקור המתכון: רפי אהרונוביץ ynet
 

clcl

New member
מתכון: חזה עוף ופולנטה

מתכון: חזה עוף ופולנטה לפולנטה: 250 גרם קמח תירס 1 כוס חלב 3 כוסות מים 6 גבעולי תימין מפוררים למילוי + 6 גבעולי תימין מפוררים לטיגון מלח ופלפל לעוף: 6 חזות עוף מפורקים 1/2 כוס יין לבן 6 גבעולי פטרוזליה 3 שיני שום חצויים 10 גרגירי פלפל אנגלי 5 עלי דפנה 2 כפות שמן זית אופן ההכנה: הפולנטה: בסיר בינוני מחממים מעט את החלב יחד עם המים, התימין, מלח ופלפל, לא מחכים לרתיחה וכאשר המים פושרים, מוסיפים את הפולנטה בזילוף, מערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי למנוע היווצרות גושים למשך כמה דקות, ממשיכים לבשל על אש נמוכה ומערבבים בכף עץ מידי פעם, לפולנטה יש נטייה להדבק בתחתית כדאי לשים לב לכך ולערבב טוב בתחתית הסיר. מבשלים למשך 40 דקות או עד שהפולנטה חלקה. יוצקים את הפולנטה לתבנית מלבנית ומקררים. הופכים את התבנית על קרש חיתוך וחותכים לקוביות בגודל 3X3 ס"מ. מכדררים את הקוביות לכדורים. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית ומטגנים את הפולטה יחד עם שארית התימין, מלח ופלפל עד לקבלת ציפוי זהוב ופריך. העוף: בשקית זיפר (שקית עם רוכסן שנסגרת היטב) מכניסים את חזה העוף יחד עם המרינדה משתדלים להוציא את האוויר מהשקית כמה שאפשר. מסדרים את השקיות בסיר, מכסים במים ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות, המים לא צריכים לרתוח אלא להישאר חמימים, בדרך זו העוף נשאר עסיסי מאד. לפני ההגשה מחממים את העוף וקוביות הפולנטה בתנור. מסדרים בתחתית הצלחת את כדורי הפולנטה הצרובים, מעל את חזה העוף ואפשר לסיים במעט רוטב עגבניות פשוט. הערות: להכנת העוף אני משתמש בד"כ בחזה עוף עם העור והעצם שנקרא בפי הקצבים "חזה עוף סופרים" העור והעצם שומרים על העסיסיות בעוף ומשווים לנתח מראה "בשרני". מהשאריות של העוף אני מכין פסטה טעימה או כריך עוף, שאי אפשר לקנות כמוהו בשום מקום מקור המתכון: שף ערן זינו/ מסעדת פביאנה די-רוטשילד
 

clcl

New member
מתכון: כנפיים עוף בקדרת חרס - טעים ונמס בפה!

מתכון: כנפיים עוף בקדרת חרס - טעים ונמס בפה! המצרכים: 2 קג' כנפיים עף 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כף טימין אופן ההכנה: בקערית מערבבים יחד את התבלינים מפזרים מעט מתערובת התבלינים בתחתית קדרת החרס. מסדרים שכבה של כנפי עוף על תחתית הקדרה. מפזרים כמות נדיבה מתערובת התבלינים על שכבת הכנפיים. מסדרים עוד שכבה של כנפי עוף ומתבלים בתערובת התבלינים. חוזרים על שלבים אלה עם כל כנפי העוף. מכסים את הסיר בנייר אלומיניום כמה שאפשר יותר אטום. מניחים את מכסה הסיר ומכניסים לתנור. מחממים את התנור לעד לחום גבוה ואופים שעה בחום גבוה. מנמיכים את חום התנור לחום בינוני ואופים עוד שעה. הערות: מקור המתכון: אסנת לסטר/"סיר לשבת"
 

clcl

New member
מתכון:קעריות בצק פריך ממולאות בשר טחון ותפו"ע

מתכון:קעריות בצק פריך ממולאות בשר טחון ותפוחים המצרכים לקעריות מבצק פריך: 300 גר' קמח 1 כף סוכר 1 כפית מלח 2 ביצים 150 גר' מרגרינה אופן ההכנה: מערבבים יחד את הקמח הסוכר והמלח ומכניסים אותם למעבד מזון חותכים את המרגרינה, מכניסים למעבד מזון ומפעילים לחצי דקה. מתקבלים פירורים. מעבירים את פירורי הבצק לקערה, מוסיפים את הביצים ולשים לבצק רך. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכ 1/2 שעה. מוציאים מהמקרר מרדדים לעלה בעובי של כמה מילימטרים. קורצים בבצק עיגולים ומרפדים בעיגולים את השקעים בתבנית שקעים. ( כ 12 במספר) אופים בתנור שחומם מראש ל °180 רק 8 דקות. המצרכים למילוי: 1 בצל יבש גדול קצוץ גס 1/3 כוס שמן זית 1/2 קג' בשר בקר טחון 5, 6, בצלים ירוקים (100 גר') קצוצים (חלקים ירוקים וחלקים לבנים) 150 גר' זיתים שחורים מגולענים שלמים 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ 100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס 2 תפוחי קלופים חתוכים לקוביות הכנת המילוי: מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהופכים שקופים ורכים. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך הפרדת הגרגירים בעזרת מזלג. ממשיכים ומטגנים יחד את הבשר והבצל תוך ערבוב עד שהבשר מטוגן היטב ומתחיל להשחים. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, הפלפלים החריפים, הזיתים והאגוזים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות תוך ערבוב. מוסיפים את קוביות התפוחים והתבלינים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות תוך ערבוב. ממלאים את קעריות הבצק האפויות במילוי הבשר ומגישים. הערות: מקור המתכון: אסנת לסטר/"סיר לשבת"
 
למעלה