מתכון:טלה עם אורז וירקות
מתכון:טלה עם אורז וירקות המרכיבים (8 מנות): 8 פרוסות שוק טלה בעובי של כ- 2-3 ס"מ 2 כוסות אורז 3 בצלים קצוצים 1/2 כוס שמן זית 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 פלפל אדום ואחד ירוק, חתוכים לקוביות 1 שורש סלרי חתוך לקוביות אף הוא 8 שיני שום קצוצות 3 כוסות מרק עוף או ירקות 2 כפות רוטב סויה מעט מלח ופלפל 4-5 גרגרי הל (לשבור מעט) כ- 100 גרם חמוציות יבשות 1/2 כפית פלפל אנגלי קורט קנמון לקישוט: תערובת של שמיר וכוסברה קצוצים דק אופן ההכנה: נתבל את נתחי הטלה בפלפל, פלפל אנגלי וקינמון. נחמם את השמן ונטגן אותם מספר דקות מכל צד. נוסיף לכבודה את הבצל והשום, מעט מלח וכוס אחת מהמרק. נביא לרתיחה ונמשיך לבשל על אש קטנה כ- 40 -50 דקות (אם חסרים נוזלים, נוסיף מעט מים רותחים). בינתיים נשטוף את האורז ונכניס לקדירה שיכולה להיכנס לתנור. מעליו נפזר את כל שאר הירקות (את החמוציות כדאי להשרות בסויה ומעט מנוזלי המרק למספר דקות) נניח על כל אלה את פרוסות הטלה, נשפוך גם את כל מה שנשאר בסיר בו בישלנו את הטלה, נוסיף את שאר כוסות המרק (רותח), נכסה היטב ונכניס לתנור לבערך שעה ב-160 מעלות. נוציא, נשאיר את המכסה לעוד מספר דקות, נקשט בשפע הירק הטרי ונגיש. הערות: מקור המתכון: רפי אהרונוביץ
מתכון:טלה עם אורז וירקות המרכיבים (8 מנות): 8 פרוסות שוק טלה בעובי של כ- 2-3 ס"מ 2 כוסות אורז 3 בצלים קצוצים 1/2 כוס שמן זית 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 פלפל אדום ואחד ירוק, חתוכים לקוביות 1 שורש סלרי חתוך לקוביות אף הוא 8 שיני שום קצוצות 3 כוסות מרק עוף או ירקות 2 כפות רוטב סויה מעט מלח ופלפל 4-5 גרגרי הל (לשבור מעט) כ- 100 גרם חמוציות יבשות 1/2 כפית פלפל אנגלי קורט קנמון לקישוט: תערובת של שמיר וכוסברה קצוצים דק אופן ההכנה: נתבל את נתחי הטלה בפלפל, פלפל אנגלי וקינמון. נחמם את השמן ונטגן אותם מספר דקות מכל צד. נוסיף לכבודה את הבצל והשום, מעט מלח וכוס אחת מהמרק. נביא לרתיחה ונמשיך לבשל על אש קטנה כ- 40 -50 דקות (אם חסרים נוזלים, נוסיף מעט מים רותחים). בינתיים נשטוף את האורז ונכניס לקדירה שיכולה להיכנס לתנור. מעליו נפזר את כל שאר הירקות (את החמוציות כדאי להשרות בסויה ומעט מנוזלי המרק למספר דקות) נניח על כל אלה את פרוסות הטלה, נשפוך גם את כל מה שנשאר בסיר בו בישלנו את הטלה, נוסיף את שאר כוסות המרק (רותח), נכסה היטב ונכניס לתנור לבערך שעה ב-160 מעלות. נוציא, נשאיר את המכסה לעוד מספר דקות, נקשט בשפע הירק הטרי ונגיש. הערות: מקור המתכון: רפי אהרונוביץ