מתכון טעים לט"ו בשבט

עוף עם זיתים וצימוקים
1 עוף שלם מחולק לטעמכם או כ-1.5 ק"ג חלקי עוף לבחירתכם
שמן קנולה
1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים (או בתפזורת כ- 300 גרם)
100 גרם צימוקים מהסוג החביב עליכם (אני אוהבת בהירים לא גדולים)
100 גרם רסק עגבניות
אפשר להוסיף חופן חצאי/רבעי פרוסות לימון דקיקות, עם הקליפה.

שמים את הזיתים בסיר קטן , מכסים במים, מרתיחים, מבשלים דקה, מכבים ומסננים. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
בסיר נון סטיק מטגנים את חלקי העוף בשמן קנולה מכל הצדדים. מוסיפים את כל שאר המצרכים, מוסיפים מים בדיוק כדי כיסוי, סוגרים את הסיר, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 40 דקות.
כעשרים דקות לאחר תחילת הבישול, טועמים ומתקנים תיבול. לפעמים רסק העגבניות חמוץ מדי וצריך להמתיק טיפה.
טעים להגיש עם אורז או עם קוסקוס.
 
למעלה