מתכון: כדורי בשר ברוטב קריבי
מתכון: כדורי בשר ברוטב קריבי המנה הזאת כבר קנתה לעצמה קהל של אוהדים מסור. בפעם הבאה שתרצו להכין קציצות ברוטב, נסו לעשות זאת כך: לרוטב: שמן לטיגון 1 בצל גדול, קצוץ 1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות 1 פלפל ירוק, קצוץ לקוביות 1 קופסה קטנה (220 גרם) אננס משומר 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות 2 כפות רוטב סויה 1/2 כוס מים 1 כפית חומץ פלפלון צ'ילי (לחובבי החריף בלבד) לכדורי הבשר: חצי ק"ג בשר בקר טחון 2 שיני שום כתושות חופן פירורי לחם 1 ביצה חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה מלח ופלפל שחור להגשה: אורז לבן מבושל אופן ההכנה: בסיר רחב ושטוח או בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל. כשהבצל מתרכך מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את האננס עם המיץ, רסק העגבניות, הסויה והמים. מערבבים היטב ומכסים. נותנים לרוטב להתבשל. בינתיים מכינים את כדורי הבשר כך: לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי הקציצות ולשים אותם היטב בידיים. יוצרים כ-20 כדורים בינוניים ומניחים בצד. טועמים את הרוטב המתבשל ומתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חם מאוד – רותח ברתיחה עדינה. מניחים על הרוטב בזהירות תוך כדי בישול את כדורי הבשר, ולא מערבבים. מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. עכשיו מערבבים את הכדורים והרוטב ומבשלים עוד 10–20 דקות. להגשה: מסדרים על כל צלחת ערמה של אורז, מעליה יוצקים רוטב ומסדרים 3–4 כדורי בשר. הערות: מקור המתכון: ענבל קליין/ynet
מתכון: כדורי בשר ברוטב קריבי המנה הזאת כבר קנתה לעצמה קהל של אוהדים מסור. בפעם הבאה שתרצו להכין קציצות ברוטב, נסו לעשות זאת כך: לרוטב: שמן לטיגון 1 בצל גדול, קצוץ 1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות 1 פלפל ירוק, קצוץ לקוביות 1 קופסה קטנה (220 גרם) אננס משומר 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות 2 כפות רוטב סויה 1/2 כוס מים 1 כפית חומץ פלפלון צ'ילי (לחובבי החריף בלבד) לכדורי הבשר: חצי ק"ג בשר בקר טחון 2 שיני שום כתושות חופן פירורי לחם 1 ביצה חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה מלח ופלפל שחור להגשה: אורז לבן מבושל אופן ההכנה: בסיר רחב ושטוח או בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל. כשהבצל מתרכך מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את האננס עם המיץ, רסק העגבניות, הסויה והמים. מערבבים היטב ומכסים. נותנים לרוטב להתבשל. בינתיים מכינים את כדורי הבשר כך: לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי הקציצות ולשים אותם היטב בידיים. יוצרים כ-20 כדורים בינוניים ומניחים בצד. טועמים את הרוטב המתבשל ומתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חם מאוד – רותח ברתיחה עדינה. מניחים על הרוטב בזהירות תוך כדי בישול את כדורי הבשר, ולא מערבבים. מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. עכשיו מערבבים את הכדורים והרוטב ומבשלים עוד 10–20 דקות. להגשה: מסדרים על כל צלחת ערמה של אורז, מעליה יוצקים רוטב ומסדרים 3–4 כדורי בשר. הערות: מקור המתכון: ענבל קליין/ynet