מתכון: כדורי בשר ברוטב קריבי

clcl

New member
מתכון: כדורי בשר ברוטב קריבי

מתכון: כדורי בשר ברוטב קריבי המנה הזאת כבר קנתה לעצמה קהל של אוהדים מסור. בפעם הבאה שתרצו להכין קציצות ברוטב, נסו לעשות זאת כך: לרוטב: שמן לטיגון 1 בצל גדול, קצוץ 1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות 1 פלפל ירוק, קצוץ לקוביות 1 קופסה קטנה (220 גרם) אננס משומר 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות 2 כפות רוטב סויה 1/2 כוס מים 1 כפית חומץ פלפלון צ'ילי (לחובבי החריף בלבד) לכדורי הבשר: חצי ק"ג בשר בקר טחון 2 שיני שום כתושות חופן פירורי לחם 1 ביצה חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה מלח ופלפל שחור להגשה: אורז לבן מבושל אופן ההכנה: בסיר רחב ושטוח או בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל. כשהבצל מתרכך מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את האננס עם המיץ, רסק העגבניות, הסויה והמים. מערבבים היטב ומכסים. נותנים לרוטב להתבשל. בינתיים מכינים את כדורי הבשר כך: לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי הקציצות ולשים אותם היטב בידיים. יוצרים כ-20 כדורים בינוניים ומניחים בצד. טועמים את הרוטב המתבשל ומתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חם מאוד – רותח ברתיחה עדינה. מניחים על הרוטב בזהירות תוך כדי בישול את כדורי הבשר, ולא מערבבים. מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. עכשיו מערבבים את הכדורים והרוטב ומבשלים עוד 10–20 דקות. להגשה: מסדרים על כל צלחת ערמה של אורז, מעליה יוצקים רוטב ומסדרים 3–4 כדורי בשר. הערות: מקור המתכון: ענבל קליין/ynet
 

clcl

New member
מתכון: קובה דרוזית

מתכון: קובה דרוזית לבצק: 350 גרם בורגול 1 ק"ג בשר טחון מעורב (בקר וכבש) 100 גרם בהרט (תערובת תבלינים) למלית: 200 גרם צנוברים 5 בצלים גדולים 1/2 ליטר שמן זית 1 ק"ג בשר בקר קצוץ גס (לא טחון) אופן ההכנה: מערבבים את הבשר הטחון עם הבורגול והבהרט, עד קבלת תערובת אחידה. בתוך סיר, מטגנים את קוביות הבשר עם שמן הזית, הבצל והצנוברים. מניחים בצד. יוצרים כדורים בגודל אחיד (בערך ככדור פינג פונג) מהתערובת שהכנו, ושמים על שיפוד על מנת ליצור חור באמצע. מורידים מהשיפוד, סוגרים בצד אחד וממלאים בתערובת הבשר. אוטמים את הצד השני. שמים שמן זית במחבת עמוקה כך שיכסה את הקובה, ומטגנים עד קבלת צבע חום. הערות: מקור המתכון: "בית דאליה - רשת מזון מהיר דרוזי מסורתי" ynet
 

clcl

New member
מתכון: רול דרוזי

מתכון: רול דרוזי חומרים 140 גרם שפונדרה 140 גרם שייטל 140 גרם כבש 60 גרם בצל 20 גרם שום פרוס 100 גרם חציל 0.6 גרם מלח 0.15 גרם פלפל 2 גרם בהרט 20 גרם צנוברים קלויים 2 פיתות דרוזיות אופן ההכנה : 1. את כל מרכיבי הבשר טוחנים יחד במטחנת בשר. 2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עם השום עד להזהבה. 3. את הבשר שטחנו מוסיפים למחבת וממשיכים לטגן ל-10 דקות נוספות. 4. במקביל מקלפים את החציל וחותכים לקוביות. מטגנים בנפרד בשמן עמוק. כשהחציל מקבל צבע שחום מוסיפים אותו לתערובת וממשיכים לטגן 10 דקות נוספות. מתבלים (במלח, פלפל ובהרט) מערבבים טועמים ומשלימים תיבול. 5. מוסיפים צנוברים למשך 20 שניות נוספות ומקררים. 6. את הפיתה חותכים ל-6 סלייסים (משולשים). מניחים את המלית במרכז הסלייס (30 גרם בערך מילוי לכל חתיכה) מגלגלים מהקצה הדק עד לקצה הרחב של הפיתה. סוגרים היטב ומגישים לצד טחינה. הערות: מקור המתכון: מסעדת לחם יין
 
למעלה