מתכון: כופתאות בשר ובורגול ממולאות באורז
מתכון: כופתאות בשר ובורגול ממולאות באורז החומרים: 3 בצלים בינוניים קצוצים 8 כפות שמן זית רבע כוס אורז מים מלח חצי כוס צימוקים קטנים שחורים פלפל שחור 2 כוסות בורגול דק מושרה וסחוט 350 גר' בשר טחון 2 ביצים חופן פטרוזיליה קצוצה כוס יין לבן מיץ מלימון וחצי גרידת לימון אופן ההכנה: מטגנים במחבת את הבצל עם שמן זית במשך 7-8 דקות עד לשקיפות. מוסיפים אורז, חצי כוס מים ומלח. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 10- 15 דקות או עד שהאורז כמעט מוכן. מסננים ומוסיפים צימוקים שחורים, פלפל שחור ומערבבים היטב. במיקסר מערבבים בורגול, בשר טחון, ביצה, פלפל ומלח. מערבבים במהירות נמוכה במשך 15-20 דקות עד לקבלת תערובת חלקה וגמישה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ובעזרת האצבע יוצרים חור ולתוכו מכניסים את האורז, לאחר מכן מגלגלים חזרה לצורת כדור. משמנים סיר עם כף שמן זית ומעט מים מעל, מכניסים את הכדורים, מכסים ומאדים חצי שעה. הרוטב: סוחטים בקערה חצי לימון ומוסיפים גרידת לימון, חופן פטרוזיליה קצוצה וחלמון. מערבבים עם מי הבישול של הקציצות ומבשלים בסיר עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח לפי הטעם. מגישים את הכדורים ומעליהם את הרוטב. הערות: מכין מתכון: צחי בוקששתר
מתכון: כופתאות בשר ובורגול ממולאות באורז החומרים: 3 בצלים בינוניים קצוצים 8 כפות שמן זית רבע כוס אורז מים מלח חצי כוס צימוקים קטנים שחורים פלפל שחור 2 כוסות בורגול דק מושרה וסחוט 350 גר' בשר טחון 2 ביצים חופן פטרוזיליה קצוצה כוס יין לבן מיץ מלימון וחצי גרידת לימון אופן ההכנה: מטגנים במחבת את הבצל עם שמן זית במשך 7-8 דקות עד לשקיפות. מוסיפים אורז, חצי כוס מים ומלח. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 10- 15 דקות או עד שהאורז כמעט מוכן. מסננים ומוסיפים צימוקים שחורים, פלפל שחור ומערבבים היטב. במיקסר מערבבים בורגול, בשר טחון, ביצה, פלפל ומלח. מערבבים במהירות נמוכה במשך 15-20 דקות עד לקבלת תערובת חלקה וגמישה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ובעזרת האצבע יוצרים חור ולתוכו מכניסים את האורז, לאחר מכן מגלגלים חזרה לצורת כדור. משמנים סיר עם כף שמן זית ומעט מים מעל, מכניסים את הכדורים, מכסים ומאדים חצי שעה. הרוטב: סוחטים בקערה חצי לימון ומוסיפים גרידת לימון, חופן פטרוזיליה קצוצה וחלמון. מערבבים עם מי הבישול של הקציצות ומבשלים בסיר עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח לפי הטעם. מגישים את הכדורים ומעליהם את הרוטב. הערות: מכין מתכון: צחי בוקששתר