מתכון: כופתאות בשר ובורגול ממולאות באורז

clcl

New member
מתכון: כופתאות בשר ובורגול ממולאות באורז

מתכון: כופתאות בשר ובורגול ממולאות באורז החומרים: 3 בצלים בינוניים קצוצים 8 כפות שמן זית רבע כוס אורז מים מלח חצי כוס צימוקים קטנים שחורים פלפל שחור 2 כוסות בורגול דק מושרה וסחוט 350 גר' בשר טחון 2 ביצים חופן פטרוזיליה קצוצה כוס יין לבן מיץ מלימון וחצי גרידת לימון אופן ההכנה: מטגנים במחבת את הבצל עם שמן זית במשך 7-8 דקות עד לשקיפות. מוסיפים אורז, חצי כוס מים ומלח. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 10- 15 דקות או עד שהאורז כמעט מוכן. מסננים ומוסיפים צימוקים שחורים, פלפל שחור ומערבבים היטב. במיקסר מערבבים בורגול, בשר טחון, ביצה, פלפל ומלח. מערבבים במהירות נמוכה במשך 15-20 דקות עד לקבלת תערובת חלקה וגמישה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ובעזרת האצבע יוצרים חור ולתוכו מכניסים את האורז, לאחר מכן מגלגלים חזרה לצורת כדור. משמנים סיר עם כף שמן זית ומעט מים מעל, מכניסים את הכדורים, מכסים ומאדים חצי שעה. הרוטב: סוחטים בקערה חצי לימון ומוסיפים גרידת לימון, חופן פטרוזיליה קצוצה וחלמון. מערבבים עם מי הבישול של הקציצות ומבשלים בסיר עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח לפי הטעם. מגישים את הכדורים ומעליהם את הרוטב. הערות: מכין מתכון: צחי בוקששתר
 

clcl

New member
מתכון: קדרת צלי בקר ופלפלים

מתכון: קדרת צלי בקר ופלפלים החומרים הדרושים 1.5 ק"ג כתף בקר, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות גדולות 2 פלפלים ירוקים כהים, חתוכים לקוביות גדולות 3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות 1 בצל גדול, חתוך לשמיניות 2 גזרים, חתוכים לפרוסות 10 שיני שום שלמות 3 שיני שום כתושות 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 1/2 כוס יין אדום 2 עלי דפנה מיובשים 4 כפות צ'ילי מתוק 2 כפות דבש 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כפית כורכום שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס הוסף מרכיבים אלו לרשימת הקניות אופן ההכנה : את קוביות כתף הבקר משרים בלילה במרינדה מהחומרים הבאים: 2 כפות דבש, 2 כפות צ'ילי מתוק, 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות יין אדום יבש. בהכנת המנה עצמה, ראשית מטגנים במחבת 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות במעט שמן זית עד שיזהיבו. מעבירים לקדרה. באותה מחבת "סוגרים" את קוביות הבקר מכל צדיהן עד שישנו צבע, מסירים מהאש ומעבירים לקדרה. מוסיפים לקדרה את הבצל החתוך לשמיניות, את הפלפלים החתוכים לקוביות, את שיני השום השלמות, הגזרים, הפטרוזיליה הקצוצה, 2 עלי דפנה מיובשים, פפריקה, כורכום, 2 כפות צ'ילי מתוק, 3 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. שופכים מלמעלה חצי כוס יין אדום. סוגרים את הקדרה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 1 שעה. מוציאים ומגישים - מומלץ עם תפוחי אדמה מטוגנים. הערות: מנת קדירה של צלי בקר, מעין גרסה לגולש ההונגרי. הבקר והירקות מתבשלים במיץ של עצמם וביין, וכך מתרככים וסופגים טעמים נהדרים. מקור המתכון: coolmood
 

clcl

New member
מתכון: עוף בפרמז'ן

מתכון: עוף בפרמז'ן חומרים: 4 פילטים חזה עוף פרוסים לפיסות 1/2 כוס פירורי לחם 1 כוס פרמז'ן מגוררת (רצוי כמובן פרמז'ן משובחת) 2 כפות אורגנו מיובש פלפל שחור גרוס (בנדיבות) 1 שן שום כתושה 30 גר' חמאה מומסת 2 חלבונים טרופים מלח הכנה: 1. מחממים תנור לחום גבוה כ 220 מעלות. 2. מערבבים בקערה שטוחה פירורי לחם, פרמז'ן, אורגנו, מלח ופלפל. 3. ממיסים את החמאה ומוסיפים את השום. מזהיבים לא יותר מדקה. 4. מורחים תבנית מרופדת בנייר אפייה בחמאת השום. 5. טובלים את העוף בחלבונים ומצפים בתערובת פירורי הלחם והפרמז'ן. 6. מסדרים בתבנית ומזלפים כמה טיפות חמאה על העופות המצופים. 7. אופים בתנור כעשרים דקות או עד שנתחי העוף זהובים כמו שניצל. 8. מגישים עם סלט עגבניות ועשבים או על מצע פירה תפוחי אדמה. הערות: מקור המתכון: דנה מלמד, וואלה
 

clcl

New member
מתכון:שוקי עוף מצופים בעגבניות מיובשות, מוצרל

מתכון: שוקי עוף מצופים בעגבניות מיובשות, מוצרלה ובייקון חומרים: 8 שוקי עוף ללא העור 8 כפיות ממרח עגבניות מיובשות 8 פרוסות גבינת מוצרלה 8 פרוסות בייקון פלפל שחור גרוס/ מלח גס הכנה: 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2. מרפדים תבנית בנייר אפייה. 3. מורחים על כל שוק ממרח עגבניות מיובשות. 4. עוטפים כל שוק בפרוסת מוצרלה ואז כורכים בפרוסת בייקון. 5. מניחים בתבנית (כשהפתח של המוצרלה והבייקון כלפי מטה). 6. אופים 20-30 דקות עד שהשוקיים זהובים. 7. מגישים עם סלט ירוק. הערות: מקור המתכון: דנה מלמד/וואלה
 

clcl

New member
|מתכון|חזה עוף בניחוח ג'מייקה ("ג'רק ציקן")

מתכון: חזה עוף בניחוח ג'מייקה ("ג'רק ציקן") חומרים: 4 חצאי חזה עוף גדולים 1 בצל קצוץ דק 1 שן שום כתושה שמן זית 2 כפיות פלפל אנגלי 1 כפית פתיתי פלפל אדום (כמו לפיצה) 1 כפית ג'ינג'ר טחון 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי 1/4 כפית טימין יבש מלח לפי הטעם 2 כפות רום (עדיף רום כהה אם יש) אופן ההכנה: מטגנים את הבצל והשום בשמן עד לריכוך ומוסיפים תבלינים, מלח ורום. שוטפים, מנקים ומייבשים את חצאי חזה העוף ומושחים בתערובת משני הצדדים. שמים בכלי ויוצקים את שאריות הרוטב מלמעלה. מכסים ושמים במקרר למשך שעה. הופכים לאחר 30 דקות. ניתן לטגן ללא תוספת שמן במחבת כבדה (עדיף ברזל) מחוממת או להכין על האש. מגישים עם אורז או ירקות מאודים. הערות: הג'רק ציקן נולד כדרך לשמור על עוף (וגם דגים) למשך שעות ללא תנאי קירור. זהו מאכל חריף מאוד (אפשר גם לוותר על הפלפל החריף) וגם מתובל היטב, אך התבלינים לא רק שומרים נגד היווצרות חיידקים – הם גם מוסיפים המון ערך תזונתי. מקור המתכון: שאיין המפהיל/ספר "תנ"ך התבלינים ועשבי תיבול"
 

clcl

New member
מתכון: המבורגר חזה אווז של אורנה ואלה

מתכון: המבורגר חזה אווז של אורנה ואלה מצרכים (ל - 6 מנות): 650 גרם חזה אווז ללא השומן 1/2 בטטה קטנה (60 גרם), קלופה 2 כפות (20 גרם) ג'ינג'ר טרי, פרוס גס 1 פלפל אדום חריף טרי 3 שיני שום 1/2 כוס כוסבה טרייה קצוצה 3 עלי קפיר ליים מיובשים (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח) 2 כפות שמן שומשום טהור קלוי 1/2 1 כפות רוטב דגים (fish sauce, עדיף מדגי אנשובי בלבד, להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח) 100 גרם שומן אווז או 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן 1 ביצה 1 כפית מלח לרוטב הפפאיה: 2 כפות שמן זית 1/2 שן שום, קצוצה 1/2 כפית רוזמרין קצוץ דג מעט שבבי צ'ילי 1/2 פפאיה קטנה (100 גרם), קלופה וחתוכה לקוביות קטנות מעט מלח להגשה: 6 לחמניות מיונז זעפרן 6 עלי חסה סלט כרוב אדום ופפאיה המבורגר חזה אווז עם סלט כרוב אדום ופפאיה (צילום: יעל אילן ושרון דרעי) אופן ההכנה: הכנת ההמבורגר: 1. קוצצים את חזה האווז דק דק בסכין חדה. 2. מניחים את הבטטה, הג'ינג'ר, הפלפל, השום, הכוסברה ועלי הקפיר ליים במכל מעבד המזון, ומעבדים בפולסים (הפסקות) עד שהכול קצוץ היטב אך לא הופך למחית. 3. מעבירים לקערה את חזה האווז ואת התעורבת הקצוצה, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים היטב לעיסה אחידה. 4. צרים מהעיסה 6 קציצות שטוחות. הכנת רוטב הפפאיה: 1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את השום, הרוזמרין והצ'ילי. 2. מטגנים כחצי דקה, עד שעולה מהמחבת ניחוח. 3. מוסיפים את הפפאיה ומטגנים 3-5 דקות, עד שהיא מתרככת. 4. מתבלים במלח ומרסקים בבלנדר לממרח חלק. אופן הצלייה: 1. צולים את ההמבורגרים על גריל פחמים או מחממים מחבת ברזל או מחבת טפלון על להבה גבוהה עד שהיא לוהטת. 2. מניחים את ההמבורגרים במחבת וצולים 5-7 דקות מכל צד. (אם הלהבה גדולה וחזקה אפשר לצלות כמה המבורגרים יחד במחבת גדולה. על להבה ביתית רגילה עדיף לצלות רק שניים כל פעם, או לצלות את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד, ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר לכ-5 דקות). אופן ההרכבה: 1. פורסים כל לחמניה ומורחים את שני צדיה במיונז, מנייחים עלה חסה ועליו את ההמבורגר. 2. שמים כפית רוטב פפאיה על ההמוברגר. 3. מסדרים על כל צלחת המבורגר, ולידו סלט כרוב אדום ופפאיה, ומגישים. הערות: מקור המתכון : ספר המתכונים של אורנה ואלה
 

clcl

New member
מתכון: המבורגר אנטריקוט של מיטבר

מתכון: המבורגר אנטריקוט של מיטבר החומרים: 1 ק"ג (עדיף) אנטריקוט טחון גס (או כל נתח בקר אחר בעל אחוזי שומן של 20%-30% לפחות- אל דאגה השומן יימס בתהליך הצלייה!) 2 כפיות שטוחות של מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס ½ כוס סודה אופן ההכנה: 1. לערבב את כל החומרים יחדיו למשך כ- 5 דקות (על מנת שיתאחדו) ולהעביר את קערת הערבוב למנוחה במקרר למשך כשעתיים. 2. לעשות קציצות אחידות (70 גרם למיני בורגר, 200-300 גרם לבורגר גדול) ולהחזיר למקרר למנוחה למשך שעה נוספת. 3. לסגור את הקציצות בצריבה קלה על מחבת עם מעט שמן זית (כחצי דקה בכל צד), ולהעביר לגריל לצלייה. 4. לצלות במשך כ- 2 דקות לכל צד לדרגת רייר. כ- 5 דקות לכל צד לדרגת מדיום-וול. הערות: להגיש על לחמניות טריות עם ירקות טריים, רטבים, צ'יפס חם וכל מה שעושה לילדים שמח. מקור המתכון: "מיטבר"
 

clcl

New member
מתכון: שבבי בצל של מוזס

מתכון: שבבי בצל של מוזס חומרים: בצל פרוס לטבעות עבות תערובת קורנפלור, קמח, פלפל לבן ומלח שמן אופן ההכנה: 1. להרטיב את הבצל מעט 2. לקמח את פרוסות הבצל בתערובת 3. לטגן בשמן עמוק עד להשחמה הערות: תוספת חטא על פשע :):):) מקור המתכון: "מוזס"
 
למעלה