מתכון: כתר צלעות במרינדה של סילאן ויין

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מתכון: כתר צלעות במרינדה של סילאן ויין

מתכון: כתר צלעות במרינדה של סילאן ויין חומרי המרינדה משמשים גם להכנת הרוטב. חומרים ל-10 מנות: 1 נתח צלעות טלה במשקל כ-½2 ק”ג (מבקשים מהקצב שיקשור אותן יחד) 1 כוס סילאן ½1 כוסות יין אדום יבש 1/2 כוס חומץ בלסמי 1/2 כוס שמן קנולה, חמניות או תירס מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד 6 שיני שום עלים מ-3 ענפי תימין 1 כף זרעי כוסברה טחוניים טריים 1 מקל קינמון 2 תרמילי הל 4-3 ענפי רוזמרין אופן ההכנה: 1. מערבבים סילאן ויין עם שאר החומרים. מניחים את הצלעות במרינדה ומשהים 6 שעות במקרר. הופכים את הנתח מדי פעם. מביאים לטמפ’ החדר לפני הצלייה. 2. מחממים תנור ל-250 מעלות. 3. מניחים את הצלעות על רשת במרכז התנור ועליהן עשבי תיבול, שום ותבלינים. מניחים תבנית עם מים מתחת (למניעת ייבוש) וצולים כ-20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים 40-30 דקות, או עד לדרגת העשייה הרצויה. 4. מעבירים את נוזלי המרינדה לסיר קטן ומצמצמים עד לקבלת נוזל סמיך (קצת יותר ממחצית). 5. פורסים לצלעות ומגישים עם הרוטב. הערות: מקור המתכון+תמונה: רות אוליבר
 

clcl

New member
נתחוני שייטל מוקפצים עם שעועית ירוקה,חרדל וסי

מתכון: נתחוני שייטל מוקפצים עם שעועית ירוקה, חרדל וסילאן חרדל וסילאן התגלו כהרכב מנצח, שמחמיא לבשר ולשעועית הירוקה. חומרים ל-4 מנות: 600 גרם שייטל בקר חתוך לנתחונים 4 כפות שמן 4 שיני שום קצוצות 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ 1 כף גדושה חרדל דיז’ון גרגרים 4 כפות רוטב סויה 1/2 כוס סילאן 1 חבילה שעועית ירוקה עדינה קפואה 1 כף שומשום אופן ההכנה: 1. מחממים ווק עם 2 כפות שמן ומקפיצים בשר 3-2 דקות. מוציאים. 2. מוסיפים לווק שמן ומטגנים שום ופלפל חריף תוך כדי ערבוב. 3. מוסיפים חרדל, סויה וסילאן ומביאים לרתיחה. 4. מחזירים את השייטל, מקפיצים דקה, מוסיפים שעועית ומקפיצים עוד 2 דקות. 5. מוסיפים שומשום, מערבבים ומגישים מיד. הערות: מקור המתכון: רות אוליבר
 
למעלה