מתכון: כתר צלעות במרינדה של סילאן ויין
מתכון: כתר צלעות במרינדה של סילאן ויין חומרי המרינדה משמשים גם להכנת הרוטב. חומרים ל-10 מנות: 1 נתח צלעות טלה במשקל כ-½2 ק”ג (מבקשים מהקצב שיקשור אותן יחד) 1 כוס סילאן ½1 כוסות יין אדום יבש 1/2 כוס חומץ בלסמי 1/2 כוס שמן קנולה, חמניות או תירס מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד 6 שיני שום עלים מ-3 ענפי תימין 1 כף זרעי כוסברה טחוניים טריים 1 מקל קינמון 2 תרמילי הל 4-3 ענפי רוזמרין אופן ההכנה: 1. מערבבים סילאן ויין עם שאר החומרים. מניחים את הצלעות במרינדה ומשהים 6 שעות במקרר. הופכים את הנתח מדי פעם. מביאים לטמפ’ החדר לפני הצלייה. 2. מחממים תנור ל-250 מעלות. 3. מניחים את הצלעות על רשת במרכז התנור ועליהן עשבי תיבול, שום ותבלינים. מניחים תבנית עם מים מתחת (למניעת ייבוש) וצולים כ-20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים 40-30 דקות, או עד לדרגת העשייה הרצויה. 4. מעבירים את נוזלי המרינדה לסיר קטן ומצמצמים עד לקבלת נוזל סמיך (קצת יותר ממחצית). 5. פורסים לצלעות ומגישים עם הרוטב. הערות: מקור המתכון+תמונה: רות אוליבר
מתכון: כתר צלעות במרינדה של סילאן ויין חומרי המרינדה משמשים גם להכנת הרוטב. חומרים ל-10 מנות: 1 נתח צלעות טלה במשקל כ-½2 ק”ג (מבקשים מהקצב שיקשור אותן יחד) 1 כוס סילאן ½1 כוסות יין אדום יבש 1/2 כוס חומץ בלסמי 1/2 כוס שמן קנולה, חמניות או תירס מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד 6 שיני שום עלים מ-3 ענפי תימין 1 כף זרעי כוסברה טחוניים טריים 1 מקל קינמון 2 תרמילי הל 4-3 ענפי רוזמרין אופן ההכנה: 1. מערבבים סילאן ויין עם שאר החומרים. מניחים את הצלעות במרינדה ומשהים 6 שעות במקרר. הופכים את הנתח מדי פעם. מביאים לטמפ’ החדר לפני הצלייה. 2. מחממים תנור ל-250 מעלות. 3. מניחים את הצלעות על רשת במרכז התנור ועליהן עשבי תיבול, שום ותבלינים. מניחים תבנית עם מים מתחת (למניעת ייבוש) וצולים כ-20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים 40-30 דקות, או עד לדרגת העשייה הרצויה. 4. מעבירים את נוזלי המרינדה לסיר קטן ומצמצמים עד לקבלת נוזל סמיך (קצת יותר ממחצית). 5. פורסים לצלעות ומגישים עם הרוטב. הערות: מקור המתכון+תמונה: רות אוליבר