אורן גירון
New member
מתכון לאוזני המן- וחג שמח!
משהו פעם אמר לי שהשם של אוזני אמן נגזר בכלל מיידיש או פולנית (לא זוכר) וש``מהן``- פירושו פרג. לאחר קיבוץ הגלויות וערבוב המילים נלדו אוזני המן. על כל פנים, מתכון בסיסי: לבצק: 200 גר חמאה 100 גר`סוכר 450 גר` קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 2 ביצים קליפה מלימון אחד אופן ההכנה: לעבד את כל החומרים, למעט הביצים, במעבד מזון, עד קבלת תערובת פירורית. להוסיף את הביצים, ולעבד עד קבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון ולתת לנוח בקירור 30 דקות . לאחר המנוחה, לרדד לעלה בעובי 3 מ``מ, לקרוץ לעיגולים ולהניח כפית מהמלוי הנבחר (בהמשך). לסגור לצורת אוזן ולהניח על תבנית משומנת. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 20 דקות או עד שמזהיב. לפדר באבקת סוכר, ולקוות שסיפור המגילה לא יחזור על עצמו... מילוי פרג וצימוקים: 1 כוס חלב 50 גר` חמאה 80 גר` סוכר 150 גר` פרג טרי טחון 1/2 כוס פירורי ביסקווטים קליפה מגוררת מלימון אחד 100 גר` צימוקים אופן ההכנה: להרתיח חלב עם חמאה, סוכר ולימון. להוסיף את שאר המרכיבים ולבשל 5 דקות. לצנן ולמלא. מלית אגוזים וקינמון: 200 גר` פקאן קלוף 200 גר` לוז קלוף 200 גר` אגוזי מלך קלופים 100 גר` סוכר חום 100 גר` חמאה 1 כפית קינמון אופן ההכנה: להמיס חמאה. לטחון את האגוזים עם הסוכר והקינמון במעבד מזון, ולהוסיף חמאה מומסת. לצנן ולהשתמש. ח ג ש מ ח ! ! !
משהו פעם אמר לי שהשם של אוזני אמן נגזר בכלל מיידיש או פולנית (לא זוכר) וש``מהן``- פירושו פרג. לאחר קיבוץ הגלויות וערבוב המילים נלדו אוזני המן. על כל פנים, מתכון בסיסי: לבצק: 200 גר חמאה 100 גר`סוכר 450 גר` קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 2 ביצים קליפה מלימון אחד אופן ההכנה: לעבד את כל החומרים, למעט הביצים, במעבד מזון, עד קבלת תערובת פירורית. להוסיף את הביצים, ולעבד עד קבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון ולתת לנוח בקירור 30 דקות . לאחר המנוחה, לרדד לעלה בעובי 3 מ``מ, לקרוץ לעיגולים ולהניח כפית מהמלוי הנבחר (בהמשך). לסגור לצורת אוזן ולהניח על תבנית משומנת. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 20 דקות או עד שמזהיב. לפדר באבקת סוכר, ולקוות שסיפור המגילה לא יחזור על עצמו... מילוי פרג וצימוקים: 1 כוס חלב 50 גר` חמאה 80 גר` סוכר 150 גר` פרג טרי טחון 1/2 כוס פירורי ביסקווטים קליפה מגוררת מלימון אחד 100 גר` צימוקים אופן ההכנה: להרתיח חלב עם חמאה, סוכר ולימון. להוסיף את שאר המרכיבים ולבשל 5 דקות. לצנן ולמלא. מלית אגוזים וקינמון: 200 גר` פקאן קלוף 200 גר` לוז קלוף 200 גר` אגוזי מלך קלופים 100 גר` סוכר חום 100 גר` חמאה 1 כפית קינמון אופן ההכנה: להמיס חמאה. לטחון את האגוזים עם הסוכר והקינמון במעבד מזון, ולהוסיף חמאה מומסת. לצנן ולהשתמש. ח ג ש מ ח ! ! !