מתכון לאורז פרסי לבן

מתכון לאורז פרסי לבן

הבנתי שאפשר לכתוב בפורום הזה שטויות, והוא לא יסגר, אז לרווחת הפורום הנה מתכון לאורז פרסי לבן חומרים 1 ק"ג אורז פרסי לבן 3 כפות מלח 2 ליטר מים 1/2 כוס שמן 1 כפית כורכום 2-1 תפוחי אדמה גדולים אופן ההכנה 1. שורים את האורז עם חצי מכמות המלח במים קרים למשך שעתיים. 2. מרתיחים את המים עם שארית המלח וחצי מכמות השמן. מסננים את האורז, מוסיפים אותו למים הרותחים ומבשלים כ 10 דקות. 3. מסננים את האורז ומחזירים את הסיר לאש. מוסיפים את יתרת השמן והכורכום ומחממים מעט. 4. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בסיר כך שיכסו את כל תחתית. שופכים את האורז על תפוחי האדמה בערמה, בלי לדחוס. שמים מגבת על פתח הסיר ועליה אתה המכסה, ומבשלים כשעה על אש בינונית. 5. כאשר עולים מהסיר הרבה אדים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים 10 דקות נוספות
 
למעלה