מתכון לאסאדו

מרכיבים:

1.5 ק"ג אסאדו (חתיכות בשר עם עצם, אפשר גם לבחור בחתיכת בשר עם שומן)
5 שיניים של שום, כתושות
2 כפות פפריקה (אפשר לשלב בין אדום מתוק ופפריקה חריפה)
1 כף כמון טחון
1 כף קימל טחון (אופציונלי)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס שמן זית או שמן רגיל
2 כפות סוכר חום (לתוספת קרמול)
רבע כוס חומץ בלסמי (או חומץ רגיל)
רבע כוס דחוסה של עלי רוזמרין טריים (אופציונלי)
חצי כוס מים


אופן ההכנה:
הכנה מוקדמת: ראשית, חותכים את האסאדו לחתיכות בגודל בינוני, תלוי בגבול החום הרצוי לך על הגריל. אם רוצים להשרות את הבשר, שמים אותו בקערה גדולה ומוזגים אליו שמן זית, שום כתוש, פפריקה, כמון, קימל , מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם סוכר חום שיתפוס ויתפשט בצורה טובה על הבשר, יחד עם חומץ בלסמי. נערבב היטב את החומרים וניתן לבשר לשבת במרינדה למשך 1-3 שעות (אם יש זמן, עדיף להשאיר למשך הלילה במקרר).

אם מבשלים על גריל, מדליקים את הפחמים ומניחים את הרשת על החום הנכון. אם משתמשים בתנור, יש לחמם את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.

אם הכנתם את הבשר על גריל, הניחו את החתיכות על הרשת כשהן אינן מצריכות תנועה רבה. מומלץ להפוך את הבשר פעם אחת באמצע הבישול,לעומת סיר לחץ סולתם, כדי למנוע ממנה להתייבש ולהשאיר אותה עסיסית. אם הבשר יבש מידי אפשר להוסיף לו מעט מים או רוזמרין בגריל. בזמן בישול על הגריל ניתן להשתמש במברשת עם מרינדה על מנת לשמור על עסיסיות המנה.

אם אתם משתמשים בתנור או טאבון, הכניסו את הבשר לתוך תבנית ושפכו עליו חצי כוס מים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומבשלים את האסאדו במשך 40 דקות. במהלך הבישול, אחרי חצי שעה, ניתן לפתוח את התבנית, להפוך את הבשר ולהחזיר אותה לתנור עד שהבשר רך ועשוי לפי הרצוי.

לאחר סיום הבישול, מומלץ להניח את האסאדו לנוח מספר דקות לפני ההגשה, כך שהמיצים לא יברחו מהבשר בזמן החיתוך. ניתן להגיש את האסאדו עם תוספות כמו פירה, ירקות צלויים או סלט ירקות טרי.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה