מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע

רכיבים:

למלית:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות
1/2 כוס תרד קצוץ טרי
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות
1 פלפל חריף, קצוץ דק
רבע כוס נענע קצוצה טרי
רבע כפית כמון
4 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל

להכנת הבצק:

500 גרם בצק עלים
ביצה אחת גדולה



אופן ההכנה:

להכנת תפוחי האדמה:

מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לסיר עם מים ומלח. מבשלים עד להתרככות במשך רבע שעה. מסננים ומועכים עם מזלג או מועך תפוחי אדמה עד שמתקבלת תערובת חלקה.


אופן הכנת החצילים:

לוקחים מחבת גדולה, מחממים 3 כפות שמן זית ומוסיפים בהדרגה את קוביות החציל. מטגנים על חום בינוני עד להתרככות החציל והזהבתו. מוסיפים מעט מלח, ומעבירים לקערה.
בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה המועכים עם החציל המטוגן, התרד הקצוץ, הזיתים הקצוצים, הפלפל החריף והנענע. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים מראש התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משטחים את בצק העלים על משטח מקומח, וחותכים אותו לריבועים בגודל כ-11 ס"מ על 11 ס"מ.
מניחים כף מהמלית במרכז כל ריבוע שיצרנו. מקפלים את הבצק למשולש ומהדקים את הקצוות עם מזלג.
מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום מעל במידה ורוצים.
אופים בתנור במשך 20 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים ומעט קריספיים.
ניתן להגיש את הבורקסים חמים, לצד יוגורט או סלט ירקות.

בתיאבון!
 
למעלה