מתכון לבישול בשר

12רוניתי

New member
מתכון לבישול בשר

עדיף לא "שוחה" ברוטב ... מתכון לבשר מבושל כרולדה- כתף. תודה
 
קחי מתכון של פסקל רובין עם 2 הערות שלי

גלילת בשר כתף ברוזמרין פסקל פרץ רובין מכינה במיוחד לכבוד ראש השנה, מתכון של גלילת בשר כתף ברוזמרין. ויש גם תוספת של פרוסות תפו"א ברוזמרין ושום. חג שמח! גלילת בשר כתף ברוזמרין החומרים: 1.5 - 2 ק"ג בשר כתף בקר קשור לגלילה 1 כפית כמון 1 כף אבקת מרק בצל או בצל חתוך לרצועות דקות 8 שיני שום, או כפית שום כתוש 2 גבעולי רוזמרין טרי 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית מלח 2 כפות שמן זית שלבי ההכנה: 1. שוטפים היטב את גלילת הבשר המופשרת. 2. מניחים את הגלילה על רדיד אלומיניום. בוזקים לאורך הגלילה את הכמון, אבקת המרק או הבצל. 3. דוחסים את שיני השום לגלילה ומסדרים את ענפי הרוזמרין משני הצדדים. 4. בוזקים מלח ופלפל + שמן זית. 5. סוגרים את הרדיד סביב הגלילה [אבל לא מצמידים אלא יוצרים מעין אוהל - הערה שלי אנטיפסטה] ואופים בחום בינוני כשעה וחצי-שעתיים. 6. בסיום, משתמשים ברוטב שנצבר בתחתית ה"אוהל" [הערה שלי - אנטיפסטה]. פרוסות תפוח אדמה ברוזמרין ושום החומרים: 6 תפוחי אדמה 8 שיני שום 3 עגבניות 2 גמבות 3 גבעולי רוזמרין מלח 1/2 כוס שמן זית שלבי ההכנה: 1. קולפים ופורסים את תפוח האדמה, השום, העגבניות והגמבות. 2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, ובינהן מסדרים את פרוסות העגבניות, הגמבות והשום. דוחסים את גבעולי הרוזמרין ובוזקים את המלח. 3. יוצקים את השמן וחצי כוס מים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. בתאבון וחג שמח!
 
למעלה