מתכון לבראוניז טעימים

מתכון לבראוניז טעימים


בראוניז - המתכון המקורי הוא של רות סירקיס, עם שינויים קטנים שלי: אגוזים ושקדים במקום פקאנים מסוכרים, כמויות סוכר, במקום קקאו ניתן להשתמש באבקת חרובים הנחשבת לבריאה יותר ומכילה הרבה פחות אחוזי שומן.

רכיבים:

300 גרם שוקולד


200 גרם פקאנים מסוכרים, שבורים לחתיכות גסות (100 גרם שקדים ו- 100 גרם שקדי לוז)

200 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס קקאו (או לחילופין אבקת חרובים)

1/2 כוס קמח

1 כוס סוכר (אני שיניתי ל - 1/2 לבן ו- 1/2 חום)

4 ביצים

1 כוס שוקולד צ`יפס

אופן הכנה:

להמיס את החמאה עם השוקולד, להניח לקירור.

להקציף את הביצים עם הסוכר עד קבלת תערובת אוורירית, להוסיף תוך בחישה עדינה את הקקאו/א. חרובים, הקמח, האגוזים והשוקולד המומס. לבסוף להוסיף את שוקולד הצ`יפס.

לשפוך לתוך תבנית מלבנית, לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.

לחתוך לריבועים ולצנן.

בתיאבון


* ניתן להוסיף/ להחליף פיסטוקים, פצפוצי אורז, אוכמניות, מיני פירות מיובשים קצוצים וכיוב`.
 
למעלה