מתכון לבשר

עדי1104

New member
מתכון לבשר

שלום לכולם. בראש השנה הזה זו הפעם הראשונה שאארח אצלי בבית. עלי להכין תבשיל בשר וחשבתי על צלי בקר. מאחר ואף פעם לא הכנתי תבשיל מסובך כזה ואיני יודעת ממש אייך עובדים עם בשר- אשמח אם תוכלו להביא לי מתכון לצלי בשר שכזה. כמו כן איזה נתח קונים, כמה זמן בתנור ובכלל כל טיפ אפשרי כדי שהמתכון יצא מנצח. חשוב לי שזה לא יהיה סתם מתכון אלא כזה מנצח שכל מי שיטעם לא יאמין לטעם המושלם. אין לי בעיה להשקיע במצרכים רק שיצא טוב. להזכירכם זו הפעם הראשונה שאבשל מתכון יחסית מורכב וקשה ולכן חשובים לי הטיפים. דבר נוסף, אשמח לקבל עצות/מתכונים לתוספות ליד שיתאימו. תודה מקרב לב.
 

אליה ל

New member
היי עדי, הטיפול בבשר הוא מאוד פשוט

רק שמתוך הדברים שלך לא הבנתי אם המדובר ברוסטביף ואז העדיפות היא לנתח אנטריקוט או סינטה. או שאת מדברת על צלי רגיל שאותו גם אפשר להכין בסיר בישול רגיל על הגז ואז נתח של כתף יכול להיות נפלא - כאן המדובר בצלי עם רוטב. בכל מקרה, לגבי רוסטביף, כמעט כל נתח מתכווץ וכמובן שהעדיפות היא לבשר מיושן טרי (יקר) כך גם לסינטה - האנטריקוט הוא נתח שמן יותר - אפשר לראות בו את כתמי השיוש (שומן) ואילו הסינטה הוא נתח "יבש" והשומן יושב מעליו. אישית אני אוהבת להשתמש באנטריקוט - הדרך הפשוטה, לחרר אותו במספר מקומות עם סכין ולדחוף לחורים שיני שום (חצאים) לעטוף / למשוח אותו בשמן בידים ואז לתבל את חלקו העליון במלח ופלפל שחור גרוסים - לפזר מעל עישבי תיבול כמו רוזמרין. להכניס לתנור לחום גבוה של כ-220 לבערך 20 דקות ואז להנמיך את החום ל-180 בערך לעוד כ-........... החישוב הוא בערך רבע שעה לכל חצי ק"ג למידה של מדיום ריר. אישית אני מעדיפה קצת יותר - אז זה מאוד תלוי בטעם האישי שלך. אפשר לפזר מעל גם נניח, חרדל ומעליו גריגרי חרדל - אפשר חצי נתח כזה וחצי נתח אחר. אותו הדבר גם לגבי הסינטה. לגבי תוספות - תפו"א אפויים בתנור, אפשר גם פירה כמובן, ירקות מאודים או ברוטב השאלה היא מה אתם אוהבים........ צלי כתף בסיר - מטגנים בצל בסיר שיכיל בנוחות את נתח הבשר, מכניסים את נתח הבשר (אוהב שום כמו קודם) ומשחימים אותו מכל צדדיו. מוסיפים נוזלים לבערך חצי גובה של נתח הבשר - אפשר מים, אפשר יין אדום מתוק, אפשר ציר בקר. מביאים לרתיחה ומעבירים לבישול על אש קטנה משהו כמו שעה וחצי או יותר - תלוי בנתח עצמו. אם אתם אוהבים מתוק אפשר להוסיף לסיר גם פירות יבשים כמו שזיפים, אננס, מישמש - פטריות וכו'. לאחר בישול של כשעה, מסירים מהאש, מקררים, פורסים לפרוסות. מכניסים (הפוך) לסיר וממשיכים את הבישול - חלק הבשר שהיה קודם ברוטב יהיה כעת למעלה להמשך הבישול. אפשרות אחרת היא כמובן לא לפרוס כעת את הבשר אלא במחצית זמן הבישול להפוך את הנתח. לאחר הבישול כשהתקרר לפרוס ולחמם שוב לפני ההגשה - צלי מבושל אוהב דווקא לשהות ברוטב של עצמו כך שאפשר להכין את זה אפילו יום קודם.
 

פוקסי99

New member
צלי כתף סדנה

הרוטב בצל אחד חתוך לטבעות קופסה של פיטריות טריות חתוכות 1/4 כוס שמן זית פלפל שחור מלח חבילה של רוטב פיטריות מחממים מחבת עם שמן זית מוסיפים את הבצל מוסיפים את הפיטריות לאחר שהבצל השחים מוסיפים את התבלינים לוקחים 3/4 כוס מהנוזל אשר בתוכו בושל הצלי ומוסיפים למחבת בוחשים הייטב מוסיפים את אבקת רוטב הפיטריות עד שהנוזל מסמיך כל טוב פוקסי
 
למעלה