hillabenam
Member
גזרים עם פפריקה ואורז הוא מתכון פשוט, אך מאוד טעים ומרשים, שמספק מנה צבעונית וטעימה לכל ארוחה. השילוב של הגזרים המתוקים עם פפריקה שנותנת טוויסט חריף ומעט מעושן יחד עם אורז רך וטעים יוצרת מנה מושלמת וטעימה במיוחד.
רכיבים:
5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים או רצועות
1 כף סוכר (לא חובה, אך מוסיף טעם עשיר)
2 כפות שמן זית או שמן רגיל
1 כוס מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיניים של שום כתוש (אופציונלי)
חצי כוס קצוצה של פטרוזיליה טרייה
חצי כפית כמון (לא חובה)
1 כוס אורז בסמטי או אורז פרסי (לפי בחירתכם)
2 כפות פפריקה מתוקה (אפשר לשלב עם פפריקה חריפה לטוויסט)
אופן ההכנה:
חיתכו את הגזרים לרצועות או לעיגולים בעובי אחיד, כך שיתבשלו בצורה שווה. אם אתה מעדיפים, אפשר גם לגרר את הגזרים לשבבים דקים. – חממו את השמן בסיר רחב על להבה בינונית. הוסיפו את הגזרים וערבבו אותם מכל הצדדים עד שהן מתחילים להתמוססות קלות ומקבלים צבע זהוב.
הוסיפו את הפפריקה, הכמון (אם בחרתם) והשום הכתוש (אם רוצים). ערבבו היטב את הגזרים עם התבלינים, כך שהם יצופו בתערובת בצורה אחידה. תיבול זה יעניק לגזרים טעם מעושן וחריף.
הוסיפו את הסוכר (אם בחרתם להשתמש) וערבבו שוב. הסוכר לא רק מוסיף מתיקות, אלא גם מסייע בהעשרת הטעמים. – הוסיפו את המלח והפלפל לפי הטעם. את הציר הירקות או המים והוסיפו לסיר וערבבו. סגרו את הסיר עם מכסה או כלי בית אחר שמתאים והנמיכו את הלהבה. השאירו את הגזרים להתבשל במשך 20-25 דקות עד שהן רכות אך עדיין שומרות על צורתן.
בזמן שהגזרים מתבשלים, הכניסו את האורז לסיר עם מים רותחים ומלח. בישול האורז יתבצע לפי ההוראות על האריזה, אך חשוב לשים לב לא לשכוח לשטוף את האורז היטב לפני הבישול, כדי להימנע מאורז דביק. – אם אתם משתמשים באורז בסמטי, תוכלו לשים אותו בסיר עם מים (1:2 ביחס אורז למים), להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, לסגור עם מכסה ולבשל במשך כ-15 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומוכן.
לאחר שהגזרים התרככו והשחימו מעט, הוסיפו את האורז המבושל לסיר עם הגזרים. ערבבו היטב, כך שהאורז סופג את כל הטעמים של הגזרים והתבלינים. – אם יש צורך, הוסיפו מעט מים או ציר ירקות כדי לשמור על המנה עסיסית ולא יבשה. – טגן הכל יחד עוד 5 דקות, כך שהאורז מתערבב היטב עם הגזרים.
לאחר שהמנה מוכנה, קשטו את הגזרים עם פטרוזיליה קצוצה דק, להוספת צבע ורעננות. – ניתן להגיש את המנה חמה כארוחה צמחונית מלאה או כתוספת לצד בשר, דגים או טופו.
אם אתם אוהבים טעמים יותר מעושנים, ניתן להוסיף גם 1/2 כפית פפריקה מעושנת.
למי שאוהב את המנה חריפה יותר, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ דק, יחד עם השום והפפריקה.
בתיאבון!
רכיבים:
5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים או רצועות
1 כף סוכר (לא חובה, אך מוסיף טעם עשיר)
2 כפות שמן זית או שמן רגיל
1 כוס מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיניים של שום כתוש (אופציונלי)
חצי כוס קצוצה של פטרוזיליה טרייה
חצי כפית כמון (לא חובה)
1 כוס אורז בסמטי או אורז פרסי (לפי בחירתכם)
2 כפות פפריקה מתוקה (אפשר לשלב עם פפריקה חריפה לטוויסט)
אופן ההכנה:
חיתכו את הגזרים לרצועות או לעיגולים בעובי אחיד, כך שיתבשלו בצורה שווה. אם אתה מעדיפים, אפשר גם לגרר את הגזרים לשבבים דקים. – חממו את השמן בסיר רחב על להבה בינונית. הוסיפו את הגזרים וערבבו אותם מכל הצדדים עד שהן מתחילים להתמוססות קלות ומקבלים צבע זהוב.
הוסיפו את הפפריקה, הכמון (אם בחרתם) והשום הכתוש (אם רוצים). ערבבו היטב את הגזרים עם התבלינים, כך שהם יצופו בתערובת בצורה אחידה. תיבול זה יעניק לגזרים טעם מעושן וחריף.
הוסיפו את הסוכר (אם בחרתם להשתמש) וערבבו שוב. הסוכר לא רק מוסיף מתיקות, אלא גם מסייע בהעשרת הטעמים. – הוסיפו את המלח והפלפל לפי הטעם. את הציר הירקות או המים והוסיפו לסיר וערבבו. סגרו את הסיר עם מכסה או כלי בית אחר שמתאים והנמיכו את הלהבה. השאירו את הגזרים להתבשל במשך 20-25 דקות עד שהן רכות אך עדיין שומרות על צורתן.
בזמן שהגזרים מתבשלים, הכניסו את האורז לסיר עם מים רותחים ומלח. בישול האורז יתבצע לפי ההוראות על האריזה, אך חשוב לשים לב לא לשכוח לשטוף את האורז היטב לפני הבישול, כדי להימנע מאורז דביק. – אם אתם משתמשים באורז בסמטי, תוכלו לשים אותו בסיר עם מים (1:2 ביחס אורז למים), להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, לסגור עם מכסה ולבשל במשך כ-15 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומוכן.
לאחר שהגזרים התרככו והשחימו מעט, הוסיפו את האורז המבושל לסיר עם הגזרים. ערבבו היטב, כך שהאורז סופג את כל הטעמים של הגזרים והתבלינים. – אם יש צורך, הוסיפו מעט מים או ציר ירקות כדי לשמור על המנה עסיסית ולא יבשה. – טגן הכל יחד עוד 5 דקות, כך שהאורז מתערבב היטב עם הגזרים.
לאחר שהמנה מוכנה, קשטו את הגזרים עם פטרוזיליה קצוצה דק, להוספת צבע ורעננות. – ניתן להגיש את המנה חמה כארוחה צמחונית מלאה או כתוספת לצד בשר, דגים או טופו.
אם אתם אוהבים טעמים יותר מעושנים, ניתן להוסיף גם 1/2 כפית פפריקה מעושנת.
למי שאוהב את המנה חריפה יותר, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ דק, יחד עם השום והפפריקה.
בתיאבון!