מתכון לגזרים צלויים עם טחינה

מרכיבים:


6-8 גזרים בינוניים
מיץ מלימון אחד
3 כפות מים (לפי הצורך)
שן שום אחת (אם תרצו)
מלח ופלפל שחור טחון
פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
2 כפות שמן זית
1 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:
חותכים את קצוות הגזרים ופורסים אותם לחתיכות בגודל אחיד של שלוש ס"מ כל אחת. במידה והגזרים גדולים, אפשר לחצות אותם לאורכם לפני החיתוך.
מחממים מראש את התנור ל-190 מעלות . מניחים את הגזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה. מערבבים את הגזרים כך שהתבלינים יתפזרו בצורה אחידה. צולים בתנור במשך חצי שעה, עד שהגזרים רכים ומעט שחומים. אם אתם מעדיפים אותם יותר פריכים, ניתן להוציא את התבנית לאחר 20 דקות, לערבב ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות.
בזמן שהגזרים בתנור, מכינים את רוטב הטחינה. בקערה, שמים את הטחינה, מוסיפים את מיץ הלימון, השום הכתוש , מלח ופלפל. מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב עד שהרוטב חלק ונוזלי. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים עד שהמרקם רצוי.
הגשה: לאחר שהגזרים צלויים, מניחים אותם בצלחת שטוחה או בקערה. שופכים מעליהם את רוטב הטחינה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.


בתיאבון!
 
למעלה