hillabenam
Member
רכיבים:
לסלמון:
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוצה לקישוט
4 פילה סלמון כ-200 גרם כל אחד
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס צנוברים קלויים
להכנת חצילים :
2 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
1 כף מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מיץ סחוט מלימון אחד
2 כפות שמן זית מזוכך
אופן ההכנה:
חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. בוזקים מלח על הפרוסות ומניחים אותן בצד למשך חצי שעה על מנת להוריד את המרירות מהחצילים.
שטיפת החצילים: לאחר מכן, שוטפים את החצילים במים קרים כדי להסיר את המלח והמרירות. סוחטים קלות ומניחים להם להתייבש.
טיגון החצילים: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית על חום בינוני. מטגנים את פרוסות החצילים במשך כ-4-5 דקות מכל צד, עד שהן רכות וזהובות. בשלב זה ניתן לפזר על החצילים כמון ופפריקה מתוקה, כדי להעניק להם טעם נוסף.
מעבירים את החצילים לצלחת ומניחים בצד.
הכנת הסלמון:
בסיר קטן, מחממים 2 כפות שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהשום מתחיל לשחם קלות, כ-1-2 דקות. חשוב לא לשרוף את השום כדי למנוע טעם מר.
לאחר מכן מוסיפים את הצנוברים הקלויים לסיר ומערבבים במשך מספר דקות,.
מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל משני הצדדים. מניחים את הנתחים במחבת עם הרוטב, ומשאירים אותם על חום בינוני. מבשלים במשך מספר דקות מכל צד, או עד שהדג מבושל לחלוטין. ניתן להוסיף את מיץ הלימון בשלב זה כדי להגדיל את הטעם.
מעבירים את הסלמון לצלחת, ומזלפים מעל את הרוטב עם השום והצנוברים.
בתיאבון!
לסלמון:
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוצה לקישוט
4 פילה סלמון כ-200 גרם כל אחד
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס צנוברים קלויים
להכנת חצילים :
2 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
1 כף מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מיץ סחוט מלימון אחד
2 כפות שמן זית מזוכך
אופן ההכנה:
חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. בוזקים מלח על הפרוסות ומניחים אותן בצד למשך חצי שעה על מנת להוריד את המרירות מהחצילים.
שטיפת החצילים: לאחר מכן, שוטפים את החצילים במים קרים כדי להסיר את המלח והמרירות. סוחטים קלות ומניחים להם להתייבש.
טיגון החצילים: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית על חום בינוני. מטגנים את פרוסות החצילים במשך כ-4-5 דקות מכל צד, עד שהן רכות וזהובות. בשלב זה ניתן לפזר על החצילים כמון ופפריקה מתוקה, כדי להעניק להם טעם נוסף.
מעבירים את החצילים לצלחת ומניחים בצד.
הכנת הסלמון:
בסיר קטן, מחממים 2 כפות שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהשום מתחיל לשחם קלות, כ-1-2 דקות. חשוב לא לשרוף את השום כדי למנוע טעם מר.
לאחר מכן מוסיפים את הצנוברים הקלויים לסיר ומערבבים במשך מספר דקות,.
מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל משני הצדדים. מניחים את הנתחים במחבת עם הרוטב, ומשאירים אותם על חום בינוני. מבשלים במשך מספר דקות מכל צד, או עד שהדג מבושל לחלוטין. ניתן להוסיף את מיץ הלימון בשלב זה כדי להגדיל את הטעם.
מעבירים את הסלמון לצלחת, ומזלפים מעל את הרוטב עם השום והצנוברים.
בתיאבון!