מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי

מרכיבים:

להמבורגר:

500 גרם בשר טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף חרדל (אופציונלי)

לרוטב מיונז ובלסמי:

4 כפות מיונז
2 כפות רוטב בלסמי
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

בקערה קטנה, מערבבים את המיונז עם רוטב הבלסמי ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. הרוטב יהיה סמיך ומלא בטעמים, מומלץ לטעום מידי פעם את התיבול לפי ההעדפה האישית.
לוקחים קערה גדולה,ומניחים את הבשר הטחון ומוסיפים את הבצל והשום הקצוצים . מערבבים היטב עד שהתערובת הופכת להיות בעלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, פפריקה, מלח והפלפל. מערבבים שוב עד שהתערובת חלקה ואחידה.
לוקחים כמות מהתערובת ומעגלים לכדור. משטחים אותו ליצירת לקציצה עבה, בעובי של כ-2 ס"מ. חוזרים על כך עם שאר התערובת.
מחממים מחבת עם שמן על חום בינוני. שמים את קציצות ההמבורגר במחבת. מבשלים כל צד כ-5 דקות, עד שההמבורגר משחים והבשר מבושל לחלוטין.
הרכבת המבורגר:
לוקחים לחמנייה , ומניחים עליה עלי חסה. מעליהם מניחים את המבורגר המוכן, ולאחר מכן פרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ. מזלפים מעל את רוטב המיונז בלסמי.
מגישים את ההמבורגרים המוכנים על צלחת לצד צ'יפס או סלט ירקות טרי. אפשר להוסיף עוד רוטב בלסמי אם רוצים לשדרג את הטעמים.
טיפים:
אל תשכחו לאפשר להמבורגר להתקרר כמספר דקות לאחר הבישול לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יורגשו היטב.

בתיאבון!
 
למעלה