מתכון לורניקס של סבתא
המתכון כפי שנכתב במקור היה דל בפרטים והוראות, אז השלמתי כפי שיכולתי. לצערי אין כבר אפשרות לשאול.
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 ביצים
מים לפי הצורך
חומרים למילוי:
6 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
1 גבינת טוב טעם
הוראות הכנה:
מכניסים למיקסר את הקמח והביצים ומערבלים, מוסיפים מים עד שמתקבל בצק נוח – לא דביק מדי ולא יבש. מכניסים למקרר.
בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עם כף מלח עד שמתרככים. מכינים פירה מתפוחי האדמה. מצננים מעט ומוסיפים את גבינת הטוב טעם ומועכים יחד. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מחלקים את בצק ל-6 כדורים.
מרדדים כדור על משטח מקומח לבצק בעובי דק, כ-2 מילימטר. בעזרת כוס או כלי אחר חותכים עיגולים. בכל עיגול שמים במרכז כפית של מילוי, מקפלים וצובטים את הקצוות לסגירה. שמים בצד במגש מקומח קלות.
מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את הורניקס לסיר ומבשלים כמה דקות עד שצפים.
לאחר מכן צורבים את הורניקס משני צידיו על מחבת עם שמן, חמאה או שילוב עד שמתקבל גוון זהוב קל.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת עודפי שמן. אנחנו אוכלים את זה עם שמנת חמוצה בצד.
הערה: זו כמות מאוד גדולה שמספיקה בקלות ל-5-6 אנשים, אז אפשר להכין שני שליש או שליש. לחילופין, אפשר להקפיא בקופסאות אטומות היטב – לשים שכבה של ורניקס, להבריש בשמן \ חמאה \ מרגרינה מומסת ואז עוד שכבה, אני גם שם ניירות סנדוויץ בין שכבות.
המתכון כפי שנכתב במקור היה דל בפרטים והוראות, אז השלמתי כפי שיכולתי. לצערי אין כבר אפשרות לשאול.
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 ביצים
מים לפי הצורך
חומרים למילוי:
6 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
1 גבינת טוב טעם
הוראות הכנה:
מכניסים למיקסר את הקמח והביצים ומערבלים, מוסיפים מים עד שמתקבל בצק נוח – לא דביק מדי ולא יבש. מכניסים למקרר.
בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עם כף מלח עד שמתרככים. מכינים פירה מתפוחי האדמה. מצננים מעט ומוסיפים את גבינת הטוב טעם ומועכים יחד. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מחלקים את בצק ל-6 כדורים.
מרדדים כדור על משטח מקומח לבצק בעובי דק, כ-2 מילימטר. בעזרת כוס או כלי אחר חותכים עיגולים. בכל עיגול שמים במרכז כפית של מילוי, מקפלים וצובטים את הקצוות לסגירה. שמים בצד במגש מקומח קלות.
מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את הורניקס לסיר ומבשלים כמה דקות עד שצפים.
לאחר מכן צורבים את הורניקס משני צידיו על מחבת עם שמן, חמאה או שילוב עד שמתקבל גוון זהוב קל.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת עודפי שמן. אנחנו אוכלים את זה עם שמנת חמוצה בצד.
הערה: זו כמות מאוד גדולה שמספיקה בקלות ל-5-6 אנשים, אז אפשר להכין שני שליש או שליש. לחילופין, אפשר להקפיא בקופסאות אטומות היטב – לשים שכבה של ורניקס, להבריש בשמן \ חמאה \ מרגרינה מומסת ואז עוד שכבה, אני גם שם ניירות סנדוויץ בין שכבות.



