מתכון לחביתה
ראשית, יש לקחת תרנגולת. את התרנגולת יש לשכן בכלוב צפוף, יחד עם 5 תרנגולות נוספות. הכלוב צפוף מספיק- אם התרנגולת לא יכולה לפרוש את כנפיה. לאחר מכן, יש לקטום את מקורה של התרנגולת (לגיוון, ניתן לקטום את המקור בעודה אפרוח). כדי להכין יותר חביתות- יש צורך ביותר ביצים. על כן, ומתוך דאגה לחביתה של מחר, אין צורך לכבות את האור בלול. להפך. זהירות! אין לנקות את הכלובים! (שימו לב: לעיתים ריכוז האמוניה הגבוה באוויר יגרום לתרנגולת לחלות. אל דאגה, תמיד ניתן להשתמש בתרנגולת אחרת). על הטלתה של ביצה חדשה יבשרו צווחות התרנגולת. לאחר שהביצה נלקחה מהתרנגולת, יש לשוברה לשניים. את החלבון והחלמון יש לטרוף בערת מזלג, ולמזוג לתוך מחבת עם מעט שמן. לאחר 2 דקות של טיגון, יש להפוך את החביתה. היא מוכנה לאחר 2-3 דקות טיגון נוספות. בתאבון!
ראשית, יש לקחת תרנגולת. את התרנגולת יש לשכן בכלוב צפוף, יחד עם 5 תרנגולות נוספות. הכלוב צפוף מספיק- אם התרנגולת לא יכולה לפרוש את כנפיה. לאחר מכן, יש לקטום את מקורה של התרנגולת (לגיוון, ניתן לקטום את המקור בעודה אפרוח). כדי להכין יותר חביתות- יש צורך ביותר ביצים. על כן, ומתוך דאגה לחביתה של מחר, אין צורך לכבות את האור בלול. להפך. זהירות! אין לנקות את הכלובים! (שימו לב: לעיתים ריכוז האמוניה הגבוה באוויר יגרום לתרנגולת לחלות. אל דאגה, תמיד ניתן להשתמש בתרנגולת אחרת). על הטלתה של ביצה חדשה יבשרו צווחות התרנגולת. לאחר שהביצה נלקחה מהתרנגולת, יש לשוברה לשניים. את החלבון והחלמון יש לטרוף בערת מזלג, ולמזוג לתוך מחבת עם מעט שמן. לאחר 2 דקות של טיגון, יש להפוך את החביתה. היא מוכנה לאחר 2-3 דקות טיגון נוספות. בתאבון!