בני1ילד1רע
New member
מתכון לחומוס
שלום לכם. לאחר חיפושים באינטרנט וניסוי וטעיה הגעתי לבחירת המרכיבים והמינונים בעשיית החומוס, אשר לטעמי נותנים טעם ומרקם מעולה. אגב, ניסיתי להכי גם חומוס עדשים ירוקות (זה חומוס מהיר הכנה כי את העדשים צריך להשרות ולבשל מעט זמן) וחומוס שעועית, ויוצא מאוד טעים (לטעמי). והנה המתכון: מרכיבים: 1 כוס חומוס/שעועית/עדשים יבשים. 1/2 כוס טחינה (אני משתמש בטחינה משומשום מלא) 2/3 כפית מלח ים (או מלח רגיל. כמות זו ניתן לשנות עפ"י הטעם). 1/4 כפית כמון 3 כפות מיץ לימון 1 שן שום בינונית 2/3 כוס מים מינרלים (נשמע הרבה מים, אבל תזכרו שחומוס מתקשה במקרר. אז אם אתם לא אוכלים אותו מיד, תוסיפו את כל הכמות הרשומה. אחרת 1/3 כוס יכול להספיק). הכנה: משרים את החומוס/שעועית ללילה (בין 8 ל-12 שעות), עם חצי כפית סודה לשתיה. את העדשים מספיק להשרות ל-3 שעות (אבל אפשר גם ללילה. אין צורך בסודה לשתיה). מסננים. שמים בסיר עם הרבה מים, מרתיחים, מוסיפים חצי רבע כפית סודה לשתיה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות. (חומוס/שעועית כשעה וחצי. עדשים, בלי סודה, כחצי שעה) מסננים. שמים את החומוס/שעועית/עדשים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את שאר החומרים, ומעבדים למרקם אחיד. (הסדר חשוב. אם לא טוחנים קודם את הפולים המרקם יוצא פחות חלק) אם אתם אוהבים חומוס חריף יותר זה הזמן להוסיף עוד שום, מלח, כמון ולעבד שוב למרקם אחיד. אני מעדיף את הטעם העדין. בתאבון!
שלום לכם. לאחר חיפושים באינטרנט וניסוי וטעיה הגעתי לבחירת המרכיבים והמינונים בעשיית החומוס, אשר לטעמי נותנים טעם ומרקם מעולה. אגב, ניסיתי להכי גם חומוס עדשים ירוקות (זה חומוס מהיר הכנה כי את העדשים צריך להשרות ולבשל מעט זמן) וחומוס שעועית, ויוצא מאוד טעים (לטעמי). והנה המתכון: מרכיבים: 1 כוס חומוס/שעועית/עדשים יבשים. 1/2 כוס טחינה (אני משתמש בטחינה משומשום מלא) 2/3 כפית מלח ים (או מלח רגיל. כמות זו ניתן לשנות עפ"י הטעם). 1/4 כפית כמון 3 כפות מיץ לימון 1 שן שום בינונית 2/3 כוס מים מינרלים (נשמע הרבה מים, אבל תזכרו שחומוס מתקשה במקרר. אז אם אתם לא אוכלים אותו מיד, תוסיפו את כל הכמות הרשומה. אחרת 1/3 כוס יכול להספיק). הכנה: משרים את החומוס/שעועית ללילה (בין 8 ל-12 שעות), עם חצי כפית סודה לשתיה. את העדשים מספיק להשרות ל-3 שעות (אבל אפשר גם ללילה. אין צורך בסודה לשתיה). מסננים. שמים בסיר עם הרבה מים, מרתיחים, מוסיפים חצי רבע כפית סודה לשתיה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות. (חומוס/שעועית כשעה וחצי. עדשים, בלי סודה, כחצי שעה) מסננים. שמים את החומוס/שעועית/עדשים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את שאר החומרים, ומעבדים למרקם אחיד. (הסדר חשוב. אם לא טוחנים קודם את הפולים המרקם יוצא פחות חלק) אם אתם אוהבים חומוס חריף יותר זה הזמן להוסיף עוד שום, מלח, כמון ולעבד שוב למרקם אחיד. אני מעדיף את הטעם העדין. בתאבון!
