מתכון לחומוס

מתכון לחומוס

שלום לכם. לאחר חיפושים באינטרנט וניסוי וטעיה הגעתי לבחירת המרכיבים והמינונים בעשיית החומוס, אשר לטעמי נותנים טעם ומרקם מעולה. אגב, ניסיתי להכי גם חומוס עדשים ירוקות (זה חומוס מהיר הכנה כי את העדשים צריך להשרות ולבשל מעט זמן) וחומוס שעועית, ויוצא מאוד טעים (לטעמי). והנה המתכון: מרכיבים: 1 כוס חומוס/שעועית/עדשים יבשים. 1/2 כוס טחינה (אני משתמש בטחינה משומשום מלא) 2/3 כפית מלח ים (או מלח רגיל. כמות זו ניתן לשנות עפ"י הטעם). 1/4 כפית כמון 3 כפות מיץ לימון 1 שן שום בינונית 2/3 כוס מים מינרלים (נשמע הרבה מים, אבל תזכרו שחומוס מתקשה במקרר. אז אם אתם לא אוכלים אותו מיד, תוסיפו את כל הכמות הרשומה. אחרת 1/3 כוס יכול להספיק). הכנה: משרים את החומוס/שעועית ללילה (בין 8 ל-12 שעות), עם חצי כפית סודה לשתיה. את העדשים מספיק להשרות ל-3 שעות (אבל אפשר גם ללילה. אין צורך בסודה לשתיה). מסננים. שמים בסיר עם הרבה מים, מרתיחים, מוסיפים חצי רבע כפית סודה לשתיה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות. (חומוס/שעועית כשעה וחצי. עדשים, בלי סודה, כחצי שעה) מסננים. שמים את החומוס/שעועית/עדשים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את שאר החומרים, ומעבדים למרקם אחיד. (הסדר חשוב. אם לא טוחנים קודם את הפולים המרקם יוצא פחות חלק) אם אתם אוהבים חומוס חריף יותר זה הזמן להוסיף עוד שום, מלח, כמון ולעבד שוב למרקם אחיד. אני מעדיף את הטעם העדין. בתאבון!
 

p e b b l e

New member
תודה על המתכון, אני אנסה אותו

הבעיה היא שאני ממש לא מצליחה להכין חומוס טוב. ניסיתי המון מתכונים ונאדה. נקווה ששלך יצליח, תודה.
 

d a p h n a

New member
זה המתכון שאני אוהבת:

אני משתדלת לקנות גרגירים קטנים ואורגניים, כי הוא יוצא יותר טוב כך. בנוסף, הוא יוצא טעים אך ורק אם משתמשים לכל הפחות בטחינה ישראלית סבירה, ובמקרה הטוב יותר בטחינה איכותית כמו "סמל היונה". עם טחינה אמריקאית זה יוצא ממש זוועה, אז לא כדאי אפילו להתאמץ. אני מביאה איתי מישראל טחינה. אחרי שלב ההשרייה והבישול, אני בדרך כלל מסננת את הגרעינים ואז מקפיאה אותם בשקיות במשקל 150-170 גר' כל אחת. כשמתחשק לי חומוס טרי, אני פשוט מפשירה שקית וטוחנת במקום חומוס. חשוב לשים לב לכך שהמתכון להשרייה נותן קילו חומוס מבושל, אבל המתכון לחומוס מבוסס על שני קילו חומוס מבושל, אז צריך להתאים כמויות בהתאם. ההשריה ובישול הגרגרים: ההשריה: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס קטנים יבשים 1 כפית מחוקה סודה לשתייה מים לכיסוי הגרגרים, כ-15 ס"מ מעל גובהם בקערה שוטפים את הגרגרים תחת מים זורמים, מסננים ומניחים בקערה (כל סוג פרט לאלומיניום או נחושת שהסודה מחמצנת אותם). מוסיפים את הסודה ואת המים, מערבבים קלות, ומשאירים לתפוח בטמפרטורת החדר 12-6 שעות. בתום ההשריה הגרגרים יתפחו ומשקלם המסונן יהיה 1 ק"ג. הבישול: מעבירים את הגרגרים עם מי ההשריה לסיר בנפח גדול פי שניים מנפח הגרגרים ונוזליהם, ומבשלים מעל להבה גדולה. לקראת הרתיחה יעלו ענני קצף לבן, שנוצרו מהסודה ומהחלבונים שהצליחו להשתחרר מהגרגרים הפצועים. מסירים את הקצף, מערבבים תוך רתיחה חזקה עד שלא עולה יותר קצף. מנמיכים ללהבה בינונית, החומוס צריך לרתוח רתיחה מתונה, ללא רתיחה גרגרי החומוס לא יתרככו למידה הנדרשת. משך הבישול הוא כ-45 דקות עד שעה. במשך כל זמן הבישול צריך לעמוד ליד הסיר ולדאוג לו, לערבב מפעם לפעם, שלא יידבקו גרגרים לתחתית, ולהוסיף מים רותחים אם מפלס המים בסיר יורד מתחת לגובה פני החומוס. לאחר כ-45 דקות מי הבישול אמורים להיות זהובים ובוציים, מרקם הגרגרים אמור להיות רך כמו מרשמלו. מזנים מסוימים של גרגרים תיפרד הקליפה ותצוף למעלה. יש להסיר בעזרת כף מחוררת. כעת ממליחים למליחות מתונה, ממשיכים לבשל עוד כשתי דקות ומכבים את האש. נותנים לחומוס להתקרר בסיר, מכוסה בנוזלי הבישול. לאחר שהגיעו הגרגרים לטמפרטורת החדר, מסננים אותם מנוזליהם, ואת הנוזלים שומרים בצד. הם יסייעו לקבוע את דרגת הסמיכות של החומוס במהלך העיבוד. הכנת החומוס: 2 ק"ג גרגרי חומוס מבושלים 360 גרם טחינה גולמית (רצוי "קרוואן" משכם עם סמל היונה) 100 מיליליטר מנוזלי הבישול (1/2 כוס) 130 מיליליטר מים מינרלים (2/3 כוס) 32 מיליליטר מיץ מלימון טרי (1/6 כוס) 6 גרם מלח (1 כפית) 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק שמן זית מעבדים במעבד מזון את גרגרי החומוס והנוזלים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הטחינה, הלימון והמלח וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם חלק. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד וממתינים כ-30 דקות. מערבבים היטב. יוצקים גבעה שמנמנה על כל צלחת, 160 גרם נחשבים למנה נפלאה בגלל שחסרים לה 20 גרם של חומוס, שיוצרים את הכמיהה לחומוס הבא. מפזרים מעל גבעת החומוס פלפל ירוק חריף, מזליפים מעל הכל קצת מיץ לימון, ויוצקים שמן זית בנדיבות, עד שנוצרת שלולית יפה למרגלות גבעת החומוס.
 

p e b b l e

New member
האמת שניסיתי את המתכון שלך

אולי הבעיה בגרגירים שהתשמשתי כי הטחינה היתה טחינת הנסיך. הבעיה עם המתכון היתה שיצא לי המון המון חומוס, אבל עכשיו שרשמת כמויות מדויקות אולי אני אנסה בכמויות קטנות יותר. תודה. דרך אגב, למה להשתמש במים מינרלים ולא רגילים מהבריטה?
 

d a p h n a

New member
אני משתמשת במים רגילים

המתכון הזה מוצלח אבל לוקה בפלצנות מסויימת, ולכן המים המינראליים.
 
דפנה עם את גרה בארה"ב יש כבר חומוס

בקופסאת שימורים כבר מושרה....זה ניקרא Garbanzo Beans יש בכול סופר. חבר שלי הכין חומוס אתמול מהגרגירי חומוס האלה יצא טעים מאוד...נוח קל ופחות התעסקות עם השרייה
 
למעלה