מתכון לטארט לימון

Robin Sparkles

New member
מתכון לטארט לימון

אכלתי קינוח של טארט לימון שהיה עם שכבה דקה של בצק פריך וקרם לימון עם מתיקות מעודנת מאוד מאוד טעים. לא נראה לי שהקרם אפוי.
אשמח מאוד לקבל מתכון
 

1גליה

New member
פאי לימון- מתכון מעולה

בצק פריך, קרם לימון- אפוי, אבל מרגיש רך, ולמעלה קצף אפוי:

פאי לימון
לבצק:
150 גר' חמאה
4 כפות סוכר
1 חלמון
1 כף תמצית וניל
1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל+ 1 כפית אבקת אפיה)
1 כוס קמח רגיל

למלית:
2 כוסות מים
50 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מ-2 לימונים
3 חלמונים

לקצף:
4 חלבונים
3 כפות סוכר

ההכנה:
מערבבים את חומרי הבצק ומהדקים בתבנית פאי, תחתית ושוליים.
מנקבים במזלג ואופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שמזהיב.
בינתיים מכינים את המלית:
שמים בסיר את החמאה, המים והסוכר ומחממים עד שנמס.
מערבבים בקערית קטנה את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים ובוחשים
עד שאין גושים.
מוסיפים את הקורנפלור אל הסיר כשכמעט רותח וטורפים היטב כל הזמן,
למניעת היווצרות גושים.
כאשר הנוזל מסמיך- מנמיכים את האש ומוסיפים את קליפת הלימון והמיץ
ומערבבים היטב כל הזמן. מוסיפים את החלמונים ובוחשים כדי שהחלמונים לא יקרשו.
מבשלים על אש נמוכה עוד כ-3 דקות, עד שהקרם מתעבה.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקצף יציב.
כשהקלתית אפויה- שמים בתוכה את קרם הלימון, מעליו משטחים יפה את
הקצף ומחזירים לתנור (שלא כובה) למשך כ-8 דקות או עד שהקצף מזהיב
מעט. (להיזהר שלא ישחים).
 
למעלה