פאי לימון- מתכון מעולה
בצק פריך, קרם לימון- אפוי, אבל מרגיש רך, ולמעלה קצף אפוי:
פאי לימון
לבצק:
150 גר' חמאה
4 כפות סוכר
1 חלמון
1 כף תמצית וניל
1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל+ 1 כפית אבקת אפיה)
1 כוס קמח רגיל
למלית:
2 כוסות מים
50 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מ-2 לימונים
3 חלמונים
לקצף:
4 חלבונים
3 כפות סוכר
ההכנה:
מערבבים את חומרי הבצק ומהדקים בתבנית פאי, תחתית ושוליים.
מנקבים במזלג ואופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שמזהיב.
בינתיים מכינים את המלית:
שמים בסיר את החמאה, המים והסוכר ומחממים עד שנמס.
מערבבים בקערית קטנה את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים ובוחשים
עד שאין גושים.
מוסיפים את הקורנפלור אל הסיר כשכמעט רותח וטורפים היטב כל הזמן,
למניעת היווצרות גושים.
כאשר הנוזל מסמיך- מנמיכים את האש ומוסיפים את קליפת הלימון והמיץ
ומערבבים היטב כל הזמן. מוסיפים את החלמונים ובוחשים כדי שהחלמונים לא יקרשו.
מבשלים על אש נמוכה עוד כ-3 דקות, עד שהקרם מתעבה.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקצף יציב.
כשהקלתית אפויה- שמים בתוכה את קרם הלימון, מעליו משטחים יפה את
הקצף ומחזירים לתנור (שלא כובה) למשך כ-8 דקות או עד שהקצף מזהיב
מעט. (להיזהר שלא ישחים).