מתכון לט"ו בשבט: ביסקוטי איטלקי עם אגוזים ושקדים

מתכון לט"ו בשבט: ביסקוטי איטלקי עם אגוזים ושקדים

עוגיות ביסקוטי קלאסיות ממש כמו באיטליה

מרכיבים
½2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
2 חלמונים
1 כוס סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
2 כפות ליקר שקדים או ברנדי
3 כוסות אגוזי לוז ושקדים

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה רחבה מנפים קמח עם אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערה נפרדת טורפים במשך כמה דקות ביצים וחלמונים יחד עם סוכר ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט. מוסיפים ליקר/ברנדי ומאחדים.
יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את בלילת הביצים והסוכר. מערבבים היטב וכשהבצק כבר כמעט אחיד מוסיפים אליו את האגוזים והשקדים – משתדלים לעבד כמה שפחות, רק עד ליצירת בצק אחיד.
בעזרת ידיים רטובות מעצבים מהבצק שתי כיכרות, ומניחים אותן במרווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. אופים 30-40 דקות עד שהכיכרות יציבות למגע אך לא שחומות כל כך. מצננים, ומנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
בעזרת סכין לחם טובה פורסים את הכיכרות לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. משכיבים אותן על רשת התנור ומייבשים בתנור במשך 30-25 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע והאגוזים קלויים וזהובים. שומרים בכלי אטום.

 
למעלה