מתכון לכנאפה טעים במיוחד

amikam34

New member
מרכיבים

2 חבילות אטריות קדאיף קצוצות
300 גרם חמאה מומסת
1000 גרם גבינת ריקוטה
400 גרם מוצרלה מגוררת

לסירופ:
4 כוסות סוכר
2 כוס מים בנפח 200 מ"ל כמו גודל של כוס חופה
4 כפות מיץ לימון


לציפוי ושימון:
1.5 חמאה רכה - על מנת לשמן את התבנית
200 גרם פיסטוקים קצוצים


אופן ההכנה

משמנים תבנית בחמאה
בסיר מניחים את מרכיבי הסירופ ומבשלים על אש גבוהה במשך מספר דקות
מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה שהמסנו
מפזרים חצי מכמות השערות בתחתית ומהדקים.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עד שהכל מתאחד
מורחים את התערובת של הגבינה שהכנו בשכבה אחידה על שערות הקדאיף ומשאירים ס"מ בקצוות.
מכסים את שכבת הגבינות בשאריות השערות ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 240 מעלות ואופים במשך חצי שעה או עד לקבלת הזהבה.
מוציאים את הכנאפה ושופכים מעל את הסירופ,מפזרים פיסטוקים גרוסים ומגישים.
 
למעלה