מתכון ללחוח (של ברכה)

רותי410

New member
מתכון ללחוח (של ברכה)

מתכון ללחוח החומרים 1 קילו קמח 2 כפיות מחוקות מלח קוביית שמרים לחים (50 גרם) 3 כפות סוכר (אופציה, למי שאוהב מתוק יותר) 3 כפות פירורי לחם מים - עד שמגיעים למרקם של בלילה לפנקייק אופן ההכנה מתסיסים את השמרים, מערבבים את החומרים יחד. את המים מוסיפים בהדרגה. מתחילים עם שתי כוסות ולשים, ואחר כך מוסיפים בהדרגה ולשים כל פעם, כדי שלא יהיו גושים בבלילה. ככשמגיעים למרקם המתאים וכשהבצק חלק מחממים מחבת טפלון כבדה למדי, מושחים אותה בשמן בעזרת צמר גפן או מגבת נייר ויוצקים במצקת כמות של בצק. מטלטלים את המחבת כדי שהבלילה תתפזר באופן שווה. מטגנים עד שנוצרות בועות למעלה והלחוח מוכן. מוציאים את הלחוח המטוגן, טובלים את קרקעית המחבת מבחוץ בקערת מים כדי שתתקרר מעט, מורחים את המחבת בעוד שמן ויוצקים עוד בצק. וכך הלאה. צריך לזכור שעיגול הלחוח הראשון לא יהיה אוורירי כל כך ומלא חורים. בתיאבון
 

רותי410

New member
נכון. זאת היתה התגובה שלי, מתברר שאין

סוף לווריאציות. ודרך אגב, לא התאפקתי ואני מכינה קובנה. זה עדיין בשלב של תפיחה. נראה מה יצא מזה.
 
למעלה