מתכון לבריוש
(החלק של ה"קלוי" פשוט אומר שאחרי שהוא מוכן פורסים וקולים אותו קצת בגריל/טוסטר אובן/מחבת פסים לא משומנת)
מתכון: Pate a brioche בצק בריוש
רכיבים:
ל 3-4 בריושים גדולים
500 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר
250 גרם חמאה
6 ביצים
25 גרם חלב
22 גרם שמרים טריים
12 גרם מלח
אופן הכנה:
מערבבים את הקמח עם השמרים במערבל מזון חזק. מוסיפים 3 ביצים, סוכר ומלח ומערבלים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים ביצה נוספת ושוב מערבלים עד שהבצק אחיד. מוסיפים כך את שתי הביצים הנותרות.
מרככים את החמאה ומוסיפים אותה בהדרגה בשלוש פעמים כאשר מחכים בכל פעם עד שהבצק אחיד.
אם יש צורך, מוסיפים את החלב.
הבצק צריך לצאת גמיש מאד ורך. את הגמישות שלו אפשר לבדוק ע"י כך שכאשר מותחים אותו הוא נעשה כמעט שקוף לפני שהוא נקרע.
מניחים לבצק לתפוח למשך 24 שעות במקרר או למשך שעתיים בחוץ ועוד שעתיים במקרר.
מחלקים את הבצק לשלוש או ארבע, וכל חלק מחלקים לשני חלקים, אחד בגודל 1/3 והשני בגודל 2/3. יוצרים מהחלק הגדול כדור ומשטחים אותו בתוך תבנית בריוש משומנת היטב בחמאה. יוצרים בבצק גומה ומהחלק הקטן יוצרים חרוט. מכניסים את החלק החד של החרוט לתוך השקע שבבצק כך שנוצרת צורה של כדור שטוח ובמרכזו "פונפון".
מורחים את הבריושים בביצה טרופה ומניחים להם לתפוח בטמפ' החדר עד להכפלת הנפח.
מורחים שוב בביצה טרופה ואופים את הבריושים בטמפ' של 180 מעלות צלזיוס עד שהם זהובים ואפויים מבפנים.
מצננים רבע שעה ואוכלים.