מתכון ללחם קל באופה לחם

מתכון ללחם קל באופה לחם

שלום רב!
האם יש מתכון ללחם קל באופה לחם?
 

revavonet

New member
קשה לתת מתכון מבלי לדעת את סוג האופה

לכל אופה יש תוכניות משלו, וזמן שונה להתפחה ו/או אפיה.
חפש ברשת את חוברת המתכונים שמתאימה לאופה שלך.
 
בעקרון לחם קל הוא לחם מתועש

כדי ליצור את האוויר הכלוא בפרוסה צריך להכניס כמות גדולה של סיבים, מתפיחים למינהם, חומרים מקשרים, משפרי אפיה וכו'.
באפיה בייתית קשה להגיע לרמה כזו של תוספות שיחזיקו את המבנה והשאלה הכי גדולה היא למה?
למה לאכול לחם רווי בתוספות במקום לאכול פרוסה טובה של לחם המורכב מקמח מלא, שמרים ומים.
מכל הבחינות יותר עדיף
 
ראשית תודה.

שנית, אם אני אוכל 4 פרוסות לחם קל ביום, איך אני מחליף את זה בלחם מלא באופה ביתי?
 

revavonet

New member
קודם כל אני מסכימה עם ורדה, ושנית

יש היום תערובות מוכנות ללחם קל (מגיע ארוז כמו קמח רגיל).
לא יכולה לומר שהתלהבתי מהתערובת, אבל אם זה מה שאתה אוכל, אתה יכול לנסות.
לעינייני לחם מקמח מלא.
אני לא יודעת למה אתה אוכל לחם קל, אבל לחם מקמח מלא, משביע לאורך זמן, ומחזיק ליותר זמן במחינת השובע לעומת לחם קל.
מבחינת חישובי קלוריות, זה באמת לא אותו הדבר, אבל אולי שווה להתייעץ עם דיאטנית.
אני יכולה לומר לך שמאז שעברנו ללחם מלא בבית, אנחנו אוכלים הרבה פחות לחם.
אפילו הילדים מסתפקים בחצי הכמות מלחם רגיל.
 

miof

New member
לחם מקמחים מלאים (50%) עם תוספת של סובין חיטה

ייתן לחם משביע - 2 פרוסות מלחם כזה ישביעו (וגם יהיו בריאות יותר ) מ ארבע של לחם קל

אני לא מכינה באופה לחם אז לא יכולה לעזור במתכון.
אם תרצה מתכון להכנה ללא אופה הלחם.... בשמחה
 
למעלה