לחם 1:1:1
ככה קראתי לו כי שיחקתי עם קמחים והתחלתי עם יחסים של 1:1:1 של חיטה מלא: שיפון : קמח לבן.
אפשר להכניס כל סוג של קמח בכל יחס וזה עובד טוב.
לחם 1:1:1 מתכון: ורדה דודי
המתכון שלי אישי למרות שתראו מתכונים דומים בכל מקום
מרכיבים:
300 גרם קמח מלא
300 גרם קמח שיפון
300 גרם קמח לבן
15 גרם שמרים יבשים
650 מ"ל מים
25 גרם מלח
גרעינים למינהם, הבייתי המקובל: 140 גרם אגוזים, 100 גרם צימוקים
הכנה:
ערב לפני או סתם כמה שעות קודם, מכניסים לקערה גדולה קמח מלא, מים, אגוזים 5 גרם שמרים מכלל השמרים. מערבבים, מכסים במגבת או נילון נצמד.
כעבור כמה שעות מכניסים את שאר החומרים ולשים 5 דקות, מנוחה של 20 דקות וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. הבצק צריך להיות גמיש ואסוף. מניחים לתפיחה ראשונה. אפשר במהלך התפיחה לקפל את הבצק בעדינות כמו קיפול מעטפה.
מניחים לבצק עד להכפלת הנפח.
מוציאים אותו מהקערה. מחלקים בעדינות לשניים. יוצרים צורה של ככר או גליל מוארך ומכניסים לתבנית. חורצים. משאירים לתפיחה נוספת.
מתחילים לחמם את התנור ל250 מעלות. מניחים בפנים כוס עם מים ליצירת אדים.
לאחר התפיחה, מכניסים את התבניות לאפיה ב250 עם אדים במשך 15 דקות.
לאחר 15 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל 200, מוציאים את כוס המים. ממשיכים באפיה עוד 30 דקות.
מתאפקים עד שהלחם מתקרר ואז נותנים את הביס הראשון.
ספרי חוויות.