מתכון ללחמניות מתוקות

פצית219

New member
מתכון ללחמניות מתוקות

קיבלתי במתנה מיקסר, אף פעם לא היה לי קודם

אני צריכה מתכונים ללחמניות מתוקות ורצוי גם ללחם. אין לי בעיה לעבוד עם שמרים. זה צריך להיות לפחות חלקית מחיטה מלאה ו/או שיפון, וכמובן טעים.
 

ladybug6

New member
אני הייתי מכינה את המתכון הזה

http://tivonim-blog.co.il/סופגניות-אפויות-טבעוניות/
רק עם פחות סוכר (שליש כוס תספיק לדעתי), ואפשר אולי גם להפחית קצת בשמן.
&nbsp
ועקרונית, אפשר לקחת כל מתכון, ולהחליף את הביצה שבו לרסק תפוחים. חלק מהמים להחליף בחלב סויה (או להוסיף לציטין/משפר אפייה, במקום). זה מה שמחליף את הרכות. המתיקות זה מהסוכר :)
&nbsp
בהצלחה!
 
גם לחם מתוק או סתם לחם טעים?

שואלת אלופת הלחמים שלא קונה לחם של אף אחד אחר

בעקרון מצחיק אותי שאופים מתהדרים באפיית לחמים טבעוניים.
כל הלחמים טבעוניים.
אין סיבה בעולם להוסיף ללחם משהו חוץ מקמח, מים, שמרים, מלח וטעימונים כלומר גרעינים ואגוזים.
עשיתי לך חשק?
 

פצית219

New member
כן כן, גם לחם רגיל

אפילו בעיקר לחם רגיל.
&nbsp
אגב, יש לי פה מתכון מעולה לחלה מתוקה צמחונית שנהגתי לאפות בעברי הרחוק כשעוד היה לי כח ללוש בלי מיקסר. אפשר בקלות לטבען:
&nbsp
&nbsp
4 כוסות קמח תופח
1 כף שמרים יבשים
2-7 כפות סוכר (לפי החשק)
כפית וחצי מלח
1 כף חומץ רגיל
3/4 כוס חלב פושר
2 כפות חמאה מומסת
2 ביצים (לא חובה)
&nbsp
בקערה: קמח+שמרים+סוכר- לערבב יחד
להוסיף את כל השאר כולל ביצה אחת. ללוש 10 דקות. להתפיח עד הכפלת הנפח.
לשמן את הידיים. ליצור צורה (חלה, צמות, כדורים וכו'), ולהתפיח 10 דקות נוספות.
למרוח את הביצה הנוספת ושומשום ומה שרוצים ולהתפיח עוד קצת. להכניס לתנור בחום בינוני, עד התפחה.
&nbsp
[קרדיט: המתכון המקורי הוא של איגואנה מקומונת ישראלים בארה"ב.]
 
לחם 1:1:1

ככה קראתי לו כי שיחקתי עם קמחים והתחלתי עם יחסים של 1:1:1 של חיטה מלא: שיפון : קמח לבן.
אפשר להכניס כל סוג של קמח בכל יחס וזה עובד טוב.
לחם 1:1:1 מתכון: ורדה דודי
המתכון שלי אישי למרות שתראו מתכונים דומים בכל מקום

מרכיבים:
300 גרם קמח מלא
300 גרם קמח שיפון
300 גרם קמח לבן
15 גרם שמרים יבשים
650 מ"ל מים
25 גרם מלח
גרעינים למינהם, הבייתי המקובל: 140 גרם אגוזים, 100 גרם צימוקים
הכנה:
ערב לפני או סתם כמה שעות קודם, מכניסים לקערה גדולה קמח מלא, מים, אגוזים 5 גרם שמרים מכלל השמרים. מערבבים, מכסים במגבת או נילון נצמד.
כעבור כמה שעות מכניסים את שאר החומרים ולשים 5 דקות, מנוחה של 20 דקות וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. הבצק צריך להיות גמיש ואסוף. מניחים לתפיחה ראשונה. אפשר במהלך התפיחה לקפל את הבצק בעדינות כמו קיפול מעטפה.
מניחים לבצק עד להכפלת הנפח.
מוציאים אותו מהקערה. מחלקים בעדינות לשניים. יוצרים צורה של ככר או גליל מוארך ומכניסים לתבנית. חורצים. משאירים לתפיחה נוספת.
מתחילים לחמם את התנור ל250 מעלות. מניחים בפנים כוס עם מים ליצירת אדים.
לאחר התפיחה, מכניסים את התבניות לאפיה ב250 עם אדים במשך 15 דקות.
לאחר 15 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל 200, מוציאים את כוס המים. ממשיכים באפיה עוד 30 דקות.
מתאפקים עד שהלחם מתקרר ואז נותנים את הביס הראשון.
ספרי חוויות.
 
כל מתכון ללחם

ניתן להמיר את הקמחבו למגוון סוגי קמח אחר
למשל ק"ג קמח חיטה לבן ניתן להפוך לחצי ק"ג קמח מלא+ רבע ק"ג קוואקר גס +רבע ק"ג קמח לבן או כוסמין לבן
עוד אפשרויות הן- קמח שיפון וקוואקר וקמח לבן, קמח מלא קמח לבן %60 למלא %40 ללבן

אני ממתיקה עם סילאן או סירופ מייפל.

בעיקרון שומרת על בצק רך ונח לעבודה- איך? אם הבסיס דביק לי מדי אני מוסיפה בזהירות קמח אם יבש בזהירות מים פושרים ואם קשה שמן.
משתמשת רק בשמן זית כתית מעולה. בסוגי הקמח לעיתים אני נעזרת בקמח סורגום שיש לנו בבית כי יש אצלנו צליאקי בבית אז יש את הקמח המעולה והמזין הזה.

מתכון בסיסי עם שמרים- על כל ק"ג קמח שתי כוסות מים פושרים , כף עד שתיים שמרים תלוי כמה מלא ולכן כבד הקמח, קורט מלח, רבע כוס סילאן/ מייפל טבעי, חצי כוס שמן. אם החומרים האחרים גדלו בהרבה אוסיף גם למתיקות.
משתדלת לנפות את הקמח כדי לאוורר, ואם לא אני מכניסה עם השמרים למיקסר. מוסיפה לאט לאט את שאר החומרים. אחר כך אני עובדת עם הידיים כדי להרגיש את הבצק.
אחרי שקיבל את המרקם הנוח
נותנת לו לתפוח מכוסה. במקום חמים. לא חם מדי. כשהוא מכפיל את ניפחו אני מנערת את הקערה שיצנח כמעה. בודקת שוב את המרקם לעיתים צריך על מנת לתת צורה עוד קצת קמח. מקמחת ידיים קורצת ממנו גודל רצוי , מעצבת ומניחה על תבנית משומת/ ניר אפיה. לעיתים מפזרת מעל שומשום לעיתים אגוזים ולעיתים כלום.

מכסה את התבנית ונותנת לה לנוח עוד כרבע שעה ואז מכניבה לתנור חם.

הערות- ניתן להוסיף לתערובת עצמה שברי אגוזים, צימוקים קטנים, ניתן למרוח לקראת סוף האפיה בסירופ סוכר
 
למעלה