מתכון למאותגר קולינרית

gzooztra

New member
מתכון למאותגר קולינרית


שלום, מחפש מתכון לקינוח עבור מסיבת יום הולדת לבני.
אל תדאגו, אשתי המוכשרת מכינה עוגה מדהימה ובשביל הגיוון נשלחתי להביא עוגה נוספת.
אבל בא לי להפתיע ולהכין משהו בעצמי.
לא יהיו במסיבה ילדים (הוא בן שנה, והראשון במשפחה) כך שזה לא חייב להיות מותאם לחיך של ילדים.
הבעיה, או האתגר, הוא שבכל מה שקשור למטבח אני הדיוט מוחלט.
פסגת היכולות שלי זה חביתה :)
זה לא חייב להיות עוגה.
רצוי משהו בלי מיקסר, כי הוא לא עובד כל כך טוב.
תודה.
 

bali

New member
מנהל
יש העדפה לטעמים מסויימים?

איזו עוגה אשתך תאפה? (שלא יהיו טעמים דומים לעוגה שלה).
 

gzooztra

New member
מבחינתי לא

אבל כדי לקלוע לטעם של אחרים, אגיד שוקולד
 

gzooztra

New member
היא עדיין לא בחרה

כך שהיא יכולה לעשות אלף סוגים שונים.
אני יכול להגיד לה לעשות משהו שונה משלי, נראה לי שזה יהיה יותר ריאלי.
 

bali

New member
מנהל
אולי בא לך להכין טראפלס?

לא דורש שום מיקסר, קל להכנה גם למאותגרי מטבח, אפשר לגוון עם החומרים לגלגול הטראפלס וגם עם סוגי השוקולד שמשתמשים בהם.

המתכון מאד פשוט:
400 גרם שוקולד מריר (או חלב או לבן - במקרה של שוקולד לבן צריך 500 גרם שוקולד)
250 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
אם רוצים לגוון בטעמים אפשר להוסיף לשמנת מקל קינמון או סרטים של קליפת תפוז, או תמצית קפה מרוכזת (אספרסו קצר) או ליקר /אלכוהול כלשהו שאוהבים.

קקאו לגלגול (או קוקוס לוי, או שברי אגוזים מקורמלים (ברס) או כל דבר שאוהבים.

מרתיחים את השמנת המתוקה (עם או בלי חומרי טעם). בקערה שמים את השוקולד מפורק לקוביות. מוזגים עליו את השמנת הרותחת (אם שמים בה קליפת תפוז או מקל קינמון, מוציאים אותו לפני המזיגה). ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה, וקצת מבריקה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי בתערובת. מוסיפים ליקר אם רוצים ומערבבים היטב.

מוזגים את התערובת לתבנית מלבנית כמו לבראוניס מרופדת בנייר אפייה ומקררים לפחות 4-6 שעות, עד שהתערובת מתקררת ומתמצקת. רצוי לקרר לכל הלילה.
למחרת שולפים את הגנאש המוצק מהתבנית בעזרת הנייר וחותכים ל 40-50 קוביות קטנות. מגלגלים כל קוביה לכדור ומצפים בציפוי הנבחר. צריך לעבוד מהר כי השוקולד מתרכך מחום הידיים. אני מעדיפה לעבוד עם כפפות לטקס בזמן הגלגול כדי שהשוקולד יימס פחות.

שומרים בקופסה אטומה במקפיא. מוציאים לכלי הגשה 10-15 דקות לפני ההגשה.
 
למעלה