עוגיות שוקולד או עוגת שוקולד עשירה
עוגיות שוקולד פיצוץ
100 גרם קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה
120 גרם אבקת שקד טחון
30 מ"ל ליקר תפוזים/שוקולד
350 גרם מטבעות שוקולד מריר 55%-63%
50 גרם חמאה/מחמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
לציפוי : 1 כוס אבקת סוכר + 1 כף גדושה קורנפלור (אבקת סוכר שלא נספגת)
אופן ההכנה: מנפים את החומרים היבשים.
ממיסים בבן מרי או במיקרוגל חמאה עם שוקולד .
מקציפים ביצים 3 דקות,מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה.
מאחדים את תערובת הביצים עם תערובת השוקולד המומס והחומרים היבשים.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-8 שעות מנוחה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית אפייה בסילפט/נייר אפייה.
מכינים מהתערובת כדורים בעזרת כף פריזיאן/בידיים.
מסדרים על מגש אפייה,זורים אבקת סוכר בכמות נדיבה.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 10-13 דקות.
לצנן.לשמור בכלי אטום.
עוגת שוקולד
6 ביצים מופרדות
11/2 כוס סוכר
11/2 כוסות אבקת שקד טחון
11/2 כוס קמח לבן מנופה
2 כפות קקאו הולנדי
1 כף אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד מריר מומס
1/2 כוס שמן חמניות
1/2 כוס מיץ תפוזים
לחמם תנור ל-170 מעלות
לנפות חומרים יבשים
לשמן ולקמח תבנית אפייה
להקציף חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר
להקציף חלמונים עם יתרת הסוכר
לאחר את תערובת החלבונים עם החלמונים
להוסיף לסירוגין כף אחר כף מתערובת החומרים היבשים,השוקולד והשמן.
לצקת את התערובת לתבנית אפייה משומנת ומקומחת
לאפות בתנור שחומם ל-170 מעלות עש שהקיסם יוצא נקי
ציפוי:
150 גרם שוקולד מריר מומס
50 גרם מרגרינה/מחמאה
100 מ"ל שמנת פרווה מחוממת/שמנת 38%
להרתיח את השמנת עם החמאה להוסיף שוקולד
לערבב עד שהתערובת חלקה,לצפות את העוגה
המתכונים נוסו פעמים רבות ופורסמו בקרב לקוחותינו
בהצלחה שבת שלום