מתכון למפרום - בלעדי לפורום קווין

idod2

New member
מתכון למפרום - בלעדי לפורום קווין

מפרום - תפוחי אדמה ממולאים המצרכים 5 תפוחי אדמה גדולים למלית הבשר: חצי קילו בשר בקר טחון רבע קילו חזה עוף טחון 1 קוביה של שומן כבש, הגודל לפי הטעם, ואפשר גם בלי - לא הכרחי, אבל זה מוסיף טעם למילוי 3 בצלים גדולים קצוצים הכי דק שאפשר 2-3 פרוסות לחם לבן, רצוי לא טרי, שרויות במים, ללא הקרום העוטף אותן שני חופנים של פטרוזיליה קצוצה דק דק 5-6 שיני שום כתושות 2 ביצים מלח, פלפל שחור, כפית וחצי בהראת עיראקי לחמין (להשיג בשווקים, חשוב לבקש לחמין כי הוא שונה) לבלילת הטיגון: 2-3 ביצים קמח קצת מים לדילול הביצים מלח, פלפל כף רסק עגבניות לרוטב הבישול: 3 שיני שום גדולות, קצוצות דק 1 קופסה של 800 גרם עגבניות מרוסקות יתרת הקופסה של רסק העגבניות שממנה לקחנו כף אחת לבלילה מים רותחים כדי לכסות עד גובה התבשיל מלח, פלפל, קינמון מעט שמן לטיגון אופן ההכנה אם משתמשים בקוביית שומן הכבש, מכניסים אותה למעבד המזון, להב פלדה, יחד עם הבצל, פרוסות הלחם השרוי במים והסחוט היטב, הפטרוזיליה והשום הכתוש, ומערבבים למרקם חלק, כמעט מחיתי מוסיפים ידנית את שני סוגי הבשר, את הביצים ואת התבלינים ומערבבים היטב יש המשתמשים במקום הבהראת, בתערובת תבלינים טריפוליטאית שנקראת אחררט. לא ניסיתי. עוטפים את קערת הבשר בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה בערך, לספיגת טעמים בינתיים, קולפים את תפוחי האדמה פורסים אותם לרוחב כך: עושים חתך שנותן פרוסה בערך בעובי של חצי ס"מ, אבל לא חותכים עד הסוף, אלא רק 3/4 של הדרך החתך הבא, גם הוא בעובי של חצי ס"מ, ממשיך עד הסוף ושוב חתך אחד לא עד הסוף, ומיד אחריו חתך שלם אנחנו מקבלים זוגות זוגות של פרוסות תפוחי אדמה שמחוברות בבסיס ממשיכים לחתוך כך את כל תפוחי האדמה שמים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה, וזורים מעליהם מלח, אפשר גס, כמו שממליחים חצילים מניחים בצד לכמה דקות אח"כ שוטפים את תפוחי האדמה מהמלח, מוציאים את המילוי מהמקרר, ומתחילים למלא ברווח שנוצר בין שתי הפרוסות המחוברות בבסיסן. דוחסים כמה שאפשר יותר מילוי, והתוצאה המתקבלת היא מין משולש: בצד אחד, בקודקוד, פרוסות תפוחי האדמה מחוברות ביניהן, ובצד השני, הבסיס של המשולש הוא המילוי הרחב של הבשר. אפשר גם לדמות את זה לפה פעור של פאק-מן.. מכינים את הבלילה: טורפים את הביצים, מדללים אותן עם קצת מים, מוסיפים כף אחד של רסק עגבניות לטעם ולצבע, מתבלים בתבלינים. לצלחת שטוחה שופכים קמח, ומתחילים לקמח את פרוסות תפוחי האדמה הממולאות, שתהיינה מצופות בקמח היטב מכל צד מחממים שמן במחבת טובלים כל זוג פרוסות תפוחי אדמה עם מילוי בבלילת הביצים מניחים במחבת, מטגנים עד להזהבה משני הצדדים, וככל האפשר גם מעמידים את המשולש על בסיסו ומטגנים גם את הצד של המילוי מוציאים את הפרוסות המטוגנות למגש גדול לוקחים באצבע קמצוץ קינמון, וזורים מעל הפרוסות המטוגנות - משני הצדדים. לא הרבה, רק לטעם. עושים זאת מיד כשהפרוסות יצאו מהמחבת, וככה הקינמון נספג בהן ומעשיר את הטעם מכינים את הרוטב: מטגנים את השום הקצוץ במעט שמן, מוסיפים לשמן מיד כף מים כדי שהשום לא ייחרך ויהפוך מריר מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות מוסיפים מלח ופלפל מביאים לרתיחה מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר - רצוי בסיר רחב בשכבה אחת, אבל אם אין ברירה מסדרים כמה שכבות מרתיחים קומקום עם מים, ומוסיפים לתבשיל מים רתוחים עד לרמה של כיסוי כל הפרוסות נותנים לרתוח ביחד כחמש דקות, מנמיכים את האש, ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים לפחות, אפשר גם יותר, עד שרוב הרוטב נספג. בעצם לא רוב.... לדאוג להשאיר קצת רוטב, כי אין כמוהו על מצע של אורז לבן, או לנגב אותו עם פרוסת חלה עבה...
 

I n n u e n d o

New member
../images/Emo6.gif

עזרת לי מאוד תודה
 
למעלה