מתכון למצנפת

מתכון למצנפת ../images/Emo13.gif

כרגיל, לא אני המצאתי
זה פחות או יותר המצנפת הזאת, עם שינויים קלילים (אז זה לא ממש תרגום, אבל כמעט). השתמשתי בשאריות חוטים. אירגנתי לגוונים, ובכל פעם גזרתי חתיכת חוט באורך לא קבוע, וסרגתי עד שנגמר, ועברתי לחוט הבא. אבל כמובן שאפשר לארגן את זה יותר מסודר, ולהחליף חוטים כל מספר שורות קבוע (בקישור של ההוראות באנגלית זה כל 5 שורות), או לסרוג את זה בחוט מחליף צבעים. בכל אופן! מה צריך, חוץ מחוט - * מסרגה עגולה (40 ס"מ). אני השתמשתי במס' 4.5. (אפשר כמובן לסרוג את זה גם על מסרגות ישרות, רק שאז יש תפר, ואם משתמשים בהמון צבעים ניראה לי שכשתופרים צריך גם כל הזמן להחליף צבע אם רוצים שזה יהיה מושלם, לא? אז עדיף מסרגה עגולה, כי אין תפר. כמסיימים - מסיימים
) * סט של 4 מסרגות (כמו 5. כאן משום מה מוכרים אותם ברביעיות) באותו מספר (4.5 ס"מ במקרה שלי). כשההיקף נעשה קטן מדי ולא נוח למסרגה העגולה, עוברים ל-4 מסרגות. * סמן ונתחיל: להעלות 78 עיניים. לחבר למעגל (וזהירות לא לסובב את העיניים!). לשים סמן בתחילת השורה (כדי לדעת מתי נגמרת שורה. בלי הסמן מקבלים סחרחורת
). לסרוג 9 ס"מ בפטנט של 2 ימין, 2 שמאל (כן, זה יוצא שיש 4 ימין בסוף המעגל, אבל ממש לא רואים את זה). עוברים לסרוג רק ימין (כי זה עגול. אם סורגים את זה על מסרגות ישרות, שורה ימין שורה שמאל), עד שיש 14 ס"מ (כולל הפטנט). הורדה ראשונה: *2 ימין יחד, 11 ימין* לחזור על זה לאורך השורה. שורה אח"כ ימין שורה אח"כ - *2 ימין יחד, 10 ימין* כל השורה שורה אח"כ ימין שורה אח"כ - *2 ימין יחד, 9 ימין* כל השורה שורה אח"כ - ימין שורה אח"כ - *2 ימין יחד, 8 ימין* כל השורה 23 שורות ימין. *2 ימין יחד, 7 ימין* עד סוף השורה. 19 שורות ימין. *2 ימין יחד, 6 ימין* עד סוף השורה. 19 שורות ימין. *2 ימין יחד, 5 ימין* עד סוף השורה. 19 שורות ימין. *2 ימין יחד, 4 ימין* עד סוף השורה. 19 שורות ימין. *2 ימין יחד, 3 ימין* עד סוף השורה. 19 שורות ימין. *2 ימין יחד, 2 ימין* עד סוף השורה. 19 שורות ימין. *2 ימין יחד, 1 ימין* עד סוף השורה. 10 שורות ימין. ועכשיו צריך לצמצם את זה ל-3 עיניים. אני כבר לא זוכרת איך בדיוק עשיתי את זה, נדמה לי 2 ימין יחד כל השורה, ואח"כ אותו דבר בצד שני. בכל אופן, להשאר עם 3 עיניים ואז לעשות I-CORD (לקראת סוף העמוד) באיזה אורך שבא. זהו
(יש תמונות עם דוגמן בבלוג שלי
)

למעלה